Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Τοπικές Ειδήσεις 05 Φεβρουαρίου 2014

Ορεστιάδα: Ενισχύεται συνεχώς το μπλόκο στο εργοστάσιο Ζάχαρης
Ενισχύεται συνεχώς με αγροτικά μηχανήματα το μπλόκο των αγροτών που από εχθές το μεσημέρι άρχισε να «στήνεται» στο ύψος του εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδας, στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι αγρότες σε όλη τη χώρα. Η συντονιστική επιτροπή βορείου Έβρου εκτιμά ότι το μπλόκο θα ενισχυθεί κι άλλο τις επόμενες ημέρες, ενώ θα ληφθούν και οι επόμενες αποφάσεις για την μορφή που θα πάρει ο αγώνας των αγροτών, σε συνεννόηση με τις συντονιστικές επιτροπές και της υπόλοιπης χώρας. Ο αγροτικός κόσμος δηλώνει «εξαθλιωμένος» από τις εισπρακτικές φορολογικές πολιτικές, τη μείωση των τιμών στα αγροτικά προϊόντα και την απουσία μέτρων που θα προστατεύουν την αγροτική παραγωγή, ενώ σε τοπικό επίπεδο, πάγιο αίτημα παραμένει η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής. Μιλώντας το πρωί στην Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου η «Ενότητα», Γιάννης Μαργαριτίδης, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη στάση της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην πρόσφατη συνάντηση που έγινε στη Θεσσαλονίκη με αντιπροσωπεία αγροτών και τόνισε πως με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο «δεν μένει πλέον κανένα περιθώριο επιβίωσης στους αγρότες, ενώ αποτυπώνεται έντονα, με απόλυτα αριθμητικά στοιχεία, η εγκατάλειψη της αγροτικής παραγωγής». Στα τεράστια προβλήματα της κτηνοτροφίας, όπου η κατάσταση έχει επιδεινωθεί εξαιτίας της ευλογιάς που πλήττει τις εκτροφές αιγοπροβάτων, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων της περιοχής του βορείου Έβρου, Βάκης Τσομπανίδης, εκφράζοντας την έντονη δυσφορία του κτηνοτροφικού κόσμου για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων. «Παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις, μέχρι σήμερα οι κτηνοτρόφοι δεν έχει αποζημιωθεί για τα 20.000 ζώα που θανατώθηκαν, ούτε έχουν λάβει την ενίσχυση που εξαγγέλθηκε για την κάλυψη του επιπλέον κόστους που προκύπτει για τη σίτιση των ζώων που παραμένουν σε καθεστώς περιορισμού στις σταβλικές εγκαταστάσεις».

Αλεξανδρούπολη: Παρουσίαση υποψηφίων του ΚΚΕ σε ΑΜΘ και δήμο Αλεξανδρούπολης
Στις 6.30 σήμερα το απόγευμα, στο δημοτικό θέατρο της Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση που διοργανώνει η τομεακή επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ, με θέμα τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες και η υποψηφιότητα που θα στηρίξει το ΚΚΕ στο δήμο Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες, για την περιφέρεια υποψήφιος θα είναι ο Χρήστος Τρέλλης με υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Έβρου τον Τάσο Βλισίδη, ενώ για το δήμο Αλεξανδρούπολης υποψήφιος θα είναι και πάλι ο Σάββας Δευτεραίος.

Ορεστιάδα: Στις 23/2 το επόμενο βήμα της Πρωτοβουλίας Πολιτών για το δήμο Ορεστιάδας
Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στις 11.30 το πρωί, στο θέατρο «Διόνυσος» θα γίνει η παρουσίαση του τελικού κειμένου της ιδρυτικής διακήρυξης και του μοντέλου αμεσοδημοκρατίας που θα εφαρμοστεί για την ανάδειξη των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και του επικεφαλής του συνδυασμού για το δήμο Ορεστιάδας, που θα προκύψει από «λαϊκή βάση» όπως αποφασίστηκε στην πρώτη ευρεία συνάντηση πολιτών που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα». Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα καταλήξουν και στο όνομα του σχήματος. Εν τω μεταξύ, η επταμελής επιτροπή που ορίστηκε τη Δευτέρα, έχει ήδη ξεκινήσει την επεξεργασία των προτάσεων που καταγράφηκαν καθώς και των θεματικών ενοτήτων και στόχων που θα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα για το δήμο Ορεστιάδας.  

Αλεξανδρούπολη: Έτοιμος να ερευνήσει για ζεόλιθο στην Κίρκη ο δήμος Αλεξανδρούπολης
Έρευνες για τον εντοπισμό κοιτάσματος ζεόλιθου στον οικισμό της Κίρκης αναμένεται να ξεκινήσει ο δήμος Αλεξανδρούπολης. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα κατατεθεί φάκελος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, με το αίτημα έναρξης των ερευνών στη συγκεκριμένη περιοχή. Το ενδιαφέρον του δήμου Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε μετά από επιστημονική δημοσίευση του υφηγητή του Ινστιτούτου Ορυκτολογίας-Πετρογραφίας του Πανεπιστημίου Αμβούργου, Κυριάκου Αρίκα, η οποία αναφέρεται στο ζεόλιθο Θράκης και ιδιαίτερα στο ισχυρό ενδεχόμενο ύπαρξης ζεόλιθου και σε άλλες περιοχές του Έβρου, πέραν των Πετρωτών. «Δεδομένων των θετικών οικονομικών επιπτώσεων για όλη την περιοχή, από την εξόρυξη ζεόλιθου, επιδιώκουμε να είναι ο δήμος ο πρώτος που θα ξεκινήσει την έρευνα εντοπισμού του ορυκτού πετρώματος στην Κίρκη, αλλά και προσδιορισμού των δυνατοτήτων εκμετάλλευσής του», σχολίασε στην Ε.ΡΑ Ορεστιάδας ο εντεταλμένος σύμβουλος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του δήμου Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Φαλέκας.

ΑΜΘ: Συνεδριάζει το απόγευμα το περιφερειακό συμβούλιο
Με την έγκριση του προγράμματος δασικών έργων και εργασιών έτους 2014 της διεύθυνσης αναδασώσεων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα ανοίξει η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, που έχει προγραμματιστεί στις 6 σήμερα το απόγευμα. Συνολικά θα συζητηθούν εννέα θέματα.





 Έβρος: Επιστολή Μ. Ουζουνίδη για την αποκατάσταση του οδοστρώματος στον κόμβο Κορνοφωλιάς
Έκκληση προς το δήμο Σουφλίου, τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της περιφερειακής ενότητας Έβρου, την 3η ΔΕΚΕ και την Εγνατία Οδό Α. Ε., να μεριμνήσουν άμεσα για την αποκατάσταση του οδοστρώματος στον κόμβο της Κορνοφωλιάς, του κάθετου άξονα Αρδάνιο-Ορμένιο, απευθύνει με επιστολή του ο βουλευτής Έβρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Μαρίνος Ουζουνίδης. Όπως αναφέρει, στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, λόγω της κλίσης του οδοστρώματος, υπάρχει συχνά συγκέντρωση όμβριων υδάτων, κυρίως τους χειμερινούς μήνες, που προκαλεί σοβαρά προβλήματα ασφάλειας στους διερχόμενους οδηγούς των επιβατικών αυτοκινήτων αλλά και των πολλών βαρέων οχημάτων που κινούνται σε αυτόν. Ο κ. Ουζουνίδης καλεί όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες να αποκαταστήσουν το οδικό τμήμα του κόμβου Κορνοφωλιάς «ώστε να αποτραπούν τα ατυχήματα λόγω της ολισθηρότητας και να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια», όπως σημειώνει στην επιστολή του.   

Σουφλί: Στις 8/2 ο εορτασμός του προστάτη των αμπελουργών, Αγίου Τρύφωνα

Το ερχόμενο Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου, με καθυστέρηση λίγων ημερών εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν την προηγούμενη εβδομάδα, θα γίνει στο Σουφλί η γιορτή του Αγίου Τρύφωνα, προστάτη των αμπελουργών. Στη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου θα τελεστεί αγιασμός στο εξωκκλήσι του Αγίου Τρύφωνα και θα ακολουθήσει γλέντι με αφορμή την έναρξη της νέας αμπελουργικής χρονιάς.   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.