Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Τοπικές Ειδήσεις 02 Ιανουαρίου 2014

Σαμοθράκη: «Κλειστός» ο δήμος Σαμοθράκης, δυσαρέσκεια για την κρατική αδιαφορία…
Συμβολικά κλειστός είναι σήμερα, πρώτη εργάσιμη του έτους, ο δήμος Σαμοθράκης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων αντίδρασης που ομόφωνα αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του νησιού, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια των κατοίκων «στην αναπαραγόμενη αδιαφορία και την παρελκυστική πολιτική των αρμόδιων οργάνων» της πολιτείας. Στις 10 Ιανουαρίου το δημοτικό συμβούλιο Σαμοθράκης θα συνεδριάσει ξανά, παρουσία όλων των φορέων του νησιού, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την κλιμάκωση και τη μορφή των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν. «Απαιτούμε τη λήψη μέτρων που θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του δήμου Σαμοθράκης», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που απαιτεί από την κυβέρνηση «την αναγνώριση των πραγματικών αναγκών και ιδιαιτεροτήτων του νησιού  και την κατανομή κρατικών πόρων που θα καλύπτουν τις βασικές λειτουργίες του δήμου».

Ορεστιάδα: Τηλεφωνική εξυπηρέτηση αγροτών στο «1540»…
Ενεργοποιείται από σήμερα από τον ΕΛΓΑ το ολοκληρωμένο σύστημα παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών εξυπηρέτησης αγροτών. Πρόκειται για τον τηλεφωνικό αριθμό «1540» τον οποίο μπορούν να καλούν οι αγρότες για να ενημερωθούν από το αυτόματο σύστημα, για τις τελευταίες πληρωμές αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, τις ενισχύσεις ΠΣΕΑ, το στάδιο που βρίσκονται οι δηλώσεις ζημιάς και τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές τους. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες δίνονται αυτόματα, χωρίς τη μεσολάβηση υπαλλήλου, και παρέχονται όλο το 24ωρο, ενώ για άλλες πληροφορίες, στις οποίες απαιτείται η μεσολάβηση ειδικευμένου προσωπικού, η εξυπηρέτηση θα γίνεται όλες τις εργάσιμες ημέρες, από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Το κόστος της κλήσης προς το «1540» έχει χρέωση μίας αστικής μονάδας.

Ορεστιάδα: «Ελλιπή κάλυψη του ΕΚΑΒ», στο β. Έβρο, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ…
Παράσταση διαμαρτυρίας για την ελλιπή κάλυψη του ΕΚΑΒ στο βόρειο Έβρο, θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, στη νέα διοικήτρια του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, αντιπροσωπεία της τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας. «Το πρόσφατο τροχαίο δυστύχημα στον κόμβο των Ριζίων, που στοίχισε τη ζωή ενός συνανθρώπου μας και τον τραυματισμό άλλων τριών, έφερε ξανά στην επιφάνεια τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους του βορείου Έβρου και ιδιαίτερα στο κρίσιμο της άμεσης διακομιδής σε έκτακτες περιπτώσεις», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη. Το ΠΑΜΕ βορείου Έβρου επισημαίνει ότι το ΕΚΑΒ στη συγκεκριμένη περιοχή διαθέτει δύο παλαιά ασθενοφόρα, που καλούνται να εξυπηρετήσουν επείγοντα περιστατικά διανύοντας μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, συχνά σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. «Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, υπάρχει αδυναμία επαρκούς κάλυψης», αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση, με την οποία καλεί τους κατοίκους του βορείου Έβρου να διεκδικήσουν την ανάκληση της συγχώνευσης του νοσοκομείου Διδυμοτείχου με αυτό της Αλεξανδρούπολης, την πλήρη στελέχωση του νοσηλευτικού ιδρύματος και των Κέντρων Υγείας Ορεστιάδας, Δικαίων και Σουφλίου, την πλήρη κάλυψη του ΕΚΑΒ με προσωπικό και ασθενοφόρα και την πανελλαδική ανάπτυξη ενός ενιαίου και αποκλειστικά κρατικού και δωρεάν συστήματος Υγείας.

Αλεξανδρούπολη: 11 συλλήψεις για «πάρτυ με ναρκωτικά» σε αποθήκη…
Έντεκα άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικοί σε χώρο πρώην εργοστασίου που λειτουργεί ως αποθήκη στην Παλαγία Αλεξανδρούπολης, καθώς στο πρωτοχρονιάτικο πάρτυ που έκαναν γινόταν χρήση κοκαΐνης, κάνναβης και χαπιών Zanax. Στην επιχείρηση της αστυνομίας συμμετείχαν συνολικά 27 αστυνομικοί και ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος.


Ορεστιάδα: Κλειστή και σήμερα η αγορά της Νέας Ορεστιάδας…

Κλειστή είναι σήμερα, δεύτερη ημέρα του έτους, η αγορά στην πόλη της Νέας Ορεστιάδας, λόγω της απασχόλησης του προσωπικού την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου. Η λειτουργία των καταστημάτων επιστρέφει από αύριο στο κανονικό ωράριο. Αργία, λόγω των Θεοφανείων, θα είναι η ερχόμενη Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.