Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Τοπικές Ειδήσεις 03 Ιανουαρίου 2014

Ορεστιάδα: Επιστολή Μ. Ουζουνίδη προς περιφερειάρχη ΑΜΘ για το οδικό δίκτυο του β. Έβρου
Μέριμνα για την αποκατάσταση της καλής ποιότητας του οδικού δικτύου του βορείου Έβρου ζητά από τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο βουλευτής Έβρου των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”, Μαρίνος Ουζουνίδης, με επιστολή που απέστειλε στον κ. Γιαννακίδη. «Ειδικότερα, το επαρχιακό δίκτυο της Ορεστιάδας είναι γεμάτο κακοτεχνίες, που το καθιστούν επικίνδυνο για την οδική ασφάλεια των διερχομένων οδηγών, ενώ στο τμήμα Μάνδρα-Ψαθάδες-Διδυμότειχο, του κάθετου άξονα, οι εργασίες δυστυχώς προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς», επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Ουζουνίδης. Υπογραμμίζει δε στον περιφερειάρχη ότι «ο νομός Έβρου αποτελεί σημείο διέλευσης πολλών τουριστικών και εμπορικών οχημάτων, καθώς βρίσκεται σε ένα σημείο στρατηγικό για την εμπορική και τουριστική σύνδεση Ευρώπης και Ασίας».

Έβρος: Τακτικές “διάσπασης του κλάδου” καταγγέλλουν οι ΕΛΜΕ Έβρου 
«Όλοι οι καθηγητές που μέχρι σήμερα βρίσκονται σε διαθεσιμότητα δεν έπαψαν στιγμή να θεωρούνται από όλους μας συνάδελφοι», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι δύο ΕΛΜΕ του νομού Έβρου, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του διοικητικού εφετείου, η οποία γυρίζει στο καθεστώς της διαθεσιμότητας τους εκπαιδευτικούς της Τεχνικής Εκπαίδευσης που είχαν κερδίσει προσωρινά τα ασφαλιστικά μέτρα και είχαν επιστρέψει στις θέσεις τους. «Δεν υποκύπτουμε στην συνήθη τακτική που ακολουθείται από το υπουργείο Παιδείας και που αποσκοπεί στη διάσπαση του κλάδου», σημειώνουν οι δύο ΕΛΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι στο πλαίσιο της κινητικότητας οδηγείται στην απόλυση ένα ποσοστό των εκπαιδευτικών, κάποιες ειδικότητες διεκδικούν λιγότερες θέσεις από κάποιες άλλες, ορισμένοι εκπαιδευτικοί θα τοποθετηθούν εντός νομού, ενώ άλλοι όχι και όσοι έχουν ΑΣΕΠ είναι σε πλεονεκτικότερη θέση από εκείνους που έχουν διοριστεί μέσω επετηρίδας. «Σύμφωνα με τη λογική τους, κάποιοι μόνο θα συνεχίσουν να εργάζονται, αφού πρώτα φαγωθούν με τους υπόλοιπους», υποστηρίζουν τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών. Καταλήγοντας, δηλώνουν την απαίτησή τους να επιστρέψουν στα σχολεία τους όλοι οι εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, αφού, όπως αναφέρουν, «κανείς δεν περισσεύει».  

Αλεξανδρούπολη: Έξι εταιρείες «πέρασαν» στη Β΄φάση του διαγωνισμού για την Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων
Έξι από τις επτά εταιρείες που είχαν καταθέσει φακέλους συμμετοχής στο διαγωνισμό για το έργο κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο δήμο Αλεξανδρούπολης, εγκρίθηκαν κατά την πρώτη φάση του διαγωνισμού και συνεχίζουν στη δεύτερη φάση του. Η αξιολόγηση και επιλογή των υποψηφίων εταιρειών έγινε από την Επιτροπή του Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού, το πρακτικό της οποίας ενέκρινε στη συνέχεια και η αρμόδια Οικονομική Επιτροπή.

Αλεξανδρούπολη: Πρόγραμμα εορτασμού των Θεοφανείων από την Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης
Το πρόγραμμα εορτασμού των Θεοφανείων στην έδρα της, ανακοίνωσε η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης. Τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, στις 10.15 το πρωί, μετά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, θα τελεστεί ο Μεγάλος Αγιασμός των Θεοφανείων. Μία ώρα μετά, στις 11.15, θα ξεκινήσει η λιτανευτική πομπή που θα καταλήξει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.