Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Τοπικές Ειδήσεις 21 Ιανουαρίου 2014



Ορεστιάδα: Την Παρασκευή αποφασίζουν για κινητοποιήσεις οι αγρότες του Έβρου...
Σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων διοργανώνει την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου, στις 7 το βράδυ, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου “η Ενότητα”, στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας. Στη διάρκειά της θα συζητηθεί η “τραγική”, όπως χαρακτηρίζεται οικονομική κατάσταση των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, η πολιτική της ΚΑΠ και τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια, με πρόσχημα την “κρίση” και θα ληφθούν αποφάσεις για αγωνιστικές διεκδικήσεις. Τα θέματα που αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο είναι οι νέες περικοπές στις επιδοτήσεις, η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, το αφορολόγητο πετρέλαιο, η αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και η αντιμετώπιση της φοροεπιδρομής, που όπως υποστηρίζουν, δέχονται οι αγρότες. Παράλληλα, θα συζητηθούν και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να ανακουφιστούν αγρότες και κτηνοτρόφοι, που βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται.

Ορεστιάδα: Ερώτηση βουλευτών Κ. Κ. Ε για τις αποζημιώσεις κτηνοτρόφων από την ευλογιά...
Στο θέμα των αποζημιώσεων των κτηνοτρόφων, τα κοπάδια των οποίων έχουν πληγεί από την ευλογιά, στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας- Θράκης, αναφέρονται σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι βουλευτές του Κ. Κ. Ε, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου. Όπως αναφέρουν στο κείμενο της ερώτησης, “η έλλειψη προληπτικών μέτρων, σε συνδυασμό με τον αποδεκατισμό των κτηνιατρικών υπηρεσιών, ζωντάνεψε τον εφιάλτη που απειλεί με κατάρρευση την κτηνοτροφία στην Αν. Μακεδονία- Θράκη και καταδικάζει τους κτηνοτρόφους να μείνουν χωρίς εισόδημα, φορτώνοντάς τους παράλληλα με χρέη, καθώς η αποζημίωση που προβλέπεται να τους δοθεί είναι ψίχουλα”. Οι βουλευτές ζητούν τη στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών της περιφέρειας, τη λήψη προληπτικών μέτρων, την έκτακτη επιδότηση των κτηνοτρόφων των προσβεβλημένων περιοχών, για αγορά ζωοτροφών για όσο διαρκούν τα προστατευτικά μέτρα. Τονίζουν επίσης την ανάγκη για πλήρη και άμεση αποζημίωση των κτηνοτρόφων που τα ζώα τους έχουν θανατωθεί και ζητούν το πάγωμα των χρεών προς τις τράπεζες, δήμους, ΟΓΑ, ΕΛΓΑ και Εφορία, τουλάχιστον για 6 μήνες. Τέλος, θέτουν το θέμα της λειτουργίας του Κτηνιατρικού Κέντρου Εξωτικών Νοσημάτων της Ορεστιάδας, με την πρόσληψη ανάλογου επιστημονικού προσωπικού και την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού.

Ορεστιάδα: Κρατική επιχορήγηση για τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου Ορεστιάδας ζητούν Κωνσταντινίδης, Γερασιμίδου...
Την εξασφάλιση της αναγκαίας κρατικής επιχορήγησης για τη λειτουργία του κλειστού κολυμβητηρίου Ορεστιάδας όλο το χρόνο, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Αθλητισμού και Εσωτερικών. “Περίπου 300 αθλητές, για δεύτερη χρονιά, είτε αναγκάζονται να διακόψουν τις προπονήσεις τους κατά τους χειμερινούς μήνες που το κολυμβητήριο είναι κλειστό είτε μεταβαίνουν στην Αδριανούπολη”, με δικά τους έξοδα μετακίνησης και χρήσης της πισίνας της γειτονικής Τουρκικής πόλης, αναφέρουν οι δύο βουλευτές. Επιπλέον, υπογραμμίζουν τα προβλήματα συντήρησης του κολυμβητηρίου του δήμου Ορεστιάδας, εξαιτίας της περικοπής της κρατικής χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα την αδυναμία του δήμου να καλύψει τις ανάγκες αυτές. Καταλήγοντας, επισημαίνουν πως “η κατάσταση αυτή αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική, στην οποία η δυνατότητα άθλησης των νέων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική δυνατότητα των γονιών τους”.
Εν τω μεταξύ, στο ίδιο θέμα αναφέρεται με ανακοίνωσή της και η “Λαϊκή Συσπείρωση” του δήμου Ορεστιάδας, σημειώνοντας πως “τα τελευταία χρόνια, η συντήρηση και λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, έχουν γίνει μπαλάκι μεταξύ της πολιτείας, που θέλει να τις ξεφορτωθεί και των δήμων που αδυνατούν να τις συντηρήσουν”.

Αλεξανδρούπολη: 32χρονος Δανός μετέφερε μετανάστες από την Ερυθραία...
Στην εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης παραπέμφθηκε ο 32χρονος Δανός που συνελήφθη εχθές τα ξημερώματα στην εθνική οδό Αλεξανδρούπολης-Ορεστιάδας, στο ύψος της Λύρας, για προώθηση τριών μη νόμιμων μεταναστών από την Ερυθραία στο εσωτερικό της χώρας. Ο Δανός μετέφερε τους τρεις μετανάστες με ΙΧ Επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο κατασχέθηκε. Λίγες ώρες νωρίτερα, το βράδυ της Κυριακής, σε αγροτική περιοχή του Σουφλίου συνελήφθησαν ένας 30χρονος Βούλγαρος και ένας 49χρονος Πακιστανός, οι οποίοι προωθούσαν εννέα μη νόμιμους μετανάστες από το Πακιστάν. Τη μεταφορά τους από την Τουρκία στην Ελλάδα, μέσω του ποταμού Έβρου, με πλαστικές βάρκες, είχε αναλάβει ο 49χρονος Πακιστανός τους ενώ ο Βούλγαρος τους παρέλαβε και τους καθοδηγούσε πεζός στο ελληνικό έδαφος.  

Διδυμότειχο: Εννέα θεματικά πεδία στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Διδυμοτείχου...
Εννέα θεματικά πεδία εγκρίθηκαν και μπορούν να λειτουργήσουν στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Διδυμοτείχου, εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους πολίτες. Πρόκειται για πέντε τμήματα ξένων γλωσσών (επιπέδου “τουρισμού”) και από ένα τμήμα στα πεδία:  επεξεργασίας κειμένου-διαδικτύου, εθελοντικής δράσης στην τοπική κοινωνία, εικαστικών και τοπικής ιστορίας. Τα προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων που σχεδιάζει να λειτουργήσει το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Διδυμοτείχου, μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας ή μόρφωσης, ενώ για τις εγγραφές τους οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στο αρμόδιο γραφείου του τοπικού δήμου.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.