Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 10 Δεκεμβρίου 2013

ΑΜΘ: Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις συνέπειες της ευλογιάς
Τρία βασικά ζητήματα, που προκύπτουν ως συνέπειες της ευλογιάς που πλήττει την κτηνοτροφία στην περιφέρεια ΑΜΘ, θέτουν στην ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης και Ξάνθης, Αϊχάν Καραγιουσούφ και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Ερωτούν συγκεκριμένα τον αρμόδιο υπουργό, εάν θα χορηγηθεί στους κτηνοτρόφους επιπλέον οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση πρόσθετων εξόδων, ώστε να παραμείνουν στην κτηνοτροφία, με ποια επιπλέον μέτρα θα ενισχυθούν εκείνοι που απώλεσαν τα κοπάδια τους και το εισόδημά τους από αυτά και εάν θα υπάρξει ρύθμιση των υποχρεώσεων των παραγωγών. Οι δύο βουλευτές αναφέρουν επίσης στην ερώτησή τους ότι τα μέτρα που ελήφθησαν για την αποτροπή της εξάπλωσης της ευλογιάς ήταν αναποτελεσματικά, οι αποζημιώσεις για απώλεια και ανασύσταση ζωικού κεφαλαίου ανεπαρκείς, ενώ τονίζουν ότι «ο αφανισμός της κτηνοτροφίας θα έχει ολέθρια αποτελέσματα, τόσο στην τοπική παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων όσο και στην υπόλοιπη επαγγελματική αλυσίδα που σχετίζεται με την κτηνοτροφία».  

Ορεστιάδα: Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για το επαρχιακό οδικό δίκτυο δήμου Ορεστιάδας
Στη Βουλή έφεραν το θέμα της συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου του δήμου Ορεστιάδας, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου. Οι δύο βουλευτές χαρακτηρίζουν απόλυτα δικαιολογημένη την οργή των κατοίκων, που αναγκάζονται να χρησιμοποιούν «ένα γερασμένο και εγκαταλελειμμένο οδικό δίκτυο, το οποίο κρύβει παγίδες θανάτου και είναι άκρως επικίνδυνο». Καταλήγοντας, ερωτούν τους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Εσωτερικών, σε ποιες ενέργειες θα προβούν για να ξεκινήσει άμεσα το έργο συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου του δήμου Ορεστιάδας. Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο θέμα έφερε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Σταμάτης Γκατζίδης, αναφέροντας συγκεκριμένα τμήματα του δικτύου, όπως ο δρόμος Λεπτής-Αμπελακίων, Ελιάς-Κομάρων-Πενταλόφου, Βάλτου-Μικρής Δοξιπάρας και Νεοχωρίου-Στέρνας.

Ορεστιάδα: Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για τη ΔΕΥΑΟ
«Οι Δ. Ε. Υ. Α. θα πρέπει να συνεχίσουν να αποτελούν τους κύριους διαχειριστές των υδατικών πόρων της χώρας μας, με αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα», αναφέρεται στο ψήφισμα που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας με αφορμή τα δημοσιεύματα περί κατάργησης ορισμένων Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Στο ψήφισμα τονίζεται επίσης πως «η κατάργηση των Δ. Ε. Υ. Α. δεν θα έχει κανένα απολύτως δημοσιονομικό όφελος, αφού οι Επιχειρήσεις αυτές δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό». Ειδικά για την Δ. Ε. Υ. Α. Ορεστιάδας, στο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου υπογραμμίζεται πως «δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς προμηθευτές, εργολάβους, φόρους, ασφαλιστικούς ή άλλους οργανισμούς, αντίθετα, παρουσιάζει εικόνα νοικοκυρεμένης επιχείρησης με σταθερούς, θετικούς ισολογισμούς».

Αλεξανδρούπολη: Ν. Ντουμανίδης: «Δεν κινδυνεύει η Τράπεζα Έβρου»
«H Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου δεν κινδυνεύει σε καμία περίπτωση να αντιμετωπίσει πρόβλημα ανάκλησης, αφού είναι ισχυρή, υγιής και κερδοφόρα και διαθέτει συντελεστή κεφαλαιακής επάρκειας άνω του 9%, το οποίο καλύπτει το όριο που απαιτείται από τις εποπτικές αρχές». Τη δήλωση έκανε ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου, Νίκος Ντουμανίδης, ο οποίος σε ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει ότι «η ανάκληση της άδειας λειτουργίας των Συνεταιριστικών Τραπεζών Δωδεκανήσων, Δυτικής Μακεδονίας και Ευβοίας, δεν επηρεάζει καθ’ οιονδήποτε τρόπο την Τράπεζα Έβρου».



Αλεξανδρούπολη: Υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης για τους επαγγελματίες σχεδιάζει ο Εμπορικός Σύλλογος
Τη δημιουργία δομής Υγείας, μέσω της οποίας θα παρέχονται υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε εν ενεργεία επαγγελματίες της περιοχής αλλά και στις οικογένειες τους, σχεδιάζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία  με τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο Έβρου. Το εγχείρημα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2014 και θα αναπτυχθεί στη διάρκεια του έτους, έως τη δημιουργία ενός φορέα που θα μπορεί να παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας Υγείας.

Διδυμότειχο: Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από το σύλλογο «Κάστρο»
«Χριστούγεννα στο Στρουμφοχωριό» είναι το θέμα των εκδηλώσεων που θα διοργανώσει από τις 12 έως τις 15 Δεκεμβρίου ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «Το Κάστρο». Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου και το πρόγραμμα θα ανοίξει την Πέμπτη στις 5 το απόγευμα με παιχνίδια και δραστηριότητες για παιδιά. Το απογευματινό πρόγραμμα, που απευθύνεται κυρίως στα παιδιά, θα επαναληφθεί και τις τέσσερις ημέρες, ενώ μετά τις 7 το βράδυ στον ίδιο χώρο θα ακολουθούν και άλλες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες.  




Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση για το «νέο σχολείο» διοργανώνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων
Το “νέο σχολείο” και οι εξελίξεις στο χώρο της Εκπαίδευσης θα αναλυθούν στην εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Αλεξανδρούπολης. Ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, Βασίλης Τόγιας. Στην πρόσκληση της εκδήλωσης, η Ένωση Γονέων τονίζει ότι «το σχολείο έγινε είδος πολυτελείας και εμπόρευμα, η μόρφωση είναι για λίγους, η φροντιστηριακή δαπάνη έχει αυξηθεί. Παράλληλα, τα Σχολεία σήμερα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης πόρων για θέρμανση και αναλώσιμα, ενώ καλούνται να λειτουργήσουν με όλο και λιγότερους εκπαιδευτικούς».

Αλεξανδρούπολη: Το Final Four του Volley League Cup ανέλαβε η Αλεξανδρούπολη
Η Αλεξανδρούπολη θα φιλοξενήσει το Final Four του League Cup στο Βόλεϊ. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 31 Ιανουαρίου και 1η Φεβρουαρίου 2014 στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.