Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Τοπικές Ειδήσεις 20 Ιανουαρίου 2014



Ορεστιάδα: Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι αγρότες, σύσκεψη διοργανώνει η “Ενότητα”...

Να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ενάντια στην πολιτική της ΚΑΠ και της κυβέρνησης, που τους οδηγεί στη χρεοκοπία αλλά και σε εξαφάνιση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής της χώρας, αποφάσισαν οι αντιπροσωπείες των αγροτών που συμμετείχαν στη χθεσινή σύσκεψη, στη Λάρισα, μετά από πρόσκληση του μπλόκου της Νίκαιας και της Παναγροτικής Συσπείρωσης. Στη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε και αντιπροσωπεία της , καθορίστηκε το πλαίσιο αιτημάτων και τονίστηκε η ανάγκη αντίδρασης και κινητοποίησης των αγροτών. Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγου Έβρου, καλεί τους αγρότες της περιοχής να συμμετέχουν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, όπου και θα καθοριστεί το πλαίσιο των αιτημάτων αλλά και το τοπικό πρόγραμμα δράσης.



Ορεστιάδα: Άμεση επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου Ορεστιάδας ζητά η “Λαϊκή Συσπείρωση”...

Την άμεση επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου της Νέας Ορεστιάδας, το οποίο έχει κλείσει από την 1η Δεκεμβρίου λόγω αυξημένου κόστους λειτουργίας τη χειμερινή περίοδο, ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Ορεστιάδας, καλώντας το δήμο αλλά και την κυβέρνηση να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα και αποφάσεις για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου. Η Λαϊκή Συσπείρωση υπογραμμίζει πως η διακοπή λειτουργίας του κολυμβητηρίου και η μεταφορά των μικρών αθλητών για προπόνηση στο κολυμβητήριο της Αδριανούπολης, και μάλιστα για 2η χρονιά, έφερε στην επιφάνεια, με εκκωφαντικό τρόπο, την αντιαθλητική πολιτική που εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις της Ν. Δ και του ΠΑΣΟΚ. Σημειώνει επίσης πως τα τελευταία χρόνια η συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων έχει γίνει “μπαλάκι” μεταξύ της πολιτείας, που θέλει να ξεφορτωθεί τα έξοδα συντήρησης, και των δήμων, που αδυνατούν να τις συντηρήσουν. Παράλληλα, επιρρίπτει ευθύνες και πρωτοφανή ανευθυνότητα στην παράταξη του δημάρχου, κ. Μουζά, υποστηρίζοντας ότι “εκθέτει διεθνώς τη χώρα και την περιοχή”. Καταλήγοντας, τονίζει την ανάγκη σύγκρουσης με αυτές τις πολιτικές που έχουν δημιουργήσει προβλήματα και στο χώρο του αθλητισμού αλλά και την ανάγκη ανάδειξης δημοτικών αρχών που δεν θα υλοποιούν αδιαμαρτύρητα αυτές τις πολιτικές αλλά θα συγκρούονται καθημερινά μαζί τους.



Αλεξανδρούπολη: Παρουσίασε έργο, πρόγραμμα και υποψηφίους ο Βαγγέλης Λαμπάκης...

Παρουσίαση υποψηφίων, απολογισμού έργου και προγράμματος για την επόμενη περίοδο, περιελάμβανε η εκδήλωση που διοργάνωσε εχθές το απόγευμα η παράταξη “Πόλη και Πολίτες”, του Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος θα διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας του στο δήμο Αλεξανδρούπολης στις εκλογές του Μαΐου. Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, είχε και το χαρακτήρα κοπής βασιλόπιτας του συνδυασμού. 




Ορεστιάδα: Πρωτοβουλία πολιτών για ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, για το δήμο Ορεστιάδας...

Την πρόθεσή της να κινήσει τις διαδικασίες για τη συγκρότηση ανεξάρτητου δημοτικού συνδυασμού που θα είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ορεστιάδας, κοινοποιεί η “πρωτοβουλία πολιτών”, η οποία υπογράφει και την ανακοίνωση-κάλεσμα προς τους πολίτες να συμμετέχουν στις διεργασίες που θα ακολουθήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα για το σχηματισμό της νέας δημοτικής κίνησης. Στα βασικά χαρακτηριστικά της κίνησης ξεχωρίζει αυτό της αμεσοδημοκρατικής διαφανούς διαδικασίας για την ανάδειξη του επικεφαλής και των υποψηφίων που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό. “ Είναι πλέον ξεκάθαρη η ανάγκη για ένα δημοτικό συνδυασμό- σχήμα- κίνηση, που θα ξεπερνά τις προσωπικές, και μόνο, φιλοδοξίες του κάθε υποψήφιου δημάρχου, τον μικρο- παραγοντισμό, και θα βασίζεται στη συμμετοχή του πολίτη – δημότη, μέσα από διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Στο ίδιο κείμενο, η “πρωτοβουλία πολιτών” υπογραμμίζει ότι “ο σχηματισμός θα προκύψει από τον ίδιο το λαό της πόλης χωρίς κομματική ή άλλου τύπου επιβολή, θα ξεπεράσει τα στερεότυπα και θα τοποθετήσει το τοπικό πολιτικό της στίγμα στις αγωνιζόμενες δυνάμεις του τόπου”. Το κείμενο αρχών και θέσεων είναι στη διάθεση κάθε πολίτη να το υπογράψει ενώ μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ανακοινωθούν τα επόμενα βήματα.



Αλεξανδρούπολη: Νεκρός μετανάστης στην παρέβρια περιοχή Πέπλου...

Το άψυχο σώμα ενός ακόμη μετανάστη, αφρασιατικής καταγωγής, ηλικίας 25-35 ετών, βρέθηκε στην παρέβρια περιοχή του Πέπλου. Το πτώμα του άνδρα ήταν σε κατάσταση σήψης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, ενώ, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπάρχουν ενδείξεις εγληματικής ενέργειας.  





Αλεξανδρούπολη: Θεατρικό παιχνίδια για τα 150 χρόνια ανεύρεσης της “Νίκης της Σαμοθράκης”...

Με θεατρικό παιχνίδι για παιδιά ηλικίας 5-9 ετών, σε συνεργασία με το , συνεχίζεται το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου, στις 25 Ιανουαρίου, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιεί το Ιστορικό Μουσείου της Αλεξανδρούπολης με θέμα τα 150 χρόνια από την ανεύρεση του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο Μουσείο και το κόστος συμμετοχής είναι 1 ευρώ. 





Ορεστιάδα: Νίκη με 3-1 για την Ορεστιάδα που συνεχίζει να “κυνηγά” τη ΜΕΝΤ...

Με 3-1 κέρδισε μέσα στην έδρα του την ομάδα των Σερρών ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας για το πρωτάθλημα της Α2 στο βόλεϊ. Τα σετ έληξαν 25-17, 23-25, 25-19, 25-15. Με τη νίκη της αυτή, η ομάδα της Ορεστιάδας παραμένει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, πίσω από την ΜΕΝΤ, που κέρδισε με 3-0 τον Ηρακλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.