Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Τοπικές Ειδήσεις 21 Φεβρουαρίου 2014

Ορεστιάδα: Νεκρός 30χρονος στρατιωτικός σε τροχαίο στο δρόμο Πύργου-Λαγού
Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος που συνέβη εχθές στις 6.30 το απόγευμα στο 1ο χλμ της διαδημοτικής οδού Πύργου-Λαγού, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 30χρονος στρατιωτικός από την Καρδίτσα, διερευνά η Τροχαία Ορεστιάδας. Ο νεαρός άνδρας που οδηγούσε τη μοτοσικλέτα του με κατεύθυνση τον Πύργο, σκοτώθηκε ακαριαία κατά τη σύγκρουσή του με αυτοκίνητο που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα, προς Λαγό. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το τροχαίο δυστύχημα προκλήθηκε από λανθασμένη εκτίμηση ενός εκ των δύο οδηγών.

Σήμερα η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Μ. Ουζουνίδη για τις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων
Σήμερα αναμένεται να συζητηθεί η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνος Ουζουνίδης, με θέμα τις καθυστερήσεις πληρωμής των αποζημιώσεων για την ευλογιά των αιγοπροβάτων. Ο κ. Ουζουνίδης επισημαίνει ότι «το υπουργείο αθετεί τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους πληγέντες από τη νόσο κτηνοτρόφους και καθυστερεί να αποζημιώσει τους δικαιούχους για τα θανατωθέντα και τα έγκλειστα ζώα». Επικαλείται δε τους ισχυρισμούς του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Θρακών «Αμνός», σύμφωνα με τους οποίους, ελάχιστοι κτηνοτρόφοι έχουν αποζημιωθεί και συγκεκριμένα εκείνοι των οποίων τα ζώα θανατώθηκαν μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013. Ο βουλευτής αναφέρεται επίσης στην «παρέκκλιση που διαπιστώνεται στα συμφωνηθέντα για το ύψος των αποζημιώσεων», τόσο για τα ζώα που θανατώθηκαν όσο και για τις ενισχύσεις που αφορούν στη σίτιση των έγκλειστων κοπαδιών, ενώ ισχύουν και διαφοροποιήσεις, μεταξύ των περιπτώσεων θανάτωσης ζώων που έγιναν πριν και μετά την 1η Ιανουαρίου του 2014. Καταλήγοντας, ο κ. Ουζουνίδης ερωτά τον αρμόδιο υπουργό εάν υπάρχει πρόθεση αποζημίωσης των κτηνοτρόφων «με γνώμονα την πραγματική οικονομική ζημιά που υπέστησαν» και για ποιο λόγο προβλέπεται μεγαλύτερο ποσό αποζημίωσης για όσα ζώα θανατώθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2014, όταν η ζημιά των κτηνοτρόφων που επλήγησαν πριν την ημερομηνία αυτή, είναι εξίσου υψηλή και σε πολλές περιπτώσεις υψηλότερη».   

Την Κυριακή 23/2 η δεύτερη γενική συνέλευση της Πρωτοβουλίας Πολιτών για το δήμο Ορεστιάδας
Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στις 11.30 το πρωί, στο θέατρο «Διόνυσος» θα τεθεί προς έγκριση από τη Γενική Συνέλευση το τελικό κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης αρχών της ΠρωτοβουλίαςΠολιτών για το δήμο Ορεστιάδας και θα επιλεγεί το διακριτό όνομά της, μέσα από συζήτηση επί των προτάσεων που θα κατατεθούν. Επίσης, θα γίνει η περιληπτική παρουσίαση των πέντε προγραμματικών θεματικών ενοτήτων και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση. Η γενική συνέλευση είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες που θέλουν να συμμετέχουν στις «αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες».

Α. Φωτιάδης:«Δεν αποχωρώ από την εκλογική μάχη για το δήμο Αλεξανδρούπολης…»
Νέους υποψηφίους του ψηφοδελτίου του θα παρουσιάσει την ερχόμενη Τετάρτη ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος και Δημότες», υποψήφιος για το δήμο Αλεξανδρούπολης, Απόστολος Φωτιάδης. Εν τω μεταξύ, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης, ο κ. Φωτιάδης διέψευσε τα σενάρια περί αποχώρησής του από την εκλογική μάχη, υποστηρίζοντας πως «η παραίτηση του είναι ευσεβής πόθος εκείνων που στηρίζουν τον κ. Λαμπάκη».  

Ορεστιάδα: Διήμερο ενημέρωσης των εξωστρεφών επιχειρήσεων
«Εξωστρέφεια: Η υποστήριξη των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων», είναι το θέμα της δράσης δικτύωσης που διοργανώνει στη Νέα Ορεστιάδα, σήμερα και αύριο, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων και Βιοτεχνών Βορείου Έβρου σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. Η δράση έχει στόχο την ενημέρωση και δικτύωση των στελεχών εξωστρεφών επιχειρήσεων και του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής σχετικά με τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες εξαγωγών στις γειτονικές χώρες-στόχους. Σήμερα στις 5 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή ημερίδα, στην οποία θα παρευρίσκονται και οι υπεύθυνοι των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων από τη Βουλγαρία, την Ουκρανία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και την Τουρκία. Αύριο στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα» θα πραγματοποιηθούν οργανωμένες συναντήσεις τοπικών στελεχών και επιχειρήσεων με τους εκπροσώπους των Γραφείων των πέντε χωρών, στη διάρκεια των οποίων οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν εξατομικευμένα τις προτάσεις τους και να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες συνεργασιών εξαγωγικού χαρακτήρα.

Αλεξανδρούπολη: Στην εισαγγελέα 28χρονος Σύριος που συνελήφθη στους Κήπους
Στην εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης παραπέμφθηκε ο 28χρονος Σύριος που συνελήφθη εχθές το πρωί στο τελωνείο των Κήπων, όταν κατά τον έλεγχο διαβατηρίων διαπιστώθηκε ότι το Συριακό διαβατήριο που επέδειξε για να πραγματοποιήσει έξοδο από την Ελλάδα, ανήκε σε άλλο άτομο.





Ορεστιάδα: Αύριο η γενική συνέλευση του «Νηρέα»
Σε γενική συνέλευση καλεί τα μέλη του αύριο, στις 5.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Σελήνη» ο Κολυμβητικός Όμιλος Ορεστιάδας«Νηρέας». Στη διάρκειά της θα γίνει η παρουσίαση του απολογισμού δράσης της προηγούμενης διετίας, θα συζητηθούν οργανωτικά θέματα και θα γίνουν και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Εν τω μεταξύ, από την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, ξεκινούν οι εγγραφές στα τμήματα του συλλόγου, για τα μαθήματα κολύμβησης που θα ξεκινήσουν από τις 4 Μαρτίου στο δημοτικό κολυμβητήριο Ορεστιάδας.





Σουφλί: Σήμερα η γενική συνέλευση του Μελισσοκομικού Συλλόγου Έβρου «Η Κυψέλη»
Σε ετήσια γενική συνέλευση καλεί τα μέλη του ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Έβρου «Η Κυψέλη», στις 6.30 σήμερα το απόγευμα στο δημοτικό θέατρο Σουφλίου. Κύρια θέματα της συνέλευσης θα είναι η ενημέρωση των μελών για θέματα μελισσοκομίας και ο προγραμματισμός δράσης του συλλόγου για το 2014. 




Ορεστιάδα: Κλειστό για τρεις ημέρες, μέχρι 24/2, το δημοτικό στάδιο Ορεστιάδας
Κλειστό θα παραμείνει από σήμερα (Παρασκευή 21/2/14) μέχρι τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου το δημοτικό στάδιο Ορεστιάδας, λόγω ψεκασμού του χλοοτάπητα με φυτοφάρμακα. Με απόφαση του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του δήμου Ορεστιάδας, ο χώρος του γηπέδου θα μείνει κλειστός για τρεις ημέρες, για οποιαδήποτε δραστηριότητα, προκειμένου να προστατευτούν οι πολίτες και οι αθλητές των ομάδων που γυμνάζονται ή προπονούνται στο στάδιο.    





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.