Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Τοπικές Ειδήσεις 14 Φεβρουαρίου 2014

Έβρος: Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες-κινητοποιήσεις την Κυριακή και τη Δευτέρα
Παραμένουν και ενισχύουν τα μπλόκα τους οι αγρότες του Έβρου, μετά τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση της αντιπροσωπείας του πανελλαδικού συντονιστικού τους οργάνου με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. «Το περιμέναμε ότι δε θα κατέληγε κάπου η συνάντηση αυτή, δεν έχουμε ελπίδες από αυτήν την κυβέρνηση για κάποιο θετικό αποτέλεσμα…», ήταν τα σχόλια των εκπροσώπων των αγροτών του νομού, που στις χθεσινές τους συνελεύσεις, στις Φέρες και στην Ορεστιάδα, αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Η συντονιστική βορείου Έβρου θα προχωρήσει την Κυριακή το μεσημέρι, στις 12, σε συγκέντρωση στο μπλόκο του εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδας και αμέσως μετά, συμβολικά, οι αγρότες θα κλείσουν για λίγη ώρα το δρόμο προκειμένου να διανείμουν ενημερωτικά έντυπα στους οδηγούς. Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, στο πλαίσιο των συντονισμένων κινητοποιήσεων που οργανώνει το Συντονιστικό Αγροτών και Κτηνοτρόφων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας με τα αγροτικά τους μηχανήματα, μπροστά στην πρώην Αγροτική Τράπεζα Ορεστιάδας. Και για τις δύο δράσεις του αγώνα τους, οι αγρότες καλούν για συμπαράσταση όλους τους φορείς και τους πολίτες της περιοχής. Όσον αφορά τις αποφάσεις της συντονιστικής νοτίου Έβρου, τη Δευτέρα οι αγρότες του μπλόκου της ευρύτερης περιοχής Φερών θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί από το σημείο όπου έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους και στις 12 το μεσημέρι έχουν προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας με αγροτικά μηχανήματα μπροστά στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη.   

ΑΜΘ: Κλειστές τη Δευτέρα (μετά τις 11 π.μ.) οι υπηρεσίες της Περιφερειακής διοίκησης σε ένδειξη συμπαράστασης στους αγρότες
Μέχρι τις 11 το πρωί θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου οι περιφερειακές υπηρεσίες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά την απόφαση της περιφερειακής διοίκησης να ανταποκριθεί στο αίτημα της Συντονιστικής Αγροτών και Κτηνοτρόφων ΑΜΘ να παραμείνουν κλειστές εκείνη την ημέρα οι  υπηρεσίες των Δήμων και της Περιφέρειας, σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών. Η Συντονιστική καλεί επίσης όλους τους θεσμικούς φορείς της περιοχής, να δώσουν το «παρών» στα συλλαλητήρια που θα γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα σε όλες τις πόλεις της περιφέρειας.

Ορεστιάδα: Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα επισκεφθεί το μπόκο των αγροτών στο εργοστάσιο Ζάχαρης
Το μπλόκο των αγροτών στο εργοστάσιο Ζάχαρης Ορεστιάδας θα επισκεφθεί την Κυριακή στις 8 το βράδυ αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της περιφερειακής επιτροπής ΑΜΘ του κόμματος,  Δημήτρη Παπατολίδη και τον υποψήφιο του ΚΚΕ για την περιφέρεια, Χρήστο Τρέλλη. Τα μέλη της αντιπροσωπείας θα συναντηθούν με τους αγρότες του μπλόκου και θα συζητήσουν μαζί τους τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου της περιοχής αλλά και τις αποφάσεις των αγροτών για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.  

ΑΜΘ: Πρώτη στο «μαύρο» πίνακα της ανεργίας η ΑΜΘ
Την πρώτη θέση στο «μαύρο» πίνακα της ανεργίας κατέχει η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με ποσοστό 29, 7%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή για το μήνα Νοέμβριο του 2013. Σε επίπεδο επικράτειας, η ανεργία έφτασε το 28%, από 26,3% που ήταν τον ίδιο μήνα του 2012. Περισσότερο πλήττονται οι γυναίκες και οι νέοι μέχρι 24 ετών, όπου τα ποσοστά έφτασαν στο 32,2% και 61,4%, αντίστοιχα. Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, η παράταξη μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ, του Γιώργου Παυλίδη, κάνει λόγο «για άλλη μία μαύρη πρωτιά που προκαλεί θλίψη» και απευθυνόμενος στον περιφερειάρχη, Άρη Γιαννακίδη, διερωτάται εάν η κατάταξη αυτή είναι τυχαία.  

Ορεστιάδα: Εκδήλωση ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές
Εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων που θα στηρίξει το ΚΚΕ στο δήμο Ορεστιάδας και στην περιφέρεια ΑΜΘ, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα», στις 6 το απόγευμα. Θέμα της εκδήλωσης θα είναι οι Ευρωεκλογές και οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, ενώ κεντρικός ομιλητής θα είναι ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Παπατολίδης. Όπως είναι γνωστό, υποψήφιος στην περιφέρεια θα είναι ο Χρήστος Τρέλλης, ενώ στο δήμο Ορεστιάδας επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» θα είναι ο Σταμάτης Γκατζίδης.

Ορεστιάδα: Θ. Κούμπης: «Δεν αποσύρομαι, να σταματήσουν οι…τελάληδες»
«Θα φτάσω μέχρι το τέλος γιατί ο σκοπός μου είναι ένας: Η επόμενη περίοδος στην Ορεστιάδα να είναι περίοδος ανάπτυξης και δημιουργίας και όχι στείρα και μίζερη», τονίζει σε δήλωσή του ο υποψήφιος για το δήμο Ορεστιάδας, Θανάσης Κούμπης, απαντώντας, όπως ο ίδιος αναφέρει, σε όσους προσπαθούν να διασπείρουν φήμες για δήθεν απόσυρσή του από τη μάχη των εκλογών. «Δεν αποσύρομαι, είμαι εδώ, συνεχίζω και σύντομα θα ανακοινώσω πρόσωπα με τα οποία θα δώσουμε μαζί τον αγώνα», αναφέρει στην ίδια δήλωσή του ο κ. Κούμπης, καλώτας τους «…τελάληδες να συμμαζέψουν πρώτα τις δικές τους αδυναμίες και διαρροές», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Αλεξανδρούπολη: Συνεδριάζει τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο
Με 44 θέματα συνεδριάζει τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης. Στα πρώτα θέματα βρίσκονται αυτά των εγκρίσεων των δαπανών για τις εκδηλώσεις της αποκριάς και τη διοργάνωση ημερίδας με θέμα το Ζεόλιθο Θράκης. Επίσης, θα συζητηθεί η κατανομή της Α΄ δόσης πιστώσεων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Αλεξανδρούπολης, αλλά και ο ορισμός της επιτροπής χαρακτηρισμού εδαφών για το «Καταφύγιο αδέσποτων ζώων».   

Σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα το ΚΘΒΕ
Σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα συνεχίζει την περιοδεία του το κλιμάκιο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας, που παρουσιάζει το έργο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, «Ο Έβρος απέναντι», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κωνσταντίνου. Η παράσταση στο Διδυμότειχο θα δοθεί απόψε στις 9 στο θέατρο «Ορφέας», ενώ οι παραστάσεις της Ορεστιάδας θα δοθούν αύριο στο θέατρο «Διόνυσος», στις 6 το απόγευμα και στις 9 το βράδυ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.