Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Τοπικές Ειδήσεις 10 Ιανουαρίου 2014

Σαμοθράκη: Ευρεία σύσκεψη με φορείς και κατοίκους του νησιού
Στο νέο Γυμνάσιο-Λύκειο της Σαμοθράκης θα πραγματοποιηθεί στις 7 σήμερα το απόγευμα η ανοιχτή ευρεία σύσκεψη που προκαλεί το δημοτικό συμβούλιο του νησιού, υλοποιώντας την πρόσφατη απόφασή του για το συντονισμό φορέων και κατοίκων και τον προγραμματισμό κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας για την εικόνα εγκατάλειψης που διαπιστώνεται και διεκδίκησης των αιτημάτων για την επίλυση των σοβαρών οικονομικών και αναπτυξιακών ζητημάτων της Σαμοθράκης. Στο ίδιο πλαίσιο, ο δήμος Σαμοθράκης σήμερα δε λειτουργεί, όπως είχε συμβεί, για τον ίδιο λόγο, και στις 2 Ιανουαρίου.

Αλεξανδρούπολη: Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου
Τις προτάσεις του επί της μελέτης αναθεώρησης του περιφερειακού πλαισίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα συζητήσει και θα διαμορφώσει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης, σε έκτακτη συνεδρίασή του. Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη στις 6 το απόγευμα.





ΑΜΘ: Συνεδριάζει στις 15/01 το περιφερειακό συμβούλιο
Έξι θέματα θα απασχολήσουν το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ, που θα συνεδριάσει την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα. Μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί το πρόγραμμα έργων της περιφέρειας για το έτος 2014 και η έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας, του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και της ΔΕΘ, με αντικείμενο τη «συμμετοχή της Περιφέρειας σε εκθέσεις τουρισμού και πρωτογενούς τομέα».


Έβρος: Τα ονόματα που συγκροτούν τη νέα νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Λεωνίδας Χέλης εξελέγη συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποτελείται από 11 συνολικά μέλη, εκ των οποίων τα πέντε συγκροτούν το πενταμελές συντονιστικό όργανο. Καθήκοντα αναπληρώτριας συντονίστριας αναλαμβάνει η Νατάσσα Γκαρά και το πενταμελές σχήμα συμπληρώνουν οι: Χρήστος Δούκας, Κώστας Κυριαλάνης και Γιάννης Νενεδάκης. Στην 11μελή Νομαρχιακή Επιτροπή εξελέγησαν επίσης οι: Νίκος Αργυρίου, Δημήτρης Κατεργάρης, Γιώργος Κηπουρός, Αναστασία Μαργαρίτη, Κώστας Πανταζίδης και Φώτης Τζώρτζης. Η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή υπογραμμίζει τη βούλησή της «για έναν ανοιχτό ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Έβρου, με στόχο τη δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικού μετώπου αλληλεγγύης και ανατροπής και την επανασύνδεση της κοινωνίας με την ηθική, την πολιτική και την ελπίδα».   

Θράκη: Αντιδρά η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης στο σχέδιο συρρίκνωσης των Λιμενικών υπηρεσιών της περιοχής
Την έντονη αντίδρασή της στο σχέδιο απόφασης του Υπουργείου Ναυτιλίας για κατάργηση και υποβάθμιση λιμενικών σταθμών της Θράκης, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης, καλώντας την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να αναθεωρήσουν το σχέδιο. Ειδικότερα, προβλέπεται η κατάργηση των Λιμενικών Σταθμών Αβδήρων και Φαναρίου, ο υποβιβασμός του Λιμενικού Σταθμού Μαρώνειας σε Λιμενικό Φυλάκιο και η υποβάθμιση των Υπολιμεναρχείων Λάγους και Σαμοθράκης σε Λιμενικά Τμήματα. «Τη στιγμή που λόγω οικονομικών συνθηκών το κοινό ποινικό έγκλημα παρουσιάζει έξαρση, η λαθρομετανάστευση πλήττει ανεξέλεγκτα τη χώρα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας αμφισβητούνται ανοιχτά, η Θράκη αφήνεται έρμαιο των καταστάσεων», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση των Λιμενικών της περιοχής, υπογραμμίζοντας πως και οι πολίτες και οι φορείς θα πρέπει να συμβάλλουν ενεργά στις προσπάθειες για αναβάθμιση των Λιμενικών υπηρεσιών και να μην επιτρέψουν την απομείωση της ασφάλειάς τους. 

Αλεξανδρούπολη: Διημερίδα για την «αρχαιολογική έρευνα στη Θράκη» στο Ιστορικό Μουσείο
Διημερίδα με θέμα την «αρχαιολογική έρευνα στη Θράκη» διοργανώνει σήμερα και αύριο το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης. Η έναρξη των εργασιών θα γίνει στις 7.30 το απόγευμα με χαιρετισμό που θα απευθύνει ο πρόεδρος του Μουσείου, Νίκος Πινάτζης και θα ακολουθήσει, στις 8 μ.μ., ομιλία του επίτιμου έφορου αρχαιοτήτων, Διαμαντή Τριαντάφυλλου, με θέμα τη «λατρεία του Ήρωα ιππέα στο χώρο της Θράκης». Στις 8.30 μ. μ. η αρχαιολόγος της 19ης Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, Πολυξένη Τσατσοπούλου θα μιλήσει για την «αρχαία Ζώνη και την διαχρονική πολιτιστική της παρουσία» και το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας θα κλείσει ο Αρχιτέκτονας και Αρχαιολόγος, Γιώργος Καραδέδος, που θα αναφερθεί στα αρχαία θέατρα της Μακεδονίας και της Θράκης. Αύριο το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 11.15 το πρωί με ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίνας Καλλιντζή, με θέμα τις «αγροικίες και τους αγρότες στα αρχαία Άβδηρα», στις 11.45 π. μ. ο αρχαιολόγος Ματθαίος Κουτσουμανής θα αναφερθεί στην Πλωτινόπολη και οι ομιλίες του διημέρου θα ολοκληρωθούν με τον Προϊστάμενο της 19ης Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, Δημήτρη Μάτσα, που θα παρουσιάσει τους «Μεγάλους Θεούς της Σαμοθράκης». 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.