Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Τοπικές Ειδήσεις 30 Ιανουαρίου 2014

Ερώτηση Στυλιανίδη, Δερμεντζόπουλου, Κοντού για την ευλογιά στη Θράκη
Ερώτηση πέντε σημείων για το θέμα της ευλογιάς που πλήττει εδώ και πέντε μήνες την κτηνοτροφία στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές της Θράκης της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και Αλέκος Κοντός. Οι τρεις βουλευτές επισημαίνουν πως οι κτηνοτρόφοι της περιοχής έχουν υποστεί τεράστια ζημιά από την εμφάνιση της νόσου, η οποία έχει προκαλέσει τη θανάτωση περίπου 20.000 ζώων και τον περιορισμό άλλων 200.000. Ζητούν δε να ενημερωθούν για τα μέτρα στήριξης, το χρόνο καταβολής των αποζημιώσεων για προμήθεια τροφών των υπό περιορισμό ζώων, το χρόνο υπογραφής της σχετικής ΚΥΑ και το ύψος των αποζημιώσεων, τα περιθώρια ενίσχυσης των κτηνιατρικών υπηρεσιών της περιοχής για την καλύτερη αντιμετώπιση της ευλογιάς και τις προθέσεις αναφορικά με τη στελέχωση και αξιοποίηση της ανενεργής δομής του «Πρότυπου Διασυνοριακού Κτηνιατρικού Κέντρου Εξωτικών Νοσημάτων» στην Ορεστιάδα.   

Την καταβολή της επιδότησης εργασίας στις επιχειρήσεις της Θράκης ζητούν Στυλιανίδης, Δερμεντζόπουλος και Κοντός
Η καταβολή επιδότησης εργασίας 12% στις επιχειρήσεις της Θράκης είναι το θέμα της ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές Θράκης της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και Αλέκος Κοντός. Οι τρεις βουλευτές επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη επιδότηση έχει να καταβληθεί από το πρώτο εξάμηνο του 2010. «Πέρα από το γεγονός ότι η μη καταβολή της θεσμοθετημένης ενίσχυσης προκαλεί προβλήματα ρευστότητας, πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το φορολογικό νόμο, οι επιχειρήσεις της Θράκης την κατέγραψαν στα φορολογικά έσοδα του κάθε έτους που αυτή έπρεπε να καταβληθεί, με αποτέλεσμα να δημιουργούν πλασματική κερδοφορία και να φορολογούνται για αυτήν», επισημαίνουν οι βουλευτές. Καταλήγοντας, ερωτούν τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, πότε θα καταβληθεί η επιδότηση εργασίας 12% και εάν υπάρχει πρόθεση θεσμοθέτησης συμψηφισμού των οφειλών του κράτους προς επιχειρήσεις και ιδιώτες με αντίστοιχες οφειλές τους προς το κράτος.  

Διαβεβαίωση ΤΡΙΑΝΟΣΕ για επέκταση του δρομολογίου της επιβατικής αμαξοστοιχίας μέχρι Δίκαια, Φτελιά, Ορμένιο
Τη διαβεβαίωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι θα επεκταθεί μέχρι τα Δίκαια, τη Φτελιά και το Ορμένιο το δρομολόγιο της επιβατικής αμαξοστοιχίας, έλαβε ο βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ντόλιος, στο πλαίσιο συνεργασίας που είχε με τη διοίκηση της εταιρίας. Παράλληλα, τέθηκε και το θέμα επέκτασης του εμπορικού δρομολογίου Πειραιάς-Αθήνα-Θεσσαλονίκη μέχρι την Ορεστιάδα. «Δεδομένης της μεγάλης επιβάρυνσης όλων των προϊόντων του Έβρου που απευθύνονται στην αγορά του λεκανοπεδίου, θεωρούμε ότι η καθιέρωση του συγκεκριμένου δρομολογίου αποτελεί ουσιαστική στήριξη σε πλειάδα προϊόντων που παράγονται στο νομό», επεσήμανε στις επαφές του με τη διοίκηση της ΤΡΙΑΝΟΣΕ ο κ. Ντόλιος, υπογραμμίζοντας πως το δρομολόγιο αυτό θα ήταν οικονομικά βιώσιμο.

Ορεστιάδα: «Πέρασε» νικηφόρα από την Ορεστιάδα ο ΠΑΟΚ και προκρίθηκε στους 8 του κυπέλου στο βόλεϊ
Την πρόκρισή του στους 8 του κυπέλλου στο βόλεϊ πέτυχε εχθές ο ΠΑΟΚ, που κέρδισε την ομάδα της Ορεστιάδας στην έδρα της, με 0-3 σετ. Σημαντική ήταν η παρουσία των περίπου 1700 φιλάθλων που βρέθηκαν στο κλειστό γήπεδο «Νίκος Σαμαράς» για να στηρίξουν την ομάδα του ΑΟΟ, ωστόσο η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε με 26-24 στο πρώτο σετ, 25-13 στο δεύτερο και 28-26 στο τρίτο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.