Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Τοπικές Ειδήσεις 19 Φεβρουαρίου 2014

Έβρος: Το απόγευμα οι συνελεύσεις των αγροτών στα δύο μπλόκα του Έβρου
Σήμερα το απόγευμα, μετά τη πανελλαδική αγροτική μηχανοκίνητη διαμαρτυρία που θα γίνει το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, θα αποφασίσουν οι αγρότες για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Το συντονιστικό βορείου Έβρου καλεί στις 6 το απόγευμα σε γενική συνέλευση στο μπλόκο του εργοστασίου Ζάχαρης, ενώ και οι αγρότες του μπλόκου των Φερών θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα σύσκεψη για να αποτιμήσουν την κατάσταση και να πάρουν αποφάσεις. Ανακοίνωση στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Έβρου, καλώντας κάθε εργαζόμενο «να σταθεί αλληλέγγυος στον αγώνα των αγροτών, για την απόκρουση των νέων αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλλονται από την κυβέρνηση των μνημονίων».

Ι. Σ. Ε. : «Κοινωνικό έγκλημα το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ»
«Κοινωνικό έγκλημα» χαρακτηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ και καταγγέλλει ότι εκατομμύρια πολίτες σε όλη τη χώρα μένουν χωρίς πρωτοβάθμια περίθαλψη, μέσα σε μία περίοδο υψηλής νοσηρότητας, κυρίως εξ΄αιτίας της γρίπης. Ο Σύλλογος αναφέρεται στην ανακοίνωσή του και στο πολυιατρείο του ΕΟΠΥΥ στην Αλεξανδρούπολη, επισημαίνοντας πως εξυπηρετούσε καθημερινά περίπου 600 ασθενείς, δηλαδή έως και 180.000 άτομα ετησίως. Παράλληλα καταγγέλλει τη διαθεσιμότητα 8.500 εργαζομένων, «με μόνο στόχο να οδηγηθούν 2.000-3.000 από αυτούς σε απόλυση». Καταλήγοντας, ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου δηλώνει την απόφασή του να προσφύγει στη δικαιοσύνη για το σκάνδαλο καθορισμού πλαφόν στη συνταγογράφηση, που, όπως υποστηρίζει, «δημιουργεί συνθήκες ζούγκλας για τους ασφαλισμένους και τους γιατρούς».    

Ορεστιάδα: Τα πρώτα έξι νέα πρόσωπα του συνδυασμού του παρουσίασε ο Β. Μαυρίδης
«Ο συνδυασμός “Ορεστιάδα στην πρώτη γραμμή” είναι εδώ. Είναι ενωμένος, είναι εμπλουτισμένος με νέους ανθρώπους, έτσι ώστε στις 18 Μαΐου να ζητήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, κοιτώντας τους στα μάτια», ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, κατά την παρουσίαση των έξι πρώτων, νέων, υποψηφίων του συνδυασμού του, που πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ, σε ξενοδοχείο της Νέας Ορεστιάδας. Ο κ. Μαυρίδης τόνισε ότι στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα δεν θα χρησιμοποιήσει “χτυπήματα κάτω από τη μέση” ούτε θα “πετάξει λάσπη”, αλλά θα παρουσιάσει τις προτάσεις του συνδυασμού και τους ανθρώπους που θα τις υλοποιήσουν.  Οι νέοι υποψήφιοι που εντάσσονται στο συνδυασμό του κ. Μαυρίδη είναι οι: Γιώργος Καλπάκης, γεωργοκτηνοτρόφος, Θανάσης Ουζούνης, αρτοποιός- πρόεδρος της ομάδας Δόξα Στέρνας, Αντώνης Τσομπανίδης, αστυνομικός, Βάλια Στεργάτου- Γώγογλου, Βαγγέλης Τσομπανίδης, σύμβουλος επιχειρήσεων και Σαράντης Μπαχτσεβανίδης, συνοριοφύλακας. Τέλος, ο επικεφαλής του συνδυασμού “Ορεστιάδα στην Πρώτη Γραμμή” δεσμεύτηκε ότι στις 6 Απριλίου, ημέρα κατάθεσης των συνδυασμών, θα παρουσιάσει ένα συνδυασμό που θα είναι ολοκληρωμένος και θα μπορεί να βάλει “ένα λιθαράκι στην πρόοδο του τόπου”, όπως είπε.

Ορεστιάδα: Στον εισαγγελέα 4 Αφγανοί διακινητές που μετέφεραν 14 μη νόμιμους μετανάστες
Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας οδηγήθηκαν οι τέσσερις Αφγανοί διακινητές που συνελήφθησαν στην περιοχή Αμορίου του δήμου Σουφλίου να διευκολύνουν 14 συμπατριώτες τους, μη νόμιμους μετανάστες, να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα, με πλαστικές βάρκες, μέσω του ποταμού Έβρου. Τα 400 δολάρια ΗΠΑ, 140 ευρώ και πέντε κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των διακινητών, κατασχέθηκαν.




Αλεξανδρούπολη: Ημερίδα για την «διαχείριση των απορριμμάτων»
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα τη «διαχείριση απορριμμάτων στην περιοχή μας. Παρόν και μέλλον», διοργανώνει την επόμενη Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, η Οικολογική Εταιρεία Έβρου. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο περιβαλλοντολόγος της Διεύθυνσης Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Αποβλήτων ΑΜΘ, Αναστάσιος Πεταλάς και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, ενώ παρεμβάσεις θα κάνουν εκπρόσωποι δήμων από τους νομούς Έβρου και Ροδόπης, εκπρόσωποι περιφερειακών και δημοτικών παρατάξεων και εκπρόσωποι φορέων και πολιτών.

Ορεστιάδα: Διήμερο ενημέρωσης των εξωστρεφών επιχειρήσεων
«Εξωστρέφεια: Η υποστήριξη των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων», είναι το θέμα της δράσης δικτύωσης που διοργανώνει στη Νέα Ορεστιάδα, στις 21 και 22 Φεβρουαρίου, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων και Βιοτεχνών Βορείου Έβρου σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. Η δράση έχει στόχο την ενημέρωση και δικτύωση των στελεχών εξωστρεφών επιχειρήσεων και του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής σχετικά με τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες εξαγωγών στις γειτονικές χώρες-στόχους. Οι εργασίες της πρώτης ημέρας, την ερχόμενη Παρασκευή, θα γίνουν στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο, όπου θα παρευρίσκονται και υπεύθυνοι των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων από τη Βουλγαρία, την Ουκρανία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και την Τουρκία. Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα», θα πραγματοποιηθούν οργανωμένες συναντήσεις τοπικών στελεχών και επιχειρήσεων με τους εκπροσώπους των Γραφείων των πέντε γειτονικών χωρών, στη διάρκεια των οποίων οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν εξατομικευμένα τις προτάσεις τους και να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες συνεργασιών εξαγωγικού χαρακτήρα. Για τα συγκεκριμένα ραντεβού απαιτείται δήλωση ενδιαφέροντος από τις επιχειρήσεις στις γραμματείες των συνεργαζόμενων φορέων-διοργανωτών.

Ορεστιάδα: Εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Μουσικών και Φίλων Μουσικής «Δ. Αραμπατζής»
Σε εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση καλεί σήμερα τα μέλη του ο Σύλλογος Μουσικών και Φίλων Μουσικής Νέας Ορεστιάδας «Δημητρός Αραμπατζής». Η συνέλευση έχει προγραμματιστεί στις 7 το απόγευμα στα παλαιά δικαστήρια.









Δέλτα Έβρου: Αριθμός ρεκόρ στην καταγραφή κύκνων
Περίπου 7.400 άτομα από τέσσερα είδη κύκνων καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Δέλτα του Έβρου, αφήνοντας εντυπωσιασμένα ακόμη και τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης, που έκαναν την καταγραφή, αφού ο αριθμός των πουλιών αποτελεί ρεκόρ συγκριτικά με αντίστοιχες μετρήσεις προηγούμενων ετών. Πρόκειται για νανόκυκνους, αγριόκυκνους, κιτρινόραμφους και βουβόκυκνους, ενώ, εκτός από τους κύκνους, καταγράφηκαν και 950 καστανόπαπιες.

Ορεστιάδα: Στις 4 Μαρτίου ξεκινούν πάλι τα μαθήματα κολύμβησης στο δημοτικό κολυμβητήριο
Την Τρίτη 4 Μαρτίου ξεκινούν ξανά τα μαθήματα κολύμβησης στο κλειστό κολυμβητήριο Ορεστιάδας, τρεις μήνες μετά τη διακοπή λειτουργίας του ύστερα από απόφαση της δημοτικής αρχής που προχώρησε στο κλείσιμο επικαλούμενη αδυναμία να καλύψει τα έξοδα θέρμανσης των εγκαταστάσεων. Εν τω μεταξύ, ο Κολυμβητικός Όμιλος «Νηρέας» ανακοίνωσε ήδη την έναρξη εγγραφών, από την ερχόμενη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, καθημερινά από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα. Ο Σύλλογος έχει προγραμματίσει και τη γενική του συνέλευση, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 5.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Σελήνη». Στη διάρκειά της θα γίνει η παρουσίαση του απολογισμού δράσης της προηγούμενης διετίας, θα συζητηθούν οργανωτικά θέματα και θα διεξαχθούν και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.