Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Τοπικές Ειδήσεις 31 Ιανουαρίου 2014

Πέντε φορείς του Έβρου καταγγέλλουν την υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και προβλέπουν «κοινωνική έκρηξη»
Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους τους Έλληνες, άμεση χρηματοδότηση όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, αξιοπρεπή αντιμετώπιση του κλάδου της Υγείας και ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, απαιτούν πέντε σύλλογοι και φορείς του Έβρου, που διαπιστώνουν ότι οι αλλαγές που προωθούνται στο χώρο της Υγείας θα προκαλέσουν «κοινωνική έκρηξη». Πρόκειται για τον ιατρικό και φαρμακευτικό σύλλογο Έβρου, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο και την Ομοσπονδία Επαγγελματικών-Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων του νομού, που εχθές παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου, δηλώνοντας το συντονισμό των ενεργειών τους και την αντίθεσή τους στο «ξεπούλημα της δημόσιας υγείας». Οι φορείς καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, τη στοχευμένη απαξίωση του ΕΟΠΥΥ, τη συγχώνευση και κατάργηση νοσοκομείων και μονάδων του ΙΚΑ, τη διαθεσιμότητα των γιατρών, την υπολειτουργία μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας, το χαράτσι του 1 ευρώ ανά συνταγή, την περικοπή των συνταγογραφήσεων κατά 20% σε σχέση με το 2013 και τον αποκλεισμό 3 εκ. ανασφάλιστων πολιτών από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.  

Αλεξανδρούπολη: Στην εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 36χρονος που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής 11χρονης
Στην εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης οδηγήθηκε εχθές ο 36χρονος που συνελήφθη το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στην Αλεξανδρούπολη για απόπειρα αρπαγής μίας 11χρονης υπηκόου Αλβανίας και για αντιποίηση Αρχής. Ο δράστης πλησίασε το παιδί και προσποιούμενος τον αστυνομικό απαίτησε από τη μικρή να τον ακολουθήσει, ωστόσο η 11χρονη αρνήθηκε και μπήκε στο σπίτι της. Ενημέρωσε τη μητέρα της η οποία βγήκε και ανέφερε στον 36χρονο ότι θα ειδοποιήσει την αστυνομία, με αποτέλεσμα ο άνδρας να τραπεί σε φυγή. Οι αστυνομικές αρχές ενημερώθηκαν για το περιστατικό από τη μητέρα και αμέσως υπήρξε κινητοποίηση για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος βρέθηκε και συνελήφθη.

Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές
«Ευρωεκλογές-Περιφερειακές και δημοτικές εκλογές» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 6.30 το απόγευμα στο δημοτικό θέατρο της Αλεξανδρούπολης η τομεακή επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ. Ομιλήτρια θα είναι το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Θεανώ Καπέτη, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και στο δήμο Αλεξανδρούπολης.

ΑΜΘ: Συνεδριάζει στις 5 Φεβρουαρίου το περιφερειακό συμβούλιο
Με την έγκριση του προγράμματος δασικών έργων και εργασιών έτους 2014 της διεύθυνσης αναδασώσεων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα ανοίξει η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα. Συνολικά θα συζητηθούν εννέα θέματα.





Αλεξανδρούπολη: Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου
Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα στις 6 το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης. Θέματα της συνεδρίασης είναι η έγκριση διαγραφής οφειλών του δήμου λόγω παραγραφής τους και η έγκριση της 1ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Αθλητικού Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου για το 2014.






Ανάληψη πρωτοβουλιών από τους βουλευτές ζητούν οι κάτοικοι Φερών & Τυχερού, για τη δημιουργία του δήμου «Παναγίας Κοσμοσώτειρας»
Την ανάληψη πρωτοβουλιών από τους βουλευτές του Έβρου, για τη σύσταση του δήμου «Παναγίας Κοσμοσώτειρας», ο οποίος θα προκύψει από τη συνένωση των πρώην δήμων Φερών και Τυχερού, που σήμερα ανήκουν «Καλλικρατικά» στους δήμους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου, αντίστοιχα, ζητά η συντονιστική επιτροπή των κατοίκων Φερών και Τυχερού, επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Εσωτερικών για αλλαγές στη χωροταξία του «Καλλικράτη». Η επιτροπή καλεί τους βουλευτές να δημοσιοποιήσουν τις ενέργειές τους προς τη Βουλή και το αρμόδιο υπουργείο και στη συνέχεια να ενημερώσουν και τις τοπικές κοινωνίες, καλεί τις κομματικές οργανώσεις του Έβρου που έχουν δηλώσει τη στήριξή τους στο αίτημα σύστασης του νέου δήμου, να τη γνωστοποιήσουν αρμοδίως και τις δημοτικές παρατάξεις των δήμων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου να δεχθούν τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κοινωνιών των δημοτικών ενοτήτων Φερών και Τυχερού να προχωρήσει η δημιουργία του δήμου «Παναγίας Κοσμοσώτειρας».   

Ορεστιάδα: Συνέντευξη τύπου της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου
Συνέντευξη τύπου με θέμα τα βασικά αιτήματα των εκπαιδευτικών της Β’βάθμιας Εκπαίδευσης, για την επίλυση των προβλημάτων που διαπιστώνονται στο χώρο της εκπαίδευσης, θα δώσουν στις 5 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου.

Αλεξανδρούπολη: Σεμινάριο «κοστολόγησης» διοργανώνει το Επιμελητήριο σε Αλεξανδρούπολη, Νέα Ορεστιάδα…
Σεμινάριο για την «κοστολόγηση υπηρεσιών και εμπορικών δραστηριοτήτων» διοργανώνει σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα το Επιμελητήριο Έβρου σε συνεργασία με το περιφερειακό τμήμα Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Το σεμινάριο της Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 5 το απόγευμα  στο χώρο του Επιμελητηρίου, ενώ για την Ορεστιάδα έχει προγραμματιστεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, στο χώρο της Επαγγελματικής Ένωσης. Η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη και εισηγητής θα είναι ο οικονομολόγος-κοστολόγος, καθηγητής Παύλος Παπαδόπουλος.

Ορεστιάδα: Διήμερο εκδηλώσεων για τον εορτασμό του «Τρύφωνα» στα Δίκαια
Το έθιμο του Τρύφωνα, προστάτη των αμπελιών, θα αναβιώσει και φέτος στα Δίκαια του δήμου Ορεστιάδας. Σήμερα, σε κλίμα παραδοσιακού γλεντιού, θα στολιστεί η άμαξα και αύριο, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Τρύφωνα, οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν όλη την ημέρα μέχρι αργά το βράδυ, με μουσική, χορό και αναμμένες ψησταριές. 








Αλεξανδρούπολη: Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης Τούρκων καλλιτεχνών στο Ε. Μ. Θ.
Τα εγκαίνια εικαστικής έκθεσης δύο καλλιτεχνών από το Πανεπιστήμιο της Αδριανούπολης θα γίνουν απόψε στις 8.30 στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για τους Ιμπραήμ Ντιντσελί και Ρασίμ Σεζέν, που θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο κοινό μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.


Αλεξανδρούπολη: Στο κλειστό γυμναστήριο «Μ. Παρασκευόπουλος» η τελική φάση του 3ου league cup «Νίκος Σαμαράς»
Η Αλεξανδρούπολη, για πρώτη φορά, θα φιλοξενήσει την τελική φάση του league cup «Νίκος Σαμαράς» στο βόλεϊ, που θα διεξαχθεί αύριο στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος». Το final 4 θα γίνει σήμερα και αύριο, με τη συμμετοχή των ομάδων του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, του Φοίνικα Σύρου, της ΑΕΚ και της Λαμίας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.