Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Τοπικές ειδήσεις Πέμπτης 23 Ιανουαρίου 2014



Ορεστιάδα: «Εκκαθαρίσεις ζημιών» του 2013 «πληρώνει» αύριο ο ΕΛΓΑ…

Τα ποσά που τους αναλογούν από τις εκκαθαρίσεις ζημιών έτους 2013 θα πληρωθούν αύριο οι δικαιούχοι γεωργοί και κτηνοτρόφοι. Συνολικά ο ΕΛΓΑ θα καταβάλλει στους παραγωγούς, μέσω των τραπεζικών τους λογαριασμών, το ποσό των 14,7 εκ. ευρώ. Από αυτά, οι 313.863 ευρώ αφορούν τους δικαιούχους του νομού Έβρου. Οι αποζημιώσεις αφορούν σε ζημιές στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο, από διάφορα αίτια.  



Ορεστιάδα: Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τις «παλιές» κρατικές ενισχύσεις ζητούν επιχειρήσεις ακριτικών περιοχών…

Τη μεσολάβησή τους για τον καθορισμό συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, με ατζέντα τη ρύθμιση των κρατικών ενισχύσεων παρελθόντων ετών που δόθηκαν σε επιχειρήσεις των ακριτικών περιοχών, ζητά με επιστολή του προς τους βουλευτές ΑΜΘ, Φλώρινας και Κιλκίς, το Δίκτυο Συνδέσμων Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Ακριτικών Περιοχών. Οι επιχειρήσεις των περιοχών αυτών επισημαίνουν ότι τρεις κατηγορίες ενισχύσεων (τα αφορολόγητα αποθεματικά του νόμου 3220/2004, η επιδότηση επιτοκίου της περιόδου 1994-2005 και η εγγύηση του ελληνικού δημοσίου που δόθηκε το 2006), έχουν καταστεί με νόμους του 2013 σε οφειλή προς το ελληνικό δημόσιο, με αποτέλεσμα, όπως υπογραμμίζεται στην επιστολή του Δικτύου, «πολλές μεταποιητικές επιχειρήσεις, με χιλιάδες εργαζόμενους, να είναι όμηροι των αποφάσεων αυτών, αποκλεισμένες από το τραπεζικό σύστημα, παρότι είναι βιώσιμες και αποτελούν πυλώνες ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών στην περιφέρεια». 



Αλεξανδρούπολη: Σεμινάριο «κοστολόγησης» διοργανώνει το Επιμελητήριο σε Αλεξανδρούπολη, Νέα Ορεστιάδα…

Σεμινάριο για την «κοστολόγηση υπηρεσιών και εμπορικών δραστηριοτήτων» διοργανώνει σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα το Επιμελητήριο Έβρου σε συνεργασία με το περιφερειακό τμήμα Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Το σεμινάριο της Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου, στις 5 το απόγευμα  στο χώρο του Επιμελητηρίου, ενώ για την Ορεστιάδα έχει προγραμματιστεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, στο χώρο της Επαγγελματικής Ένωσης. Η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη και εισηγητής θα είναι ο οικονομολόγος-κοστολόγος, καθηγητής Παύλος Παπαδόπουλος.




Ορεστιάδα: Ικανοποίηση από τη συμμετοχή της ΠΑΜ-Θ στην τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης…

Η Σαμοθράκη, η Θάσος και τα τέσσερα  Εθνικά Πάρκα της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας- Θράκης (Δέλτα του Έβρου, δάσος Δαδιάς, οροσειρά Ροδόπης, Δέλτα Νέστου), προσέλκυσαν το έντονο ενδιαφέρον των Ολλανδών επισκεπτών της τουριστικής έκθεσης της Ουτρέχτης, στην οποία συμμετείχε η περιφέρεια Αν. Μακεδονίας- Θράκης. Η έκθεση θεωρείται μια από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο ενώ το Ολλανδικό κοινό που ελκύεται από τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τους τουριστικούς προορισμούς της Αν. Μακεδονίας- Θράκης. Στη διάρκεια της διοργάνωσης, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Γιώργος Γερομάρκος, συνεργάστηκε με στελέχη του ΕΟΤ στην Ολλανδία και επαγγελματίες του τουρισμού. Παράλληλα έγιναν κληρώσεις 3ήμερων διαμονών σε τουριστικές επιχειρήσεις της περιφέρειας.