Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Τοπικές Ειδήσεις 27 Ιανουαρίου 2014

Έβρος: Κλειστά σχολεία στους δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου
Κλειστά είναι σήμερα (27-01-14) τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου, της περιφερειακής ενότητας Έβρου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και μετά από αποφάσεις των αντίστοιχων δημοτικών αρχών. Οι χιονοπτώσεις, οι χαμηλές θερμοκρασίες (-6 βαθμούς Κελσίου στις 7 π. μ. στη Νέα Ορεστιάδα) είναι το κύριο χαρακτηριστικό των καιρικών φαινόμενων ενώ ιδιαίτερα επικίνδυνοι είναι οι δρόμοι στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, κυρίως λόγω της παγωνιάς που επικρατεί και της ολισθηρότητας που παρουσιάζουν. Αν και δεν απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, εντούτοις οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις μεγάλες ταχύτητες, να αποφεύγουν τα απότομα φρεναρίσματα, να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από άλλα οχήματα και να έχουν ιδιαίτερα «αμυντική» συμπεριφορά κατά την οδήγησή τους.

Ορεστιάδα: Την Τετάρτη το πρώτο αγροτικό μπλόκο στην ΕΒΖ Ορεστιάδας
Το πρώτο μπλόκο θα στήσουν την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο ύψος του εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδας, οι αγρότες του βορείου Έβρου. Η απόφαση ελήφθη στη σύσκεψη που προκάλεσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα» την περασμένη Παρασκευή, στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας. Οι αγρότες αποφάσισαν επίσης να έχουν παρουσία στο συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την έκθεση «ΑΓΡΟΤΙΚΑ». Η συμμετοχή των αγροτών στη σύσκεψη της Παρασκευής ήταν μεγάλη και στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν, η νέα ΚΑΠ, «που οδηγεί τους αγρότες χρόνο με το χρόνο στη χρεοκοπία και την καταστροφή» και η φοροεπιδρομή που δέχεται ο αγροτικός κόσμος.  

Ορεστιάδα: Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο αύριο το απόγευμα
Με 49 θέματα συνεδριάζει αύριο στις 6 το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας. Σε αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου Ορεστιάδας, που έρχεται προς συζήτηση σε τακτική συνεδρίαση, αφού η έκτακτη συνεδρίαση που είχε προγραμματιστεί πριν από λίγες ημέρες για το συγκεκριμένο θέμα δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς δεν συμπληρώθηκε ο αριθμός των 17 δημοτικών συμβούλων, που απαιτείται για την σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης. Στην αυριανή συνεδρίαση θα συζητηθεί επίσης το ετήσιο σχέδιο δράσης του δήμου για το 2014, ενώ στα προ ημερησίας διάταξης θέματα επανέρχεται το ζήτημα της υποβάθμισης πέντε δημοτικών σχολείων του δήμου Ορεστιάδας, που ανακοίνωσε η Διεύθυνση Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου.

Αλεξανδρούπολη: Την Τετάρτη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης
Στις 6 το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης, 29-01-14, συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, με 38 θέματα. Σε αυτά περιλαμβάνεται η συγκρότηση των επιτροπών «Συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών», «Ισότητας των δύο Φύλων», και «Φιλικού Διακανονισμού». Επίσης, θα συζητηθεί η 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2014 και η διενέργεια προμηθειών και εργασιών του δήμου για το τρέχον έτος.


Δηλώσεις Α. Παπαμιμίκου για τις υποψηφιότητες Β. Λαμπάκη και Γ. Παυλίδη
Με μία έμμεση δήλωση στήριξης στο πρόσωπο του νυν και εκ νέου υποψηφίου δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη και μία πιο ξεκάθαρη δήλωση στήριξης της υποψηφιότητας του Γιώργου Παυλίδη στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος, που επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή την Αλεξανδρούπολη, έκανε σαφείς τις κατευθύνσεις του κόμματος για τις δύο συγκεκριμένες υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Η επίσκεψη του κ. Παπαμιμίκου στην περιοχή εντάσσονταν στο πλαίσιο επαφών που γίνονται σε όλη τη χώρα με σκοπό την οργανωτική ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας. 

Ορεστιάδα: Ημερίδα για το Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης βορείου Έβρου
Ημερίδα με θέμα την «φυσική δικτύωση εταίρων της Αναπτυξιακής Σύμπραξης μεταξύ τους και με τοπικούς κοινωνικούς φορείς της περιοχής παρέμβασης», στο πλαίσιο του Τοπικού Σχεδίου Απασχόλησης βορείου Έβρου, θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορεστιάδας και περιφέρειας. Την ημερίδα θα ανοίξει ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης, Πασχάλης Σταυρίδης και θα ακολουθήσει η παρουσίαση του προγράμματος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης από τον υπεύθυνο του προγράμματος, Άγγελο Αραμπατζή. Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν τα ενεργά προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συζήτηση και ερωτήσεις του κοινού.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.