Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Τοπικές ειδήσεις Δευτέρας 13 Ιανουαρίου 2014

Ορεστιάδα: Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου
Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα στη 1 το μεσημέρι το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας, με μοναδικό θέμα συζήτησης το σχέδιο Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου. Εισηγητής θα είναι ο δήμαρχος, Δημήτρης Μουζάς.






Σαμοθράκη: Δεκαμελής επιτροπή θα επεξεργαστεί τις προτάσεις που κατατέθηκαν στη «λαϊκή συνέλευση»
Σε ένα ομόφωνο ψήφισμα και την απόφαση σύστασης μίας δεκαμελούς επιτροπής αγώνα που θα αναλάβει να επεξεργαστεί τις προτάσεις που κατατέθηκαν από πολίτες, εκπροσώπους κοινωνικών φορέων και του ΣΥΡΙΖΑ Σαμοθράκης, κατέληξε η ανοιχτή, ευρεία συνεδρίαση που προκάλεσε την περασμένη Παρασκευή το δημοτικό συμβούλιο του νησιού. Η διαδικασία είχε χαρακτηριστικά λαϊκής συνέλευσης, στη διάρκεια της οποίας έγινε ενημέρωση για τις επιπτώσεις που προκαλεί η μείωση των κονδυλίων που διατίθενται από τον κρατικό προϋπολογισμό για το νησιωτικό δήμο, ενώ ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Γιώργος Χανός, τόνισε πως θα είναι «καταστροφικές» οι συνέπειες από τη σχεδιαζόμενη μείωση του προσωπικού που υπηρετεί στις υπηρεσίες του δήμου. Ειδική αναφορά και ανησυχία εκφράστηκε για το θέμα της υποβάθμισης του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης, που, όπως επεσήμαναν οι κάτοικοι, θα έχει συνέπειες στην ασφάλεια του νησιού αλλά και στο κρίσιμο ζήτημα της διακομιδής έκτακτων περιστατικών υγείας των κατοίκων.

Αλεξανδρούπολη: Έναν ακόμη υποψήφιο παρουσιάζει σήμερα ο Β. Λαμπάκης
Έναν ακόμη υποψήφιο του συνδυασμού «Πόλη και Πολίτες», θα παρουσιάσει σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι ο επικεφαλής της παράταξης, Βαγγέλης Λαμπάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το στέλεχος του ΛΑΟΣ, Δημήτρη Γοδοσίδη.





Ορεστιάδα: Οδηγίες προς επαγγελματίες για την περίοδο των εκπτώσεων
Η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων ξεκίνησε από σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 28 Φεβρουαρίου. Σε ανακοίνωσή της η Επαγγελματική Ένωση Νέας Ορεστιάδας και περιφέρειας επισημαίνει πως όλο αυτό το διάστημα οι έμποροι θα πρέπει να αναγράφουν στα προϊόντα τους την αρχική τιμή και την τιμή που προκύπτει μετά την έκπτωση, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών. Στην ίδια ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται ότι η λειτουργία των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, είναι προαιρετική.

Διδυμότειχο: «Τραγικές ελλείψεις» καταγγέλλουν οι γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου
Με νοσηλευτές και γιατρούς του νοσοκομείου Διδυμοτείχου συναντήθηκε η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ βορείου Έβρου και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, που την Παρασκευή το πρωί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο νοσηλευτικό ίδρυμα, με αφορμή το πρόσφατο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στον κόμβο των Ριζίων και τις ελλείψεις του ΕΚΑΒ στην περιοχή του βορείου Έβρου. Για «τραγικές ελλείψεις» έκαναν λόγο στη συνάντηση που είχαν με την αντιπροσωπεία οι γιατροί και οι νοσηλευτές του νοσοκομείου, υπογραμμίζοντας πως η ορθοπεδική λειτουργεί με δύο μόνο γιατρούς, όπως και η χειρουργική, ενώ μόλις ένας γιατρός υπηρετεί στη νεφρολογική. Την ίδια ώρα το νοσοκομείο χρωστά 3.400 μέρες ρεπό στους νοσηλευτές. «Η Γραμματεία βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους της περιοχής να πάρουν την υπόθεση της υγείας στα χέρια τους και το 2014 με καλύτερο συντονισμό να δυναμώσουν τον αγώνα διεκδικώντας την ανάκληση της συγχώνευσης των δύο νοσοκομείων του Έβρου, την πλήρη κάλυψη του νοσοκομείου Διδυμοτείχου και των Κέντρων Υγείας Ορεστιάδας, Δικαίων και Σουφλίου, την πλήρη κάλυψη του ΕΚΑΒ και την ανάπτυξη ενός αποκλειστικά κρατικού και δωρεάν συστήματος Υγείας.

Αλεξανδρούπολη: Ανακοίνωση του Αλιευτικού Συλλόγου για την «καρατόμηση» του Λιμενικού που «είπε την αλήθεια»

Την έντονη αντίδραση του Αλιευτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης προκάλεσε η απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, να θέσει σε διαθεσιμότητα το στέλεχος του Λιμενικού Σώματος, Σάκη Ζησίδη, για τις δηλώσεις που έκανε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, σύμφωνα με τις οποίες τα πλωτά περιπολικά του Λιμενικού είχαν λάβει «άνωθεν» εντολή να αποχωρήσουν από την περιοχή της Ζουράφας την ώρα που στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή αλίευαν Τουρκικά σκάφη. «Με έκπληξη μαθαίνουμε ότι διώκεται στέλεχος του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, διότι απλά είχε τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς με εμάς, όσον αφορά το μέλλον όλων μας στην ευρύτερη περιοχή», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Αλιευτικός Σύλλογος, καταγγέλλοντας, παράλληλα, ότι «είναι σχεδόν καθημερινή η παρενόχληση των ελληνικών αλιευτικών από τουρκικές ακταιωρούς». Προσθέτει επίσης πως «σε κάθε αναφορά τέτοιων συμβάντων στις Λιμενικές Αρχές, διαπιστώνονταν μεν κατανόηση και διάθεση βοήθειας, ωστόσο, είτε λόγω ανωτερότητας των Τουρκικών σκαφών, είτε για άλλους, άγνωστους λόγους, δεν υπήρχε ανταπόκριση στο πρόβλημα». Καταλήγοντας, ο Αλιευτικός Σύλλογος δηλώνει πως εάν το υπουργείο επιδιώξει την τιμωρία του συγκεκριμένου στελέχους, ως παράδειγμα για τη φίμωση κάθε φωνής που λέει την αλήθεια, θα βρει απέναντί του όλους τους αλιείς που δραστηριοποιούνται στο Θρακικό Πέλαγος και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο». Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση του συγκεκριμένου Λιμενικού που έκανε τις δηλώσεις, έχει διαταχθεί και Ε. Δ. Ε. προκειμένου «να διερευνηθεί η σκοπιμότητα των δηλώσεων αυτών», όπως αναφέρεται στη σχετική εντολή του υπουργού Ναυτιλίας.