Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Τοπικές Ειδήσεις 08 Ιανουαρίου 2014

Ορεστιάδα: Κάηκε μονοκατοικία, πιθανότατα από ξυλόσομπα
Χωρίς θύματα, ευτυχώς, η χθεσινή πυρκαγιά που ξέσπασε σε μονοκατοικία στη Νέα Ορεστιάδα, πιθανότατα από αναμμένη ξυλόσομπα. Η ηλικιωμένη γυναίκα που βρίσκονταν στο εσωτερικό του σπιτιού την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά πρόλαβε και βγήκε έξω στην αυλή, ενώ απουσίαζε εκείνη την ώρα η ιδιοκτήτρια της οικίας. Η φωτιά επεκτάθηκε ταχύτατα σε όλο το σπίτι, καθώς ήταν ιδιαίτερα εύφλεκτο το πλαστικό ταβάνι, με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή του εσωτερικού και της στέγης. Άμεσα βρέθηκαν στο σημείο τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης, ωστόσο οι φλόγες, πολύ γρήγορα, είχαν προκαλέσει τεράστιες ζημιές.  

Αλεξανδρούπολη: Τρεις ακόμη υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους παρουσίασε ο Β. Λαμπάκης
Τρεις νέους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Πόλη και Πολίτες» στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, παρουσίασε εχθές, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο επικεφαλής του συνδυασμού και δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης. Πρόκειται για τον επιχειρηματία και πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Έβρου, Κωνσταντίνο Γκοτσίδη, τον ασφαλιστικό σύμβουλο και γενικό γραμματέα του συνδέσμου Βιοτεχνών και Βιομηχάνων Έβρου, Παύλο Μιχαηλίδη και τον αστυνομικό και πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, Κώστα Χατζηαναγνώστου. «Δεν με ενδιαφέρει ο χώρος από όπου προέρχεται ο καθένας. Το ψηφοδέλτιο μου είναι κοινωνικό και σέβομαι τα κόμματα και τα χρώματα…», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπάκης, τονίζοντας ότι «τον ίδιο σεβασμό περιμένει και ο ίδιος αλλά και η παράταξη της οποίας ηγείται». Ο ίδιος επανέλαβε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και νέα ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, ενώ την Κυριακή 19 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένη η ανοιχτή εκδήλωση του συνδυασμού, σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης, στην οποία θα γίνει η παρουσίαση της διακήρυξης της παράταξης, καθώς και των υποψηφίων του συνδυασμού, συνολικά.

Σαμοθράκη: Διήμερο συσκέψεων για τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας
Διήμερο συσκέψεων, αύριο και μεθαύριο, με φορείς και τους κατοίκους της Σαμοθράκης, μετά και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του νησιού να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για την εικόνα εγκατάλειψης που διαπιστώνεται και διεκδίκησης των αιτημάτων για την επίλυση των σοβαρών οικονομικών και αναπτυξιακών ζητημάτων του νησιού. Αύριο στις 5.30 το απόγευμα στο Samothraki Village θα συγκεντρωθούν μετά από πρόσκληση του επαγγελματικού συλλόγου Σαμοθράκης οι επαγγελματίες του νησιού προκειμένου να διαμορφώσουν το δικό τους προτεινόμενο πλαίσιο, ενώ την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα στο νέο Γυμνάσιο-Λύκειο θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή ευρεία σύσκεψη, όλων των φορέων και κατοίκων, την οποία προκαλεί η δημοτική αρχή του νησιού.   

Αλεξανδρούπολη: Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2014-202 το νέο κλειστό γυμναστήριο
Η ένταξη του έργου κατασκευής του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Αλεξανδρούπολης στο ΕΣΠΑ 2014-2020, με προϋπολογισμό 18,6 εκ. ευρώ, αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο, μεταξύ του δημάρχου, Βαγγέλη Λαμπάκη, του περιφερειάρχη ΑΜΘ, Άρη Γιαννακίδη και υπηρεσιακών παραγόντων. Η μελέτη του έργου είναι έτοιμη ήδη από το 2007 και προβλέπει την κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων 2.500 σταθερών και 500 πτυσσόμενων θέσεων, στην περιοχή του Φυτωρίου, δίπλα στο νέο κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.