Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Τοπικές Εδήσεις 22 Ιανουαρίου 2014



Έβρος: Κατά του «πλαφόν συνταγογράφησης» και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου

Την πλήρη αντίθεσή του στο πλαφόν συνταγογράφησης εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου, στηρίζοντας το αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου του νομού, που διεκδικεί την απόσυρση του μέτρου. Οι φαρμακοποιοί χαρακτηρίζουν το πλαφόν “άδικο και ανεδαφικό” και επισημαίνουν ότι, εφόσον κρίνεται αναγκαία η επιβολή του, αυτή θα πρέπει να γίνει με πραγματικά αντικειμενικά κριτήρια, που θα λαμβάνουν υπόψη, μεταξύ άλλων, την ειδικότητα του ιατρού, την περιοχή που καλύπτει και το χρόνο έναρξης του επαγγέλματος. “Όχι άλλα μέτρα, χωρίς μελέτη, που επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την πρόσβαση των ασθενών στο κοινωνικό αγαθό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και που οδηγούν στον εξευτελισμό του ιατρικού και του φαρμακευτικού λειτουργήματος”, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτκός Σύλλογος.



Ορεστιάδα: Αντίδραση της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων για την υποβάθμιση 5 δημοτικών σχολείων του δήμου Ορεστιάδας

Την έντονη δυσαρέσκειά της για την υποβάθμιση πέντε δημοτικών σχολείων της περιοχής, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Ορεστιάδας. «Υποβαθμίζοντας ή κλείνοντας τελικά σχολεία, τη μοναδική κοιτίδα ζωής και δημιουργίας στα υπέργηρα χωριά μας, καταδικάζετε την περιοχή μας σε μαρασμό», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Ένωση, προειδοποιώντας  πως «ούτε οι σύλλογοι γονέων, ούτε οι τοπικές κοινωνίες θα μείνουν αδρανείς σε ακραίες και παράλογες αποφάσεις». Τα πέντε σχολεία που υποβαθμίζονται με απόφαση της Διεύθυνσης Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου είναι το 4ο δημοτικό σχολείο Ορεστιάδας και τα δημοτικά σχολεία Καστανεών, Ριζίων, Κυπρίνου και Δικαίων. Να σημειωθεί, πάντως, ότι σε πρόσφατη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας ομόφωνα είχε γνωμοδοτήσει κατά της πρότασης υποβάθμισης των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων.



Ορεστιάδα: Στον εισαγγελέα δύο Ιρακινοί διακινητές που συνελήφθησαν στη Βύσσα

Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας παραπέμφθηκαν οι δύο Ιρακινοί διακινητές που συνελήφθησαν στην παρέβρια περιοχή της Βύσσας να μεταφέρουν με πλαστικές βάρκες, από την Τουρκική στην Ελληνική πλευρά του ποταμού Έβρου, πέντε Σύριους μη νόμιμους μετανάστες. Σύμφωνα με την αστυνομία, με τη σύλληψή τους απετράπη η παράνομη είσοδος σε Ελληνικό έδαφος άλλων τριάντα μη νόμιμων μεταναστών που ανέμεναν στην Τουρκική πλευρά. 





Αλεξανδρούπολη: Υποψηφίους του συνδυασμού του θα παρουσιάσει αύριο ο Α. Φωτιάδης

Υποψηφίους του συνδυασμού του, “Δήμος και Δημότες”, θα παρουσιάσει αύριο στις 2 το μεσημέρι, σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει στο Επιμελητήριο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, ο υποψήφιος για το δήμο Αλεξανδρούπολης, Απόστολος Φωτιάδης. Ο κ. Φωτιάδης θα αναφερθεί και σε θέματα που αφορούν το δήμο. 



Ορεστιάδα: Ημερίδα για το Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης βορείου Έβρου

Ημερίδα με θέμα την «φυσική δικτύωση εταίρων της Αναπτυξιακής Σύμπραξης μεταξύ τους και με τοπικούς κοινωνικούς φορείς της περιοχής παρέμβασης», στο πλαίσιο του Τοπικού Σχεδίου Απασχόλησης βορείου Έβρου, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορεστιάδας και περιφέρειας. Την ημερίδα θα ανοίξει ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης, Πασχάλης Σταυρίδης και θα ακολουθήσει η παρουσίαση του προγράμματος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης από τον υπεύθυνο του προγράμματος, Άγγελο Αραμπατζή. Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν τα ενεργά προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συζήτηση και ερωτήσεις του κοινού.



Ορεστιάδα: Διήμερο εκδηλώσεων για τον εορτασμό του «Τρύφωνα» στα Δίκαια

Το έθιμο του Τρύφωνα, προστάτη των αμπελιών, θα αναβιώσει και φέτος στα Δίκαια του δήμου Ορεστιάδας. Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, σε κλίμα παραδοσιακού γλεντιού, θα στολιστεί η άμαξα και το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Τρύφωνα, οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν όλη την ημέρα μέχρι αργά το βράδυ, με μουσική, χορό και αναμμένες ψησταριές.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.