Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Τοπικές Ειδήσεις 07 Φεβρουαρίου 2014

Έβρος: Εντείνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλο το νομό
Ενισχύεται και σήμερα συνεχώς με αγροτικά μηχανήματα το μπλόκο των αγροτών στο εργοστάσιο  Ζάχαρης Ορεστιάδας, όπου, πλέον, βρίσκονται παραταγμένα περισσότερα από 200 τρακτέρ. Μπλόκο με αγροτικά μηχανήματα έχει «στηθεί» και στον κόμβο της Κορνοφωλιάς Σουφλίου, ενώ και η συντονιστική επιτροπή νοτίου Έβρου έχει κατεβάσει τρακτέρ στους δρόμους, σε Φέρες και Πέπλο και από τις 12 το μεσημέρι άλλο ένα μπλόκο από 100 περίπου τρακτέρ δημιουργήθηκε στη γέφυρα
Μαΐστρου, στη βόρεια είσοδο της Αλεξανδρούπολης. Το αρχικό σχέδιο των αγροτών της περιοχής ήταν να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας με τα αγροτικά τους μηχανήματα μπροστά στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Έβρου, ωστόσο η αστυνομία δεν επέτρεψε την είσοδο τους μέσα στην πόλη με το πρόσχημα της αποφυγής της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι το κέντρο της πόλης είχε αποκλειστεί από τις κλούβες των ΜΑΤ, που μετά τις έντονες
διαμαρτυρίες των οδηγών μετακινήθηκαν στην άκρη, ώστε να διεξάγεται η κυκλοφορία στο ένα τμήμα του δρόμου. Από το πρωί είναι ιδιαίτερα έντονη η αστυνομική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη, καθώς εκτός από τη δύναμη της οικείας αστυνομικής διεύθυνσης, κλήθηκαν ενισχύσεις με διμοιρίες ΜΑΤ και από τη Ροδόπη. Οι αγρότες τηρούν στάση αναμονής εν όψει και της πανελλήνιας συνάντησης των συντονιστικών επιτροπών που θα γίνει αύριο στη Λάρισα, με θέμα τη λήψη αποφάσεων για τις επόμενες κινήσεις τους, μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για μερική ικανοποίηση των αιτημάτων τους, οι οποίες, όμως, από μεγάλη μερίδα του αγροτικού κόσμου χαρακτηρίζονται «προσπάθεια διάσπασης του μετώπου». Όσον αφορά τη συντοντιστική βορείου Έβρου, έχει ήδη προγραμματίσει για το πρωί της προσεχούς Δευτέρας συνάντηση αντιπροσωπείας των αγροτών με καθηγητές και φοιτητές των δύο σχολών του ΔΠΘ που λειτουργούν στη Νέα Ορεστιάδα, ενώ την Τρίτη το πρωί, στις 11, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση μπροστά στην Εφορία Ορεστιάδας. Αυτήν την ώρα (12 το μεσημέρι), στο μπλόκο του εργοστασίου Ζάχαρης καταφθάνουν εκπαιδευτικοί της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου προκειμένου να δηλώσουν την αλληλεγγύη και τη  συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών.

Αποζημιώσεις καταβάλλει τη Δευτέρα ο ΕΛΓΑ-162.481 για τους δικαιούχους του Έβρου
Αποζημιώσεις που προκύπτουν από εκκαθαρίσεις ζημιών έτους 2013 θα καταβάλλει τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου ο ΕΛΓΑ σε 5.184 δικαιούχους παραγωγούς της χώρας, μέσω των τραπεζικών τους λογαριασμών. Συνολικά θα διατεθούν 8 εκ. ευρώ, ενώ για τους δικαιούχους του νομού Έβρου το ποσό ανέρχεται σε 162.481 ευρώ. Οι αποζημιώσεις αφορούν σε ζημιές από διάφορα αίτια, στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο.

Ορεστιάδα: Συνεδριάζει στις 10/2 το δημοτικό συμβούλιο
Στις 6 το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας, 10 Φεβρουαρίου, θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας, με 25 θέματα. Η συνεδρίαση θα ανοίξει με την έγκριση της 3ης τροποποίησης του τεχνικού προγράμματος του δήμου και θα συνεχιστεί με τις επιχορηγήσεις των αθλητικών συλλόγων για το τρέχον έτος. Επίσης, το συμβούλιο θα συζητήσει τις επιχορηγήσεις των σχολικών επιτροπών Α’βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τον προγραμματισμό προσλήψεων έκτακτου προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου (έως 8 μήνες).

Σαμοθράκη: Προεκλογική εκδήλωση της παράταξης του Π. Ατζανού
Σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση-συζήτηση για τη Σαμοθράκη καλεί αύριο τους κατοίκους του νησιού η δημοτική παράταξη «Νίκη της Σαμοθράκης», με επικεφαλής τον Παναγιώτη Ατζανό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Χώρας.





Έβρος: Σε Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο και Ορεστιάδα περιοδεύει το ΚΘΒΕ
Από την Αλεξανδρούπολη ξεκινά η φετινή περιοδεία του κλιμακίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας, που παρουσιάζει το έργο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, «Ο Έβρος απέναντι», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κωνσταντίνου. Οι παραστάσεις της Αλεξανδρούπολης θα δοθούν την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ στο δημοτικό θέατρο και θα ακολουθήσουν οι παραστάσεις σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα, στις 14 και 15 του μηνός, αντίστοιχα, στο θέατρο «Ορφέας»  στις 9 το βράδυ  και στο θέατρο «Διόνυσος» στις 6 το απόγευμα και στις 9 το βράδυ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.