Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Τοπικές Ειδήσεις 10 Φεβρουαρίου 2014

Έβρος: Παραμένουν τα μπλόκα σε Ορεστιάδα, Κορνοφωλιά (Σουφλίου) και Φέρες
Συνάντηση ενημέρωσης των καθηγητών και των φοιτητών των δύο σχολών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, που λειτουργούν στη Νέα Ορεστιάδα, έχει αυτήν των ώρα (12 το μεσημέρι) αντιπροσωπεία αγροτών της συντονιστικής επιτροπής βορείου Έβρου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν οι αγρότες της περιοχής από την προηγούμενη εβδομάδα, συμμετέχοντας στην πανελλαδική παναγροτική διαμαρτυρία ενάντια στις πολιτικές εξαθλίωσής τους. Αύριο, στις 11 το πρωί, οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την εφορία Ορεστιάδας, ενώ το βράδυ θα αποφασίσει η συντονιστική νοτίου Έβρου εάν θα προχωρήσει σε αντίστοιχη διαμαρτυρία στην εφορία Αλεξανδρούπολης. Εν τω μεταξύ, μεγάλος αριθμός αγροτικών μηχανημάτων παραμένει στα μπλόκα που έχουν «στήσει» οι δύο συντονιστικές επιτροπές του νομού, στο βόρειο και στο νότιο τμήμα του Έβρου. Τρακτέρ βρίσκονται παραταγμένα στο εργοστάσιο Ζάχαρης Νέας Ορεστιάδας, στον κόμβο Κορνοφωλιάς και στις Φέρες. Την Παρασκευή το μεσημέρι προκλήθηκε ένταση και επεισόδια όταν οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να αποτρέψουν την είσοδο στην Αλεξανδρούπολη των 100 περίπου τρακτέρ που έφτασαν από την περιοχή των Φερών, με σκοπό να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Έβρου. Μετά από αρκετή ώρα έντασης μεταξύ αγροτών και αστυνομικών, οι οποίοι, μάλιστα, προχώρησαν ακόμη και σε ρίψη χημικών, οι αγρότες κατάφεραν τελικά να περάσουν από το αστυνομικό μπλόκο, ωστόσο δεύτερο μπλόκο της αστυνομίας που είχε στηθεί σε μικρή απόσταση από το πρώτο, τους υποχρέωσε να ματαιώσουν τα αρχικά σχέδιά τους και μία ώρα αργότερα αποχώρησαν από το σημείο.  

Έβρος: Ανακοίνωση Τ. Ε. ΚΚΕ για τα επεισόδια στην Αλεξανδρούπολη
«Η Τομεακή επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ καταγγέλλει στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους του νομού μας τον αυταρχισμό της συγκυβέρνησης Ν. Δ. και ΠΑΣΟΚ, που με ΜΑΤ, χημικά και ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν με βίαιο τρόπο να εμποδίσουν μία ειρηνική διαδήλωση των αγροτών και κτηνοτρόφων με τα αγροτικά τους μηχανήματα…», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Έβρου, σχολιάζοντας τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Παρασκευή το μεσημέρι έξω από την Αλεξανδρούπολη, μεταξύ αγροτών και αστυνομικών. Καταλήγοντας, η τομεακή επιτροπή καλεί όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να απαντήσουν σε αυτόν τον αυταρχισμό, δυναμώνοντας τον αγώνα και ενισχύοντας τα μπλόκα. «Κανένας αυταρχισμός δεν πρόκειται να κάμψει την αγωνιστικότητα των αγροτών που βλέπουν χρόνο με το χρόνο να οδηγούνται σε χρεοκοπία εξαιτίας των πολιτικών της ΚΑΠ, της Ε. Ε. και των κομμάτων του ευρομονόδρομου», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Αλεξανδρούπολη: Ιδρυτική συνέλευση νέας δημοτικής παράταξης για το δήμο Αλεξανδρούπολης
Η ιδρυτική συνέλευση μίας νέας δημοτικής παράταξης, που θα διεκδικήσει το δήμο Αλεξανδρούπολης, θα πραγματοποιηθεί στις 6 σήμερα το απόγευμα στο δημοτικό θέατρο Αλεξανδρούπολης. Στην εκδήλωση θα γίνουν προτάσεις και θα επιλεγεί ο επικεφαλής της, το όνομα της παράταξης και η συντονιστική επιτροπή που θα οργανώσει τον προεκλογικό αγώνα όλο το επόμενο διάστημα, μέχρι και τις δημοτικές εκλογές. Να σημειωθεί ότι η επιτροπή πρωτοβουλίας που προετοίμασε το έδαφος για τη σημερινή ιδρυτική συνέλευση, έχει δώσει ήδη, εδώ και τρεις μήνες, το στίγμα, τους άξονες, τις θέσεις και τις «κόκκινες γραμμές» του προγράμματος της παράταξης και καλεί τους δημότες «που πιστεύουν στην αναγέννηση του θεσμού της αυτοδιοίκησης, που θέλουν να πάρουν τις τύχες του τόπου στα χέρια τους και που αγωνίζονται για ένα δήμο στην υπηρεσία του δημότη, μακριά από συμφέροντα και ιδιοτέλειες», να πάρουν μέρος στη σημερινή ιδρυτική συνέλευση.

ΑΜΘ: Ανακοίνωση «Περιφερειακής Αναγέννησης» για τις επιλογές υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών του Α. Γιαννακίδη
«Σε νοθευμένο κρυφοπασοκικό ψηφοδέλτιο, με ευκαιριακές μετακινήσεις για τις οποίες “άδειασε” τους συνεργάτες του, ως αποτέλεσμα της απελπισίας και της ανάγκης του, ξέπεσε η παράταξη Γιαννακίδη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Περιφερειακή Αναγέννηση» του Γιώργου Παυλίδη, σχολιάζοντας την ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών του κ. Γιαννακίδη, στους οποίους περιλαμβάνεται και ο προερχόμενος από την παράταξη Παυλίδη, Σταύρος Καβαρατζής, για το νομό Έβρου. «Τα ψέματα τέλειωσαν, ο τόπος χρειάζεται διοίκηση, όχι οπερέτα», καταλήγει η δήλωση της «Περιφερειακής Αναγέννησης».

Ορεστιάδα: Επίσημες παρουσιάσεις νέων υποψηφίων από τον Β. Μαυρίδη
Στις 18 Φεβρουαρίου θα παρουσιάσει τα πρώτα νέα ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του, ο επικεφαλής της παράταξης «Ορεστιάδα στην πρώτη γραμμή» και εκ νέου υποψήφιος για το δήμο Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης.
Στη Σαμοθράκη, την υποψηφιότητά του για το δήμο Σαμοθράκης ανακοίνωσε και επίσημα το Σάββατο ο επικεφαλής της παράταξης «Νίκη της Σαμοθράκης», Παναγιώτης Ατζανός, καλώντας τους κατοίκους και τους φορείς του νησιού να
συνεργαστούν με την παράταξη προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των προβλημάτων της Σαμοθράκης.








Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση διοργανώνουν οι φίλοι της «πρωτοβουλίας των 58»
Πολιτική εκδήλωση που θα έχει χαρακτήρα ανοιχτής συζήτησης, διοργανώνουν την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στο επιμελητήριο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, οι φίλοι της «πρωτοβουλίας των 58». Οι διοργανωτές απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα προς τους πολίτες να παραβρεθούν στην εκδήλωση και να συζητήσουν για τη «δημοκρατική αλλαγή στην Ευρώπη, για την προοδευτική ανασυγκρότηση της Ελλάδας και τη δημιουργία παράταξης ενότητας, αλληλεγγύης και ελπίδας».

Σαμοθράκη: Κλιμάκιο καθηγητών γιατρών του ΔΠΘ θα βρίσκεται σήμερα και αύριο στο νησί
Στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης θα βρίσκεται σήμερα και αύριο κλιμάκιο καθηγητών της Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν ιατρικές εξετάσεις και θα παρέχουν ιατρική φροντίδα στους κατοίκους του νησιού. Πρόκειται για καθηγητές των ειδικοτήτων γενικής χειρουργικής, παθολογίας, γαστρεντερολογίας, ορθοπεδικής, ουρολογίας και αναισθησιολογίας. Υπενθυμίζεται ότι εδώ και μήνες στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης έχει απομείνει ένας μόνο γιατρός, καθώς δεν αναπληρώθηκαν τα κενά που δημιουργήθηκαν από τη συνταξιοδότηση δύο γιατρών και την αποχώρηση των αγροτικών γιατρών που είχαν τοποθετηθεί στο Κέντρο Υγείας του νησιού.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.