Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Τοπικές Ειδήσεις 24 Ιανουαρίου 2014



Ορεστιάδα: Το απόγευμα αποφασίζουν για κινητοποιήσεις οι αγρότες του Έβρου...
Σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων διοργανώνει στις 7 το βράδυ, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου “η Ενότητα”, στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας. Στη διάρκειά της θα συζητηθεί η “τραγική”, όπως χαρακτηρίζεται, οικονομική κατάσταση των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, η πολιτική της ΚΑΠ και τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια, με πρόσχημα την “κρίση”, ενώ θα ληφθούν και αποφάσεις για αγωνιστικές διεκδικήσεις. Τα θέματα που αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο είναι οι νέες περικοπές στις επιδοτήσεις, η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, το αφορολόγητο πετρέλαιο, η αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και η αντιμετώπιση της φοροεπιδρομής, που όπως υποστηρίζουν, δέχονται οι αγρότες. Παράλληλα, θα συζητηθούν και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να ανακουφιστούν αγρότες και κτηνοτρόφοι, που βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται.

Ορεστιάδα: Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών θα λειτουργήσει η ΕΑΣ Ορεστιάδας
Τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων, με χαμηλό κόστος και δωρεάν νομική υποστήριξη θα παρέχει το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών που θα λειτουργήσει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ορεστιάδας. Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες θα εξυπηρετούν αγρότες, οι οποίοι είχαν την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, από την πώληση των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων τους, ακαθάριστα έσοδα πάνω από 10.000 ευρώ ή πήραν Δικαιώματα Ενιαίας Ενίσχυσης πάνω από 5.000 ευρώ, εντάσσονται στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α. και είναι υποχρεωμένοι να τηρούν βιβλία και να εκδίδουν τα προβλεπόμενα στοιχεία. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ε. Α. Σ.

Αλεξανδρούπολη: Άλλους τέσσερις υποψηφίους παρουσίασε ο Β. Λαμπάκης
Ακόμη τέσσερα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στο συνδυασμό του οποίου ηγείται, παρουσίασε εχθές ο επικεφαλής της παράταξης “πόλη και πολίτες”, Βαγγέλης Λαμπάκης. Πρόκειται για τους: Γιάννη Βαταμίδη, έμπορο, Ζήση Βογιατζή, δικηγόρο, Καραβελάκη-Δραγανίδου Ερατώ, οικονομολόγο και Σάββα Στεργίου, απόστρατο αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού. Με τα τέσσερα αυτά πρόσωπα, ο κ. Λαμπάκης έχει ανακοινώσει ήδη 62 υποψηφίους του συνδυασμού του.  


Αλεξανδρούπολη: Τους πρώτους 22 υποψηφίους του παρουσίασε ο Α. Φωτιάδης
Είκοσι δύο υποψηφίους του συνδυασμού του παρουσίασε εχθές ο υποψήφιος για το δήμο Αλεξανδρούπολης, επικεφαλής της παράταξης “Δήμος και Δημότες”, Απόστολος Φωτιάδης. Ορισμένα από τα πρόσωπα που παρουσιάστηκαν προέρχονται από δημοτικές παρατάξεις που είχαν ή έχουν και σήμερα παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο. Ειδικότερα, μεταξύ των υποψηφίων που παρουσίασε ο κ. Φωτιάδης είναι οι κ.κ. Γουμενίδης, Καπούτσης, Καραπιπέρης, Ποϊραζίδου, Χριστοφορίδης, που το 2010 ήταν υποψήφιοι με τον πρώην δήμαρχο, Γιώργο Αλεξανδρή, οι κ.κ. Λεμονίδης, Τσιοράκης, Χατζηκερίμογλου, που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο του Μιχάλη Κογιομτζή, ο κ. Κανδύλης που το 2010 ήταν υποψήφιος με τον κ. Λαμπάκη και ο κ. Κοζάρης που είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του κ. Λαμπάκη αλλά έχει διαγραφεί από την παράταξη του νυν δημάρχου.

Ορεστιάδα: Νέο Δ. Σ. εκλέγει σήμερα ο Σκοπευτικός Όμιλος Ορεστιάδας
Σε γενική συνέλευση καλεί τα μέλη του σήμερα το απόγευμα, στις 6, ο Σκοπευτικός Όμιλος Ορεστιάδας, στο ξενοδοχείο «Βιέννη». Μετά την κοπή της βασιλόπιτας, θα γίνουν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.  









 Αλεξανδρούπολη: Ετήσια γενική συνέλευση του Φιλοζωικού Σωματείου «Κιβωτός»
Σε ετήσια γενική συνέλευση καλεί τα μέλη του την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα στο Πολυκοινωνικό κέντρο του δήμου Αλεξανδρούπολης το Φιλοζωικό Σωματείο «Κιβωτός». Θέματα της συνέλευσης είναι η παρουσίαση του απολογισμού του 2013 και η διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Αμέσως μετά θα γίνει και η κοπή βασιλόπιτας του Σωματείου. Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 2 Φεβρουαρίου, την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.