Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Τοπικές Ειδήσεις 18 Φεβρουαρίου 2014

Έβρος: Αύριο το απόγευμα οι συνελεύσεις των αγροτών στα μπλόκα  της ΕΒΖ και των Φερών
Αύριο, μετά τη μεγάλη μηχανοκίνητη διαμαρτυρία που θα γίνει στο κέντρο της Αθήνας, θα αποφασίσουν οι αγρότες για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Το συντονιστικό βορείου Έβρου καλεί αύριο στις 6 το απόγευμα σε γενική συνέλευση στο μπλόκο του εργοστασίου Ζάχαρης, ενώ και οι αγρότες του μπλόκου των Φερών θα πραγματοποιήσουν αύριο το απόγευμα σύσκεψη για να αποτιμήσουν την κατάσταση και να πάρουν αποφάσεις. Εχθές, και στην Ορεστιάδα και στην Αλεξανδρούπολη, οι αγρότες του Έβρου συμμετείχαν στις παραστάσεις διαμαρτυρίας που έγιναν στις δύο πόλεις, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συντονιστικού Αγροτών και Κτηνοτρόφων ΑΜΘ για συντονισμένες κινητοποιήσεις σε όλη την περιφέρεια. Στην Ορεστιάδα οι αγρότες συγκεντρώθηκαν με αγροτικά μηχανήματα μπροστά στην πρώην Αγροτική Τράπεζα και απέκλεισαν για λίγη ώρα την είσοδο με αχυρόμπαλες. Περίπου 100 τρακτέρ μπήκαν στην Αλεξανδρούπολη και κινήθηκαν αρχικά προς το δημαρχείο, όπου συναντήθηκαν με τον δήμαρχο, Βαγγέλη Λαμπάκη και τον ενημέρωσαν για τα αιτήματά τους και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το κτίριο της περιφερειακής ενότητας Έβρου, όπου είχαν αντίστοιχη συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη, Γεωργία Νικολάου.

Επιστολή βουλευτών Θράκης της ΝΔ για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων από την ευλογιά
Την παρέμβαση του πρωθυπουργού για τη στήριξη των κτηνοτρόφων με δίκαιο τρόπο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά πλήγματα που έχουν υποστεί από τη νόσο της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, ζητούν με επιστολή τους προς τον Αντώνη Σαμαρά οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξανδρος Κοντός (Ξάνθης), Ευριπίδης Στυλιανίδης (Ροδόπης) και Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος (Έβρου). Οι τρεις βουλευτές τονίζουν ότι αναγκάζονται να απευθυνθούν στον πρωθυπουργό για το «μείζον οικονομικό και κοινωνικό αυτό ζήτημα της Θράκης», αφού, όπως διαπιστώνουν, «οι αρμόδιοι υπουργοί έως τώρα αδυνατούν να δώσουν λύση». «Αποτέλεσμα της μέχρι τώρα αντιμετώπισης είναι εκείνοι των οποίων τα ζώα θανατώθηκαν να αδυνατούν να αναπληρώσουν το ζωικό τους κεφάλαιο, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των υπολοίπων, που υποχρεώθηκαν σε προληπτικό εγκλεισμό των ζώων τους, αδυνατούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στην αγορά των απαραίτητων ζωοτροφών και αναγκάζονται να πωλούν τα ζώα τους σε εξευτελιστικές τιμές, με συνέπεια να υφίστανται δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων τους». Καταλήγοντας, οι βουλευτές ζητούν να παρέμβει ο πρωθυπουργός στους συναρμόδιους υπουργούς «έτσι ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα το ταχύτερο δυνατό». 

Ορεστιάδα: Νέους υποψηφίους παρουσιάζει το απόγευμα ο Β. Μαυρίδης
Στις 7.30 σήμερα το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Βιέννη», θα γίνει η πρώτη επίσημη προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού «Ορεστιάδα στην πρώτη γραμμή», με επικεφαλής τον Βασίλη Μαυρίδη. Η εκδήλωση θα έχει χαρακτήρα συνέντευξης τύπου και στη διάρκειά της ο κ. Μαυρίδης θα παρουσιάσει και τα πρώτα νέα ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του.


Έβρος: Μείωση της παράνομης μετανάστευσης κατά 96%
Τα ετήσια στοιχεία παράνομης μετανάστευσης μέσω του Έβρου, για το έτος 2013, έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με αυτά, καταγράφηκε μείωση της εισόδου μη νόμιμων μεταναστών κατά 96%. Ειδικότερα, τον προηγούμενο χρόνο συνελήφθησαν στον Έβρο 1.109 μη νόμιμοι μετανάστες, με τον αντίστοιχο αριθμό για το 2012 να φτάνει τα 30.433 άτομα. Επίσης, στη διάρκεια του 2013 συνελήφθησαν 843 διακινητές ενώ το 2012 ο αριθμός τους ήταν 726. 

Ορεστιάδα: Εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Μουσικών και Φίλων Μουσικής «Δ. Αραμπατζής»
Σε εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση καλεί αύριο τα μέλη του ο Σύλλογος Μουσικών και Φίλων Μουσικής Νέας Ορεστιάδας «Δημητρός Αραμπατζής». Η συνέλευση έχει προγραμματιστεί στις 7 το απόγευμα στα παλαιά δικαστήρια.









Σουφλί: Ετήσια γενική συνέλευση του Μελισσοκομικού Συλλόγου Έβρου «Η Κυψέλη»
Σε ετήσια γενική συνέλευση καλεί τα μέλη του ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Έβρου «Η Κυψέλη», την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στις 6.30 το απόγευμα στο δημοτικό θέατρο Σουφλίου. Κύρια θέματα της συνέλευσης θα είναι η ενημέρωση των μελών για θέματα μελισσοκομίας και ο προγραμματισμός δράσης του συλλόγου για το 2014. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.