Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Ανοδικές οι στάθμες των ποταμών του Έβρου, «ελεγχόμενη» η κατάσταση


Σαράντα έξι (46) εκατοστά πάνω από το όριο επιφυλακής είναι η στάθμη του νερού του ποταμού Έβρο στο Πύθιο, με την τελευταία μέτρηση (10 π.μ.) να δείχνει 5.16 μ. Οι στάθμες των ποταμών βρίσκονται σε ανοδικές τάσεις για τρίτο 24ωρο, ωστόσο η κατάσταση, προς το παρόν, κρίνεται ελεγχόμενη. Τα νερά «γεμίζουν» και πάλι τις παραποτάμιες αγροτικές εκτάσεις, πριν καν κλείσει μήνας από τις τελευταίες πλημμύρες που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές σε όλο τον νομό. Σε ισχύ παραμένουν τα προληπτικά μέτρα που ανακοίνωσε η περιφερειακή ενότητα Έβρου, για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων από την αύξηση των νερών των ποταμών Έβρου, Άρδα και Ερυθροποτάμου.
Προς γεωργούς, κτηνοτρόφους, αλιείς και κυνηγούς, η κύρια σύσταση είναι να μην πλησιάζουν τους ποταμούς και να απομακρύνουν έγκαιρα τα αγροτικά τους μηχανήματα και εργαλεία από τις επικίνδυνες περιοχές. Ειδικά για τους κτηνοτρόφους, γίνεται σύσταση να βρίσκονται σε ετοιμότητα να απομακρύνουν τα ζώα τους, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο. Οι δήμοι και οι υπηρεσίες επιτηρούν τα αναχώματα και τα αντιπλημμυρικά έργα, ενώ και ο στρατός καλείται να ενημερώνει την Πολιτική Προστασία της περιφερειακής ενότητας Έβρου για οποιαδήποτε εξέλιξη του πλημμυρικού φαινομένου.