Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Τοπικές ειδήσεις Πέμπτης 06 Φεβρουαρίου 2014



 Έβρος: Ενισχύονται και…πληθύνονται συνεχώς τα μπλόκα των αγροτών  


Ενισχύεται συνεχώς με αγροτικά μηχανήματα το μπλόκο των αγροτών στο εργοστάσιο  Ζάχαρης Ορεστιάδας, στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα. Η συντονιστική επιτροπή βορείου Έβρου εκτιμά ότι το συγκεκριμένο μπλόκο, όπου ήδη έχουν παραταχθεί περίπου 100 τρακτέρ, θα ενισχυθεί κι άλλο τις επόμενες ημέρες, όπως και το δεύτερο που έχουν «στήσει» οι αγρότες στην Κορνοφωλιά Σουφλίου. Εν τω μεταξύ, εχθές το πρωί συνεδρίασε και η συντονιστική επιτροπή των αγροτών στο νότιο Έβρο και αποφάσισε τη συμμετοχή του αγροτικού κόσμου της περιοχής στις κινητοποιήσεις, με μπλόκα στις Φέρες, στον Πέπλο και στο Τυχερό. Οι αγρότες σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε στάση αναμονής για την εξαγγελία μέτρων που θα ικανοποιούν τα αιτήματά τους, διαφορετικά δηλώνουν έτοιμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Εξάλλου, το ερχόμενο Σάββατο έχει προγραμματιστεί συνάντηση των συντονιστικών επιτροπών από όλη των Ελλάδα, που θα γίνει στη Λάρισα, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους. Ο αγροτικός κόσμος δηλώνει «εξαθλιωμένος» από τις εισπρακτικές φορολογικές πολιτικές, τη μείωση των τιμών στα αγροτικά προϊόντα και την απουσία μέτρων που θα προστατεύουν την αγροτική παραγωγή, ενώ, σε τοπικό επίπεδο, πάγιο αίτημα παραμένει η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής και η στήριξη των κτηνοτρόφων που έχουν πληγεί από την ευλογιά, με μέτρα που θα τους επιτρέψουν να αντικαταστήσουν το ζωικό τους κεφάλαιο.



Ορεστιάδα: Κοινό συλλαλητήριο εκπαιδευτικών και αγροτών στο μπλόκο του εργοστασίου Ζάχαρης

Κοινό συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 12 το μεσημέρι οι αγρότες και οι καθηγητές της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου στο ύψος του εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδας, όπου οι αγρότες του βορείου Έβρου έχουν «στήσει» μπλόκο με τα αγροτικά τους μηχανήματα. Με το σύνθημα «η αλληλεγγύη είναι το μόνο μας όπλο», το συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της περιοχής και κάθε πολίτη να δώσουν το «παρών» στην συλλαλητήριο.  



Το «βελτιωμένο» τιμολόγιο που παρουσίασε η ΕΒΖ

Βελτιώσεις στις κατηγορίες ζαχαρικού τίτλου 12, 13, 14 και 15, περιλαμβάνει το νέο τιμολόγιο που ανακοίνωσε η διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες που εξέφρασαν οι αγρότες για το πρώτο τιμολόγιο που είχε ανακοινωθεί πριν από λίγες ημέρες. Στις υπόλοιπες κατηγορίες, οι τιμές των pol 11 και 16 παραμένουν αμετάβλητες, ενώ οι τιμές των κατηγοριών ζαχαρικού τίτλου από το 17 μέχρι το 21 έχουν ελαφρά μειωθεί. Η διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ανακοίνωσε επίσης πως διατηρεί τις 14 κατηγορίες των μεταφορικών. Οι βελτιώσεις που παρουσίασε η διοίκηση φαίνεται να μην ικανοποιούν και πάλι τους παραγωγούς, οι οποίοι δια των εκπροσώπων τους δηλώνουν ότι «περίμεναν κάτι καλύτερο», ενώ παραμένει και η εκκρεμότητα σε ό, τι αφορά τις διευκολύνσεις τους για την αγορά λιπασμάτων, σπόρων και φαρμάκων.



Αλεξανδρούπολη: Στις 13/2, από την Αλεξανδρούπολη, ξεκινά η αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας των σχολικών φυλάκων

«Καραβάνι ζωής, ρήξης και ανατροπής» ονόμασαν οι σχολικοί φύλακες την αυτοκινητοπομπή που θα ξεκινήσει στις 13 Φεβρουαρίου από την Αλεξανδρούπολη, για να καταλήξει στις 14 του μηνός στην Αθήνα, όπου αργά το μεσημέρι εκείνης της ημέρας σχολικοί φύλακες από όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης. Η αυτοκινητοπομπή, ενάντια στις διαθεσιμότητες και απολύσεις, στο ξεπούλημα κάθε δημόσιου και κοινωνικού αγαθού και στις πολιτικές που αποδομούν το κοινωνικό κράτος, θα ξεκινήσει μπροστά από το δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης στις 7 το πρωί της επόμενης Πέμπτης και θα ολοκληρώσει την πορεία της πρώτης ημέρας στη Λάρισα. Στις 14 Φεβρουαρίου οι σχολικοί φύλακες θα συνεχίσουν τη διαδρομή τους μέχρι την Αθήνα, όπου θα συναντηθούν με τους συναδέλφους τους από τη νότια Ελλάδα.



Αλεξανδρούπολη: Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Προσλήψεις για την κατηγορία εποχικού προσωπικού δίμηνης απασχόλησης και για άλλες εξειδικευμένες θέσεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου θα συζητήσει το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης στην αυριανή, έκτακτη συνεδρίασή του, στις 6 το απόγευμα. Τη συνεδρίαση θα απασχολήσουν συνολικά 7 θέματα.