Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Τοπικές Ειδήσεις 29 Ιανουαρίου 2014

Έβρος: Σχολεία ανοιχτά, θερμοκρασίες στο μηδέν… 
Με εξαίρεση τα σχολεία Σουφλίου, Λαβάρων και των χωριών του ορεινού όγκου της περιοχής, όλα τα σχολεία του νομού Έβρου λειτουργούν σήμερα κανονικά. Οι θερμοκρασίες στο βόρειο Έβρο παραμένουν χαμηλές, οριακά πάνω από το μηδέν, ενώ σχεδόν σε όλο το νομό, κύριο χαρακτηριστικό είναι οι βροχοπτώσεις, κατά τόπους έντονες.  





Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για την κατασκευή μουσείου για τα ευρήματα του τύμβου Μ. Δοξιπάρας-Ζώνης
Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού, με θέμα την κατασκευή μουσείου για την ανάδειξη των μοναδικών ευρημάτων που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στον ταφικό τύμβο Μικρής Δοξιπάρας-Ζώνης, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ. Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου. Το κείμενο της ερώτησης βασίζεται στην ανακοίνωση-παρέμβαση που προ ολίγων ημερών εξέδωσε η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ορεστιάδας, που έκανε λόγο για την 11χρονη καθυστέρηση έναρξης του έργου, το οποίο από το 2003 έχει εξαγγελθεί από την τότε ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ έχει περιληφθεί και στα έργα προς ένταξη στο ΕΣΠΑ ΑΜΘ, με ποσό 5,5 εκ. ευρώ. Οι δύο βουλευτές ερωτούν τον υπουργό πολιτισμού πότε να ξεκινήσει, με χρηματοδότηση κρατικού προϋπολογισμού, η κατασκευή του μουσείου και πότε προβλέπεται ο διορισμός του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού για την προστασία και ανάδειξη των σημαντικών ευρημάτων.

Ερώτηση Θ. Κωνσταντινίδη & Ε. Γερασιμίδου για το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης
Τα προβλήματα υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας. «Η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και από τη σημερινή συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων, προβλέπει δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων μονάδων υγείας, τη λειτουργία τους με επιχειρηματικά κριτήρια, με τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στους ασθενείς και στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες Υγείας», τονίζουν, μεταξύ άλλων, οι δύο βουλευτές. Ειδικότερα για το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, υπογραμμίζουν ότι έχει απομείνει ένας γιατρός Παθολόγος, που καλείται να καλύψει τις ανάγκες των περίπου 3.000 κατοίκων του νησιού, αφού μέσα στο 2013 συνταξιοδοτήθηκαν οι δύο ειδικοί γιατροί και παραιτήθηκαν οι τρεις αγροτικοί γιατροί που υπηρετούσαν εκεί. Καταλήγοντας, οι κ. κ. Κωνσταντινίδης και Γερασιμίδου ερωτούν τον υπουργό Υγείας ποια άμεσα μέτρα θα λάβει για την πλήρη κάλυψη των Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό προσωπικό, για τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

Αλεξανδρούπολη: Ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 12/2/14
Σε ειδική δημόσια συνεδρίαση συνέρχεται την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, με μοναδικό θέμα την παρουσίαση του απολογισμού πεπραγμένων της δημοτικής αρχής και της ετήσιας έκθεσης του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στις 6 το απόγευμα.  



Αλεξανδρούπολη: Περισσότερους από 4 τόνους κλεμμένου σιδηροδρομικού υλικού εντόπισαν οι αστυνομικοί
Περισσότερους από τέσσερις τόνους κλεμμένων μεταλλικών αντικειμένων σιδηροδρομικού υλικού εντόπισαν και κατάσχεσαν αστυνομικοί στην περιοχή Αλεξανδρούπολης, σε χώρο επιχείρησης ανακύκλωσης σιδήρου, που ανήκει σε έναν 29χρονο. Το υλικό είχαν κλέψει πέντε Έλληνες στις 31 Δεκεμβρίου 2013 και στη συνέχεια το διέθεσαν στον 29χρονο, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το αδίκημα αποδοχής κλοπιμαίων μεταλλικών αντικειμένων. Ο δράστης δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του θα αποσταλεί στην Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.  

Ορεστιάδα: Ιδρυτική συνέλευση της Πρωτοβουλίας Πολιτών για το δήμο Ορεστιάδας
Την πρώτη επίσημη παρουσίασή της κάνει η Πρωτοβουλία Πολιτών για το δήμο Ορεστιάδας, τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα». Η εκδήλωση θα έχει χαρακτήρα ιδρυτικής συνέλευσης, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί ανοιχτά η αναγκαιότητα δημιουργίας συνδυασμού, με αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά, που θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου για το δήμο Ορεστιάδας. Επίσης, θα κατατεθούν προτάσεις για το κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης και το όνομα του συνδυασμού, ενώ θα διεξαχθεί και διαδικασία ανάδειξης συντονιστικής επιτροπής και ομάδων επεξεργασίας προγράμματος. Η ιδρυτική συνέλευση είναι ανοιχτή σε κάθε πολίτη που επιθυμεί να έχει συμμετοχή στην Πρωτοβουλία.   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.