Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Τοπικές ειδήσεις Τρίτης 14 Ιανουαρίου 2014

Αλεξανδρούπολη: Τον Οκτώβριο του 2015 προβλέπεται η ολοκλήρωση του έργου εκβάθυνσης του λιμένα
Τον Οκτώβριο του 2015, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, θα παραδοθεί το έργο εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης και εκσκαφής διαύλου του λιμένα Αλεξανδρούπολης. Το έργο θα ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Προσπελασιμότητας με προϋπολογισμό 21,9 εκ. ευρώ. Μετά την ολοκλήρωσή του το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα μπορεί να υποδέχεται μεγαλύτερα πλοία, ειδικά του τομέα των εμπορευματοκιβωτίων.

Ορεστιάδα: Δεν πραγματοποιήθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του δ. σ.-φαινόμενα “απαξίωσης του θεσμού” καταγγέλλει ο Σ. Γκατζίδης
Με μόλις 17 παρουσίες και 16 απουσίες, δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας που επρόκειτο να συζητήσει το σχέδιο Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας. Από τους 17 παρόντες, οι κ. κ. Γκατζίδης και Παπαϊωάννου, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και της παράταξης μείζονος μειοψηφίας, αντίστοιχα, καταψήφισαν τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με την οποία ήρθε σε έκτακτη συνεδρίαση το θέμα, και ζήτησαν να συζητηθεί σε τακτική συνεδρίαση και αφού πρώτα ενημερωθεί το σώμα. Για εικόνα “πλήρους απαξίωσης και κατρακύλας του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου», έκανε λόγο σε δηλώσεις του στην Ε. ΡΑ Ορεστιάδας ο κ. Γκατζίδης, τονίζοντας πως το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται όλο και πιο έντονα τα στοιχεία της αδιαφορίας από μεγάλο αριθμό δημοτικών συμβούλων, «επειδή οι συνεδριάσεις δεν μεταδίδονται από το δημοτικό συμβούλιο για να φαίνονται τα χάλια αυτά και επειδή καταργήθηκαν οι αποζημιώσεις που λάμβαναν οι δημοτικοί σύμβουλοι για την παρουσία τους σε κάθε συνεδρίαση», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Αλεξανδρούπολη: Τέσσερα νέα πρόσωπα του ψηφοδελτίου του παρουσίασε ο Β. Λαμπάκης
Δημήτρης Γοδοσίδης, Ελένη Ιντζεπελίδου, Γιώργος Κουκουράβας και Χρήστος Τσώλος, είναι τα τέσσερα νέα πρόσωπα που παρουσίασε εχθές ως υποψηφίους του συνδυασμού του, «Πόλη και Πολίτες», ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου, Βαγγέλης Λαμπάκης. Ο κ. Γοδοσίδης είναι ασφαλιστικός σύμβουλος και πρόεδρος της νομαρχιακής οργάνωσης του ΛΑΟΣ Έβρου, η κα. Ιντζεπελίδου είναι έμπορος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Έβρου, ο κ. Κουκουράβας είναι πολιτικός μηχανικός, ειδικός σύμβουλος του περιφερειάρχη Α. Μ. Θ. και μέλος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Θράκης και ο κ. Τσώλος, που προέρχεται από το χώρο της υγείας, είναι χειρούργος ουρολόγος, πρώην διευθυντής του ΕΣΥ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Αλεξανδρούπολη: Ερώτηση Χ. Καραγιαννίδη για το θέμα μεταβίβασης του δημοτικού κάμπινγκ στο ΤΑΙΠΕΔ
Την άμεση ακύρωση της μεταβίβασης του δημοτικού κάμπινγκ Αλεξανδρούπολης στο ΤΑΙΠΕΔ ζητά με ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης, ζητώντας επίσης εξηγήσεις για την επιλογή της κυβέρνησης να μην διενεργήσει καν δημόσια και δημοκρατική διαβούλευση με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους θεσμικούς εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας για το σωστό σχεδιασμό της αξιοποίησης του συγκεκριμένου ακινήτου. «Το σχέδιο συρρίκνωσης των κοινωνικών δικαιωμάτων περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, τη λεηλασία και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, των κοινωνικών υποδομών και των κοινωνικών αγαθών», αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Καραγιαννίδης, τονίζοντας πως ο δήμος Αλεξανδρούπολης, από το 1987 που του παραχωρήθηκε για 50 χρόνια η έκταση, έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των εγκαταστάσεων και των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενώ σε μέρος του ακινήτου κατασκευάζεται ήδη και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Καταλήγοντας, ο βουλευτής επισημαίνει ότι το ακίνητο με τις εγκαταστάσεις του αποτελεί «σημαντικό πνεύμονα πρασίνου, διεξόδου, τουρισμού, διασκέδασης και άθλησης για την τοπική κοινωνία, και η υλοποίηση της απόφασης μεταβίβασης συρρικνώνει στο ελάχιστο το δημόσιο χώρο και τα κοινωνικά δικαιώματα των κατοίκων της περιοχής, πριμοδοτώντας την πώληση της έκτασης σε ιδιωτικά συμφέροντα με αποκλειστικό γνώμονα το κέρδος, χωρίς κανένα κοινωνικό κριτήριο».

Ορεστιάδα: Στον εισαγγελέα Βούλγαρος διακινητής που μετέφερε 7 μη νόμιμους μετανάστες
Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας παραπέμφθηκε ο 56χρονος Βούλγαρος που συνελήφθη εχθές τα ξημερώματα στο νότιο κόμβο του Διδυμοτείχου να μεταφέρει με Ι. Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, που έφερε ισπανικές πινακίδες, επτά μη νόμιμους μετανάστες από το Αφγανιστάν. Το αυτοκίνητο, ένα κινητό τηλέφωνο και 90 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του διακινητή, κατασχέθηκαν.


Αλεξανδρούπολη: Από ‘βδομάδα η διανομή ελαιολάδου
Από την ερχόμενη Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου, θα ξεκινήσει από το Πολυκοινωνικό Κέντρο του δήμου Αλεξανδρούπολης η διανομή ελαιολάδου προς τους δικαιούχους του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η διανομή θα διαρκέσει όλη την επόμενη εβδομάδα, ενώ στο ίδιο διάστημα των πέντε ημερών θα διανέμονται και τα άλλα προϊόντα του προγράμματος στους δικαιούχους που δεν τα παρέλαβαν στην πρώτη διανομή.

Αλεξανδρούπολη: Ετήσια γενική συνέλευση του Φιλοζωικού Σωματείου «Κιβωτός»

Σε ετήσια γενική συνέλευση καλεί τα μέλη του την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα στο Πολυκοινωνικό κέντρο του δήμου Αλεξανδρούπολης το Φιλοζωικό Σωματείο «Κιβωτός». Θέματα της συνέλευσης είναι η παρουσίαση του απολογισμού του 2013 και η διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Αμέσως μετά θα γίνει και η κοπή βασιλόπιτας του Σωματείου. Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 2 Φεβρουαρίου, την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο.