Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Τοπικές Ειδήσεις 07 Ιανουαρίου 2014

Ορεστιάδα: 42χρονη με ψυχολογικά προβλήματα έβαλε τέλος στη ζωή της
Από ψυχολογικά προβλήματα έπασχε η 42χρονη γυναίκα που εχθές το βράδυ έβαλε τέλος στη ζωή της μέσα στο αυτοκίνητό της, λίγο έξω από το Φυλάκιο του δήμου Ορεστιάδας. Η γυναίκα, μητέρα δύο ενήλικων παιδιών, τοποθέτησε στη θέση του συνοδηγού μία φιάλη υγραερίου, την οποία άφησε ανοιχτή και στη συνέχεια προκάλεσε έκρηξη με τη χρήση φλόγας. Στο σημείο του συμβάντος βρέθηκαν άμεσα η πυροσβεστική, η αστυνομία και ασθενοφόρο, ενώ όλη τη νύχτα οι αστυνομικοί συνομίλησαν με συγχωριανούς της προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια που οδήγησαν τη 42χρονη σε αυτήν την πράξη.

Αλεξανδρούπολη: Συνέντευξη τύπου για τις δημοτικές εκλογές 2014 παραχωρεί ο Β. Λαμπάκης
Συνέντευξη τύπου με θέμα τις δημοτικές εκλογές 2014 θα παραχωρήσει σήμερα, στα γραφεία της παράταξής του, στις 12.30 το μεσημέρι, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Πόλη και Πολίτες», Βαγγέλης Λαμπάκης. Στη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Λαμπάκης θα παρουσιάσει και νέους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης.

Έβρος: Αντιπροσωπεία αγροτών του Έβρου θα συμμετέχει στην πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ στη Λάρισα
Αντιπροσωπεία αγροτών του Έβρου θα συμμετέχει στην πανελλαδική σύσκεψη των Επιτροπών Αγώνα που θα γίνει στις 19 Ιανουαρίου στη Λάρισα, με θέμα την μορφή και την πορεία των αγροτικών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα, στα τέλη Ιανουαρίου. Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους «να μην σκύψουν το κεφάλι μπροστά στη λαίλαπα των χαρατσιών που οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΑΣΥ, στην οποία γίνεται επίσης λόγος για την ανάγκη ανασύνταξης του αγροτικού κινήματος, συγκρότησης δυνατών και μαζικών Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών, προκειμένου να συντονιστούν οι αγώνες και οι κοινωνικές συμμαχίες σε κάθε πόλη.

Τυχερό: Προετοιμάζουν το έδαφος για δημιουργία δημοτικής παράταξης για το δήμο «Παναγίας Κοσμοσώτειρας»
Στο Πολύκεντρο του Τυχερού θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα, στις 6, η συνέλευση της Κίνησης Πολιτών Τυχερού, που επιδιώκει τη συνένωση του Τυχερού με τις Φέρες για τη δημιουργία του δήμου «Παναγίας Κοσμοσώτειρας». Θέματα της συνέλευσης θα είναι: η έγκριση του καταστατικού της εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Κοινωνία Πολιτών Παναγίας Κοσμοσώτειρας», η οποία θα έχει ρόλο προετοιμασίας του νέου δήμου που ζητούν οι κάτοικοι Τυχερού και Φερών  και η διαμόρφωση της κοινής στάσης και παρουσίας στις εκλογές του Μαΐου. «Όλοι μαζί θα αποφασίσουμε για τη δημιουργία παράταξης και δυναμικής συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές», αναφέρεται στην ανακοίνωση-κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών.   

Αλεξανδρούπολη: Διημερίδα για την «αρχαιολογική έρευνα στη Θράκη» στο Ιστορικό Μουσείο
Διημερίδα με θέμα την «αρχαιολογική έρευνα στη Θράκη», διοργανώνει στις 10 και 11 Ιανουαρίου, το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης. Η έναρξη των εργασιών θα γίνει στις 7.30 το απόγευμα της Παρασκευής με χαιρετισμό που θα απευθύνει ο πρόεδρος του Μουσείου, Νίκος Πινάτζης και θα ακολουθήσει, στις 8 μ.μ., ομιλία του επίτιμου έφορου αρχαιοτήτων, Διαμαντή Τριαντάφυλλου, με θέμα τη «λατρεία του Ήρωα ιππέα στο χώρο της Θράκης». Στις 8.30 μ. μ. η αρχαιολόγος της 19ης Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, Πολυξένη Τσατσοπούλου θα μιλήσει για την «αρχαία Ζώνη και την διαχρονική πολιτιστική της παρουσία» και το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας θα κλείσει ο Αρχιτέκτονας και Αρχαιολόγος, Γιώργος Καραδέδος, που θα αναφερθεί στο αρχαία θέατρα της Μακεδονίας και της Θράκης. Το Σάββατο 11 του μηνός, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 11.15 το πρωί με ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίνας Καλλιντζή, με θέμα τις «αγροικίες και τους αγρότες στα αρχαία Άβδηρα», στις 11.45 π. μ. ο αρχαιολόγος Ματθαίος Κουτσουμανής θα αναφερθεί στην Πλωτινόπολη και οι ομιλίες του διημέρου θα ολοκληρωθούν με τον Προϊστάμενο της 19ης Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, Δημήτρη Μάτσα, που θα παρουσιάσει τους «Μεγάλους Θεούς της Σαμοθράκης».  





   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.