Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Τοπικές ειδήσεις Πέμπτης 16 Ιανουαρίου 2014



Αλεξανδρούπολη: Την υποψηφιότητα του Γ. Παντελίδη ανακοίνωσε ο Β. Λαμπάκης

Την υποψηφιότητα του Γιώργου Παντελίδη, προέδρου του συλλόγου εφοριακών υπαλλήλων νομού Έβρου, ανακοίνωσε εχθές ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και Πολίτες» και δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης. Ο κ. Παντελίδης ήταν δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης επί σειρά ετών, διετέλεσε αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΠΕΑ.



Ορεστιάδα: Δήλωση Μ. Ουζουνίδη για τους περιφερειακούς σταθμούς της Ε. ΡΑ

«Όχι άλλο μαύρο της κυβέρνησης στη ζωή μας», ήταν το σχόλιο του βουλευτή Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνου Ουζουνίδη, αναφορικά με την εντολή που είχαν λάβει οι τεχνικοί του Δημοσίου Ραδιοφώνου να «ρίξουν» τους πομπούς των περιφερειακών σταθμών της Ελληνικής Ραδιοφωνίας σε όλη τη χώρα, η οποία ωστόσο ανακλήθηκε λίγες ώρες αργότερα. Σε δήλωσή του ο βουλευτής εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους-απολυμένους των περιφερειακών σταθμών, μεταξύ αυτών και της Ε. ΡΑ Ορεστιάδας, που εδώ και επτά μήνες, χωρίς καμία απολύτως αμοιβή, συνεχίζουν να παράγουν καθημερινά πρόγραμμα. «Καλούμε την κυβέρνηση να μην προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια φίμωσης της ελεύθερης φωνής των περιφερειακών σταθμών, που επιτελούν σημαντικότατο έργο…», αναφέρει επίσης στη δήλωσή του ο κ. Ουζουνίδης. Είχαν προηγηθεί, για το ίδιο θέμα, οι ανακοινώσεις συμπαράστασης από τον ΣΥΡΙΖΑ Έβρου και το Εργατικό Κέντρο Έβρου.   



Στη Λάρισα θα συνεδριάσουν την Κυριακή οι επιτροπές αγώνα των αγροτών της χώρας

Στις 12 το μεσημέρι της ερχόμενης Κυριακής, στο Εργατικό Κέντρο της Λάρισας θα συναντηθούν οι αντιπροσωπείες των επιτροπών αγώνα των αγροτών από όλη τη χώρα, μετά από κάλεσμα της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ. Κύριο θέμα της συνάντησης θα είναι ο καθορισμός της μορφής των κινητοποιήσεων που προγραμματίζουν οι αγρότες για το επόμενο διάστημα. «Ο μαζικός αγώνας είναι πλέον μονόδρομος», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥ, η οποία καταγγέλλει τις «μεθοδεύσεις και τις αγριότητες της κυβέρνησης σε βάρος των αγροτών», με αλλεπάλληλες επιβαρύνσεις, χαράτσια, επιβολή τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων και την προκλητική αξίωση να υπογράψουν οι αγρότες την άρση του ασύλου των σπιτιών τους, για να γίνονται οικονομικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές.  



Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση της «Χρυσής Αυγής» στην Αλεξανδρούπολη

Παρουσία τριών βουλευτών της «Χρυσής Αυγής», του Ηλία Κασιδιάρη, του Ηλία Παναγιώταρου και του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το απόγευμα, στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Εγνατία», εκδήλωση με θέμα: «Ξεσκεπάζουμε τη σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής». Οι τρεις βουλευτές θα αναφερθούν, μεταξύ άλλων, στο παρασκήνιο της δίωξης βουλευτών και μελών του κόμματος, η οποία, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, κινήθηκε με πιέσεις ξένων κέντρων εξουσίας και βασίζεται σε σαθρό κατηγορητήριο. Επίσης, στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι υποψηφιότητες για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις εκλογές του Μαΐου, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση στη βάση ερωτημάτων που θα θέσουν οι εκπρόσωποι των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης. Να σημειωθεί ότι τα αστυνομικά μέτρα θα είναι έντονα εκείνη την ημέρα στην Αλεξανδρούπολη, «όπως γίνεται σε όλες τις προεκλογικές συγκεντρώσεις», ανέφερε σε δήλωσή του στην Ε. ΡΑ Ορεστιάδας ο Αστυνομικός Διευθυντής Αλεξανδρούπολης, Μάκης Τσουκνιάδης.