Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Τοπικές Ειδήσεις 11 Φεβρουαρίου 2014

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες-παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Ορεστιάδας
Παράσταση διαμαρτυρίας στην εφορία Ορεστιάδας πραγματοποιούν (12 το μεσημέρι) οι αγρότες του βορείου Έβρου, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και διατηρούν τα μπλόκα που έχουν στήσει στο εργοστάσιο Ζάχαρης και στην Κορνοφωλιά Σουφλίου. Εν τω μεταξύ, εχθές το βράδυ οι αγρότες του μπλόκου των Φερών κινήθηκαν με τα τρακτέρ τους από αγροτικούς δρόμους προς το τελωνείο των Κήπων, με σκοπό να μεταφέρουν εκεί το μπλόκο τους, ωστόσο ήρθαν αντιμέτωποι με δυνάμεις της αστυνομίας, που ανέμεναν στο σημείο, για να τους αποτρέψουν. Περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα οι αγρότες αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν και να επιστρέψουν στο μπλόκο των Φερών.
Δήλωση συμπαράστασης στους αγρότες εξέδωσε η Ένωση Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Νέας Ορεστιάδας και περιφέρειας, τονίζοντας πως οι κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και απαιτώντας να σταματήσουν οι φορολογικές επιθέσεις που δέχεται ο αγροτικός και ο επαγγελματικός κόσμος.

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης: «Εκτελούσαμε άνωθεν εντολές…»
«Δυστυχώς, πολλές φορές η κεντρική ηγεσία δεν μπορεί να αντιληφθεί κάποια απλά για εμάς θέματα και με τις εντολές που δίνει και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εκτελέσουμε, δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις στους συμπολίτες μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, σχολιάζοντας τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Παρασκευή στην είσοδο της Αλεξανδρούπολης, μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και αγροτών. Το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών ζήτησε και συναντήθηκε την Κυριακή με αντιπροσωπεία αγροτών, «με σκοπό να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης των αστυνομικών, ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επικρατήσει εκατέρωθεν «ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση», ώστε να μην επαναληφθούν οι εντάσεις της προηγούμενης Παρασκευής.

Ορεστιάδα: Εκδήλωση ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές
Εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων που θα στηρίξει το ΚΚΕ στο δήμο Ορεστιάδας και στην περιφέρεια ΑΜΘ, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα», στις 6 το απόγευμα. Θέμα της εκδήλωσης θα είναι οι Ευρωεκλογές και οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, ενώ κεντρικός ομιλητής θα είναι ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Παπατολίδης. Όπως είναι γνωστό, υποψήφιος στην περιφέρεια θα είναι ο Χρήστος Τρέλλης, ενώ στο δήμο Ορεστιάδας επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» θα είναι ο Σταμάτης Γκατζίδης.

Εκκίνηση της νέας Δημοτικής Παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Παύλο Μιχαηλίδη
Επικυρώθηκε από τη χθεσινή ιδρυτική συνέλευση της νέας παράταξης που θα διεκδικήσει στις εκλογές του Μαΐου το δήμο Αλεξανδρούπολης, η υποψηφιότητα του αρχιτέκτονα-πολιτικού μηχανικού Παύλου Μιχαηλίδη, ο οποίος αποτελεί επιλογή και της νομαρχιακής επιτροπής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ. Επικρατέστερο όνομα του συνδυασμού, όπως προέκυψε από τη χθεσινή διαδικασία, είναι το: «Ανατροπή-Ανάπτυξη-Συμμετοχή-Αλληλεγγύη». Στόχος της παράταξης θα είναι «η ανατροπή του σκηνικού στο δήμο Αλεξανδρούπολης και στην τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία, ως θεσμός, θα πρέπει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας και την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου», όπως επισημάνθηκε στη χθεσινή συνέλευση. «Οι τελευταίες κυβερνήσεις, εφαρμόζοντας τις πιο σκληρές αντικοινωνικές και αδιέξοδες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, έχουν καταστήσει κλινικά νεκρή την Τοπική Αυτοδιοίκηση», ανέφερε στην ομιλία του ο συντονιστής της Πρωτοβουλίας, Χρήστος Δούκας, επισημαίνοντας πως «ο αγώνας έχει ως πρώτο στόχο την επιβίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στη συνέχεια τον επαναπροσδιορισμό της, σε νέες βάσεις». Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου, Παύλος Μιχαηλίδης, χαρακτήρισε «μεγάλη τιμή» την πρόταση που του έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι επιθυμία του είναι ο συνδυασμός να έχει συστατικά «νίκης και ανατροπής».

Δεν συναντήθηκε εχθές με τον Α. Τσαυτάρη ο Άρης Γιαννακίδης
Με τη δικαιολογία ότι δεν υπήρχε προκαθορισμένο ραντεβού, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δε συναντήθηκε τελικά εχθές με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ, Άρη Γιαννακίδη, ο οποίος μετέβη στην Αθήνα προκειμένου να μεταφέρει στην ηγεσία του υπουργείου τα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής, όπως του κατατέθηκαν σε συναντήσεις που είχε μαζί τους το Σαββατοκύριακο στα μπλόκα Φερών, Καβάλας και Δράμας.






«Θύματα του…”πρωτογενούς πλεονάσματος” οι απλήρωτες καθαρίστριες των σχολείων…»
«Επτά μήνες παραμένουν απλήρωτες οι καθαρίστριες που εργάζονται με συμβάσεις ανάθεσης έργου στα σχολεία του δήμου Ορεστιάδας», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση», τονίζοντας πως οι καθαρίστριες «πληρώνουν ακριβά και αυτές τον στόχο της κυβέρνησης για “πρωτογενές πλεόνασμα”». Η παράταξη καλεί την κυβέρνηση και το δήμο να πληρώσουν άμεσα τα δεδουλευμένα στις καθαρίστριες των σχολείων» και τις καθαρίστριες «να στείλουν το δικό τους μήνυμα στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, προκειμένου να ξεμπερδεύουν με τις πολιτικές και τα κόμματα που τις οδηγούν στην εξαθλίωση».

Ορεστιάδα: Παιδικό αποκριάτικο πάρτι διοργανώνει στις 16/2 η ΔΗΚΕΠΑΟ
Παιδικό αποκριάτικο πάρτι διοργανώνει την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 4.30 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας. Οι μικροί καρναβαλιστές θα περάσουν το απόγευμά τους με τις δασκάλες των ΚΔΑΠ και του δημοτικού Ωδείου, χορεύοντας, παίζοντας και τραγουδώντας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.