Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Τοπικές Ειδήσεις 04 Φεβρουαρίου 2014

Ορεστιάδα: Αγροτικό μπλόκο από σήμερα στο εργοστάσιο Ζάχαρης Ορεστιάδας
Τα τρακτέρ τους κατεβάζουν αυτήν την ώρα στο δρόμο οι αγρότες του βορείου Έβρου, προχωρώντας στο πρώτο μπλόκο που θα στηθεί στο ύψος του εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδας. Αγρότες από την περιοχή Ορεστιάδας, Βύσσας, Στέρνας, Καβύλης και άλλων χωριών του δήμου Ορεστιάδας, με τα αγροτικά τους μηχανήματα, είναι έτοιμοι από το πρωί και σε λίγη ώρα αναμένεται να φτάσουν στο σημείο που έχει ορίσει η συντονιστική τους επιτροπή για να παρατάξουν τα τρακτέρ. Τη στήριξή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις έχουν δηλώσει φορείς και κομματικές οργανώσεις του νομού.

Ορεστιάδα: Προχωρά στο δεύτερο βήμα για τη δημιουργία συνδυασμού η Πρωτοβουλία Πολιτών για το δήμο Ορεστιάδας
Στη σύσταση επταμελούς επιτροπής, η οποία ανέλαβε να επεξεργαστεί την ιδρυτική διακήρυξη και τα βασικά σημεία του προγράμματος για το δήμο Ορεστιάδας, κατέληξε η χθεσινή ανοιχτή συνάντηση πολιτών, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα» μετά από πρόσκληση της Πρωτοβουλίας Πολιτών για το δήμο Ορεστιάδας. Η συντονιστική επιτροπή θα δημοσιοποιήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα τις βασικές θέσεις που συμφωνήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση, η οποία είχε χαρακτηριστικά λαϊκής συνέλευσης και θα καθορίσει το επόμενο κάλεσμα πολιτών, για το όνομα του συνδυασμού, την ανάδειξη υποψηφίων συμβούλων και του επικεφαλής του σχήματος. «Είναι ξεκάθαρη η ανάγκη για ένα δημοτικό συνδυασμό που θα ξεπερνά τις προσωπικές, και μόνο, φιλοδοξίες του κάθε υποψηφίου δημάρχου και τον μικροπαραγοντισμό, και θα βασίζεται στη συμμετοχή του πολίτη-δημότη, μέσα από διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας», τονίστηκε, μεταξύ άλλων, εχθές, με τους συμμετέχοντες πολίτες να ομοφωνούν στην ανάγκη δημιουργίας μίας δημοτικής κίνησης που θα διεκδικήσει να έχει σταθερή παρουσία και λόγο στο δημοτικό συμβούλιο και γενικότερα στα δημοτικά πράγματα. Οι βασικοί άξονες που θα επεξεργαστεί η επιτροπή που ορίστηκε, προκειμένου να διαμορφωθεί το βασικό πλαίσιο στόχων για το δήμο, αφορούν στη λειτουργία του δήμου, την εργασία, τις κοινωνικές δομές, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την παραγωγή και τον αγροτικό τομέα και τις διαδικασίες αμεσοδημοκρατίας που θα διέπουν τη λειτουργία του συνδυασμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο αυτό θα προβλέπεται και η δυνατότητα εναλλαγής των προσώπων που πιθανόν εκλεγούν, εφόσον αποφασιστεί κάτι τέτοιο από τη λαϊκή βάση του σχήματος, η οποία θα έχει ενεργό ρόλο και θα καλείται να συνδιαμορφώνει τις θέσεις του συνδυασμού σε σημαντικά ζητήματα του δήμου.     

Αλεξανδρούπολη: Ο Παύλος Μιχαηλίδης υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ
Ο αρχιτέκτονας-πολιτικός μηχανικός Παύλος Μιχαηλίδης, θα είναι υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξανδρούπολη, όπως προέκυψε από τις διαδικασίες της τοπικής επιτροπής του κόμματος. Ο κ. Μιχαηλίδης είναι 50 ετών και έχει διατελέσει μέλος της νομαρχιακής επιτροπής και της αντιπροσωπείας του παραρτήματος Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου αλλά και εκπρόσωπος του συλλόγου αρχιτεκτόνων στην επιτροπή Αισθητικής του δήμου Αλεξανδρούπολης. Η υποψηφιότητά του θα επικυρωθεί την προσεχή Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου, στη διάρκεια εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στο δημοτικό θέατρο Αλεξανδρούπολης. Στην ίδια εκδήλωση θα παρουσιαστεί και η ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Αλεξανδρούπολης.

Έβρος: Παράσταση διαμαρτυρίας για την δημόσια Υγεία πραγματοποίησαν οι δύο γραμματείες του ΠΑΜΕ στον Έβρο
Παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας πραγματοποίησε το πρωί αντιπροσωπεία της γραμματείας βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ. Η συνδικαλιστική παράταξη καλεί όλους τους εργαζόμενους της περιοχής να βάλουν στην «πρώτη γραμμή» και να διεκδικήσουν την παροχή σύγχρονων και δωρεάν δημόσιων υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, μέσω ενός ενιαίου και αποκλειστικά κρατικού συστήματος Υγείας. Εν τω μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησε το πρωί και η εκεί τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης για την Υγεία. «Η υγεία είναι υπόθεση όλου του λαού», τονίζει το ΠΑΜΕ και καταγγέλλει το νέο νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η οποία, όπως υποστηρίζει, «οδηγεί σε περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών υγείας είχαν απομείνει».

Ορεστιάδα: Εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Μουσικών και Φίλων Μουσικής «Δ. Αραμπατζής»
Σε εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση καλεί τα μέλη του ο Σύλλογος Μουσικών και Φίλων Μουσικής Νέας Ορεστιάδας «Δημητρός Αραμπατζής», την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα στα παλαιά δικαστήρια. Οι υποψηφιότητες των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται μέχρι την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στον γραμματέα του συλλόγου.







Αλεξανδρούπολη: Την Πέμπτη ο εορτασμός του Φορέα του Δέλτα Έβρου για την παγκόσμια ημέρα Υγροτόπων
Την ερχόμενη Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου θα γιορτάσει ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου του Δέλτα Έβρου την παγκόσμια ημέρα Υγροτόπων, όπως έχει καθιερωθεί η 2α Φεβρουαρίου. Η εκδήλωση θα γίνει την Καππαδοκική Εστία Αλεξανδρούπολης, από τις 8.30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και απευθύνεται σε μαθητές του Δημοτικού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολή με θέμα την αξία των υγροτόπων, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, χειροτεχνίες και την παρουσίαση χορευτικού δρώμενου.   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.