Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Τοπικές Ειδήσεις 17 Ιανουαρίου 2014



Διδυμότειχο: Τη Δευτέρα ορκίζεται αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου η Α. Κακαλή

Τη Δευτέρα αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντά της η νέα αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Αθανασία Κακαλή, η οποία συνεχίζει καθημερινά τις συσκέψεις ενημέρωσης με το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος. Η επίσημη ανάληψη καθηκόντων θα γίνει με την ορκωμοσία της το πρωί της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη, στα γραφεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας. «Στόχος δικός μου και των συνεργατών μου στο νοσοκομείο θα είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ασθενών και των συγγενών-συνοδών τους και η τήρηση της εύρυθμης λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος», ανέφερε η κα. Κακαλή σε δηλώσεις της στην Ε. ΡΑ Ορεστιάδας.  



Σαμοθράκη: «Αδικημένη η Σαμοθράκη στην κατανομή κρατικών πόρων…»

Μία εβδομάδα μετά την ανοιχτή, ευρεία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σαμοθράκης, στην οποία συμμετείχαν φορείς, εκπρόσωποι κομμάτων και πολίτες, η επιτροπή που ανέλαβε να συντονίσει τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων στη βάση όσων ακούστηκαν και καταγράφηκαν στη συνεδρίαση, προχώρησε στην έκδοση του ψηφίσματος που δίνει το στίγμα και το βασικό διεκδικητικό πλαίσιο του νησιωτικού δήμου. Σε αυτό, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι η Σαμοθράκη έχει αδικηθεί συγκριτικά με άλλα νησιά σε επίπεδο κρατικών χρηματοδοτήσεων, αφού οι πόροι που της εγκρίνονται είναι πολύ χαμηλότεροι από εκείνους που εγκρίνονται σε άλλους δήμους νήσων, εξαιτίας των κριτηρίων που έχουν τεθεί για την κατανομή. «Λαμβάνεται υπόψη μόνο το πληθυσμιακό κριτήριο και όχι οι ιδιαίτερες συνθήκες του κάθε τόπου», υπογραμμίζεται στο ψήφισμα. Το διεκδικητικό πλαίσιο καθορίζεται από τέσσερα βασικά σημεία, στα οποία γίνεται λόγος για την ανάγκη απόδοσης τουλάχιστον του 50% των απολεσθέντων πόρων, ώστε να καταστεί βιώσιμος ο δήμος Σαμοθράκης, να διασφαλιστεί το υπάρχον προσωπικό και να προβλεφθεί η επαρκής στελέχωση των υπηρεσιών του, να προωθηθούν τα αναπτυξιακά ζητήματα του νησιού και να σταματήσει η υποβάθμιση των κρατικών υπηρεσιών που λειτουργούν σε αυτό.



Αλεξανδρούπολη: Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για την επίσκεψη βουλευτών της «Χρυσής Αυγής»

Έντονες αντιδράσεις για την επικείμενη επίσκεψη τριών βουλευτών της “Χρυσής Αυγής” στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνουν την Κυριακή το απόγευμα σε ξενοδοχείο της πόλης, εκφράζουν οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μάλιστα, προγραμματίζουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την παρουσία των τριών
βουλευτών της «εγκληματικής οργάνωσης», όπως χαρακτηρίζουν τη “Χρυσή Αυγή”. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 6 το απόγευμα μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολης, απ’ όπου, λίγη ώρα αργότερα, θα ξεκινήσει και πορεία προς το ξενοδοχείο που θα φιλοξενήσει την εκδήλωση της «Χρυσής Αυγής».   




Σαμοθράκη: Εγκρίθηκε και ξεκινά το έργο ENERGEIA-παρεμβάσεις στο υδροθεραπευτήριο των Θέρμων

Στο έργο ENERGEIA, που εγκρίθηκε και θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας 2007-2013, συμμετέχει ο δήμος Σαμοθράκης, που έχει εντάξει σειρά παρεμβάσεων στα Ιαματικά Λουτρά Θέρμων, προϋπολογισμού 167.000 ευρώ. Οι παρεμβάσεις αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας στο υδροθεραπευτήριο και την αξιοποίηση του γεωθερμικού ρευστού για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των κτιριακών του εγκαταστάσεων. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του προγράμματος ορίζεται στα τέλη Αυγούστου του 2015.  



Ορεστιάδα: Επιδοτούμενο σεμινάριο θα υλοποιήσει ο Σύνδεσμος Βιοτεχνιών-Βιομηχανιών βορείου Έβρου

Μέχρι τις 24 Ιανουαρίου, την επόμενη Παρασκευή, θα έχουν το χρονικό περιθώριο οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες της περιοχής να καταθέσουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους για συμμετοχή στο ειδικό επιδοτούμενο σεμινάριο που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιοτεχνιών-Βιομηχανιών βορείου Έβρου με αντικείμενο τη στήριξη της εξαγωγικής δραστηριοποίησης των παραγωγικών επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού» και σε αυτό μπορούν να συμμετέχουν επιχειρήσεις που απασχολούν έως 250 άτομα αλλά και έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και δικηγόροι. Τα σεμινάρια θα είναι 40 ωρών και θα γίνουν σε 3 ή 4 Σαββατοκύριακα. Όσοι το παρακολουθήσουν θα επιδοτηθούν με 200 ευρώ (μεικτά), ενώ ο μέγιστος αριθμός συμμετοχής ανά επιχείρηση είναι πέντε άτομα.  



Δέλτα Έβρου: Δακτυλιώθηκαν ακόμη 183 πουλιά

Ακόμη 183 πουλιά δακτυλιώθηκαν στο Δέλτα του Έβρου, ενώ από τα συνολικά 191 που “πιάστηκαν” για τη διαδικασία δακτυλίωσης, τα 8 βρέθηκαν με δακτύλιο προηγούμενων ετών. Να σημειωθεί ότι δακτυλιώσεις γίνονται στο Δέλτα εδώ και εννέα χρόνια, με σκοπό την παρατήρηση της μετανάστευσης των πουλιών που διαχειμάζουν στην περιοχή αλλά και για άλλους επιστημονικούς σκοπούς. 





Ορεστιάδα: Συνεχίζει τις παραστάσεις του το θεατρικό εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας 

Από την προσεχή Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, συνεχίζεται το πρόγραμμα παραστάσεων του «Διόνυσου» για τη χειμερινή σαιζόν. Για το επόμενο διάστημα, κάθε Κυριακή πρωί, στις 11.30 π. μ., θα παρουσιάζεται η παιδική παράσταση «τα ρούχα του Βασιλιά» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, σε σκηνοθεσία Άκη Τσονίδη. Στη σκηνή εμφανίζονται 10 ερασιτέχνες ηθοποιοί. Τα βράδια της Κυριακής και κάθε Τετάρτη, στις 8.30 μ.μ., το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παράσταση «Υπάρχει και φιλότιμο», των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου, επίσης σε σκηνοθεσία Άκη Τσονίδη, ο οποίος εμφανίζεται και στη σκηνή, μαζί με 10 ηθοποιούς του θεατρικού εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας. Όλες οι παραστάσεις θα δίνονται στο θέατρο «Διόνυσος».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.