Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Τοπικές Ειδήσεις 09 Ιανουαρίου 2014

Σαμοθράκη: Σήμερα η συνάντηση των επαγγελματιών του νησιού, αύριο η ανοιχτή ευρεία σύσκεψη φορέων και κατοίκων
Διήμερο συσκέψεων, σήμερα και αύριο, με φορείς και τους κατοίκους της Σαμοθράκης, μετά και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του νησιού να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για την εικόνα εγκατάλειψης που διαπιστώνεται και διεκδίκησης των αιτημάτων για την επίλυση των σοβαρών οικονομικών και αναπτυξιακών ζητημάτων του νησιού. Στις 5.30 το απόγευμα στο Samothraki Village θα συγκεντρωθούν μετά από πρόσκληση του επαγγελματικού συλλόγου Σαμοθράκης οι επαγγελματίες του νησιού προκειμένου να διαμορφώσουν το δικό τους προτεινόμενο πλαίσιο, ενώ αύριο, στις 7 το απόγευμα στο νέο Γυμνάσιο-Λύκειο θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή ευρεία σύσκεψη, όλων των φορέων και κατοίκων, την οποία προκαλεί ο δήμος Σαμοθράκης. Εν τω μεταξύ, αύριο, για συμβολικούς λόγους, ο δήμος δε θα λειτουργήσει, όπως είχε συμβεί και στις 2 Ιανουαρίου.

Σαμοθράκη: Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Σαμοθράκης για τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας
«Σήμερα για τους δήμους ένας είναι ο δρόμος, μία η επιλογή: η από κοινού με τους δημότες αντίσταση ενάντια στις εντολές του μνημονίου που βάζει ταφόπλακα στη λειτουργία τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Σαμοθράκης, με αφορμή τις κινητοποιήσεις που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο και οι φορείς του νησιού. «Είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ, η ίδια η κοινωνία να πάρει την κατάσταση στα χέρια της», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, με την οποία η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει στους φορείς και στους κατοίκους του νησιού να δημιουργήσουν μία ανοιχτή επιτροπή αγώνα, η οποία αφενός θα οργανώσει με άμεσο, δημοκρατικό και ενωτικό τρόπο την αντίσταση στην υποβάθμιση του νησιού και αφετέρου θα αναδείξει με κοινωνική συναίνεση ένα ιεραρχημένο διεκδικητικό πλαίσιο στην προοπτική της διοικητικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της Σαμοθράκης. «Στην κατεύθυνση αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ Σαμοθράκης θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αλεξανδρούπολη: Συλλήψεις τριών μελών εγκληματικής ομάδας που εξέδιδε πλαστά διπλώματα οδήγησης
Στην εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης παραπέμφθηκαν οι τρεις συλληφθέντες που φέρεται να συμμετείχαν σε εγκληματική ομάδα που εξέδιδε πλαστές άδειες ικανότητας οδήγησης. Πρόκειται για δύο άνδρες, 24 και 34 ετών και μία 24χρονη γυναίκα, Έλληνες και οι τρεις, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας αλλοδαπός, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα εξέδιδε πλαστά διπλώματα οδήγησης αποσπώντας χρηματικά ποσά, από 3.000 έως 4.500 ευρώ. Η σύλληψή τους έγινε μετά από συντονισμένη επιχείρηση, στην οποία αστυνομικός εμφανίστηκε ως ενδιαφερόμενος σε προκαθορισμένο ραντεβού με την 24χρονη. Η γυναίκα παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, μαζί με τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του, που στη συνέχεια βρέθηκαν στο σπίτι της. Ακολούθησαν οι συλλήψεις και των δύο ανδρών-συνεργών της, στις οικίες των οποίων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, όπλα και κροτίδες.

ΑΜΘ: Ανακοίνωση της «Περιφερειακής Αναγέννησης» για τις εξαγγελίες Γιαννακίδη περί εντάξεων έργων στο “νέο ΕΣΠΑ”
«Ο κ. Γιαννακίδης “μοίρασε”, με κενό περιεχόμενο, την ημέρα των Φώτων, δεκάδες εκατομμύρια σε φορείς της Δράμας και την επόμενη ημέρα είχαμε μία νέα μαϊμού “ψευτο-ένταξη”, του κλειστού γυμναστηρίου Αλεξανδρούπολης, με 18,5 εκ. ευρώ, στο ΕΣΠΑ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου, με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες του κ. Γιαννακίδη για εντάξεις έργων στο νέο ΕΣΠΑ. «Το ΕΣΠΑ 2014-2020 θα εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα τέλη του 2014 και οι εντάξεις θα αρχίσουν το 2015, από την περιφερειακή αρχή που θα εκλεγεί στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου», υπενθυμίζει η «Περιφερειακή Αναγέννηση», κατηγορώντας τον κ. Γιαννακίδη ότι «παραμένει πιστός στις καταστροφικές πρακτικές του παρελθόντος, των ανέξοδων “παροχών”, και οπαδός του “λεφτά υπάρχουν”».

Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση του ΕΠΑΜ με θέμα «Ευρώ: αλήθειες και ψέματα»
«Ευρώ: αλήθειες και ψέματα» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει το Σάββατο 11 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, το τοπικό παράρτημα του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ). Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η εκδήλωση έχει στόχο να ενημερώσει τους πολίτες και να αντιπαλέψει «την πληρωμένη προπαγάνδα των κεντρικών κρατικοδίαιτων Μέσων Ενημέρωσης-Μεγαλοεργολάβων-Τραπεζιτών και Πολιτικών». Ομιλητής θα είναι ο πολιτικός μηχανικός και μέλος του ΕΠΑΜ, Μιχάλης Σβυντρίδης.




Ορεστιάδα: Στις 24 Ιανουαρίου οι αρχαιρεσίες για το νέο Δ. Σ. του Σκοπευτικού Ομίλου
Σε γενική συνέλευση καλεί τα μέλη του ο Σκοπευτικός Όμιλος Ορεστιάδας, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Βιέννη». Μετά την κοπή της βασιλόπιτας, θα γίνουν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, για τις οποίες οι υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 22 του μηνός.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.