Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Τοπικές Ειδήσεις 26 Φεβρουαρίου 2014

Αποζημιώσεις καταβάλλει αύριο ο ΕΛΓΑ
Τα ποσά που τους αναλογούν από εκκαθαρίσεις ζημιών έτους 2013 θα καταβάλλει αύριο ο ΕΛΓΑ σε 5.747 δικαιούχους παραγωγούς όλης της χώρας. Συνολικά θα δοθούν 12 εκ. ευρώ, εκ των οποίων οι 496.019 ευρώ σε αγρότες του Έβρου. Οι αποζημιώσεις αφορούν σε ζημιές στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο, από διάφορα αίτια.

Δήλωση Γεωργίας Νικολάου για την «απόφαση άλλων να μην είναι υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Έβρου»
«Η απόφαση άλλων για τη μη συμμετοχή μου ως υποψήφια αντιπεριφερειάρχης δείχνει ότι κάποιοι δεν αξιολογούν ως πολιτικό τον τρόπο λειτουργίας μου ή αυτός ο τρόπος δεν ταιριάζει στις δικές τους πρακτικές», αναφέρει σε μακροσκελή γραπτή δήλωσή της η αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Γεωργία Νικολάου, απαντώντας σε όσα «γράφονται, ακούγονται και διαδίδονται τον τελευταίο καιρό, για τις θέσεις, προθέσεις και διαθέσεις» της, όπως δηλώνει. Σχολιάζοντας ξεκάθαρα στην επιλογή του κ. Γιαννακίδη να την αντικαταστήσει στο ψηφοδέλτιό του, για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου, με τον κ. Σταύρο Καβαρατζή, η κα. Νικολάου σημειώνει χαρακτηριστικά: «Θλίβομαι, επειδή, ακόμη και σήμερα, σε περίοδο εθνικής, κοινωνικής, οικονομικής κρίσης, με την Αυτοδιοίκηση να πρέπει να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο χωρίς να διαθέτει αντίστοιχους πόρους και την πολιτική κουλτούρα που απαιτείται, κάποιοι εξακολουθούν να είναι “παλιοί”-παρωχημένοι. Έχουν την κεκτημένη ταχύτητα των προηγούμενων τρόπων άσκησης πολιτικής, όπου ο πολίτης μετράει ως ψήφος». Καταλήγοντας και απευθυνόμενη στους πολίτες, η κα. Νικολάου υπογραμμίζει ότι «πορεύτηκε με σεβασμό στον πολίτη, με διαφάνεια στις ενέργειές της, με ισότητα και δικαιοσύνη απέναντι σε όλους» και ξεκαθαρίζει πως «θα συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο, όποιες κι αν είναι οι επιλογές της για το μέλλον» και πως οι επιλογές της αυτές θα ανακοινωθούν από την ίδια και όχι από «οποιοδήποτε “περιβάλλον”».

Γ. Ούστογλου: «Δεν θα είμαι υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές…»
Δεν θα είναι υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης του Άρη Γιαννακίδη, Γιώργος Ούστογλου, όπως ο ίδιος είπε σε συνέντευξή του σε ραδιόφωνο της Αλεξανδρούπολης. Για την απόφασή του αυτή έχει ήδη ενημερώσει τον κ. Γιαννακίδη στην τελευταία παραταξιακή συνάντηση που έγινε το περασμένο Σάββατο. Σχολιάζοντας τις ενδοπαραταξιακές εντάσεις που προκάλεσε η μετακίνηση του κ. Σταύρου Καβαρατζή, από την παράταξη του Γιώργου Παυλίδη σε αυτήν του κ. Γιαννακίδη, ο κ. Ούστογλου παραδέχτηκε πως υπάρχει δυσαρέσκεια, ωστόσο πρόσθεσε πως «μεγαλύτερα είναι τα προβλήματα που έχει ο κ. Παυλίδης». 

Ορεστιάδα: Παρουσίαση υποψηφίων από τον Β. Μαυρίδη 
Υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του, «Ορεστιάδα στην Πρώτη Γραμμή», θα παρουσιάσει σήμερα το απόγευμα ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Βιέννη».



Αλεξανδρούπολη: Νέους υποψήφιους παρουσιάζει το μεσημέρι ο Α. Φωτιάδης
Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει στις 2 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, ο υποψήφιος για το δήμο Αλεξανδρούπολης, επικεφαλής της παράταξης «Δήμος και Δημότες», Απόστολος Φωτιάδης. Ο κ. Φωτιάδης θα παρουσιάσει και νέους υποψηφίους του συνδυασμού του.

Αλεξανδρούπολη: Ημερίδα για τις ενεργές δράσεις του ΕΤΕΑΝ
Ενημερωτική ημερίδα για τις ενεργές δράσεις του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) θα πραγματοποιηθεί αύριο το βράδυ, στις 8.30 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη. Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί ο πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ, Γιώργος Γεροντούκος, ο οποίος θα ενημερώσει τους επιχειρηματίες για τα συχρηματοδοτούμενα προγράμματα βελτίωσης της ρευστότητας, μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας, τις χρηματοδοτήσεις και τις εγγυοδοσίες ευνοϊκού κόστους, τα προγράμματα εγγύησης και τα στοχευμένα προγράμματα ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς της εξωστρέφειας, του τουρισμού και της αγροτικής επιχειρηματικότητας.  

Αποκριάτικο τετραήμερο στο Τυχερό
Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου ανοίγει το πρόγραμμα καρναβαλικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται στο Τυχερό μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, 3 Μαρτίου. Η έναρξη θα γίνει με αποκριάτικο μπαλνταφάν στη Λέσχη Αξιωματικών Τυχερού, στις 5.30 το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής, το Σάββατο 1η Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα στην πλατεία του Τυχερού θα διοργανωθεί καρναβαλικό γλέντι για μικρούς και μεγάλους, την Κυριακή στις 2.30 το μεσημέρι, στον ίδιο χώρο θα γίνει η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση με τη συμμετοχή αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων καρναβαλιστών και την Καθαρά Δευτέρα, στη Λίμνη Τυχερού, θα γιορταστούν τα κούλουμα με το πέταγμα του χαρταετού αλλά και διαγωνισμό χειροποίητου χαρταετού.   





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.