Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Αναγκαίοι οι έλεγχοι για την πάταξη του παρεμπορίου στην ΑΜΘ



Η ανάγκη συντονισμού και ενεργοποίησης των κλιμακίων ελέγχου λαϊκών αγορών και υπαίθριου εμπορίου (Κ. Ε. Λ. Α. Υ. Ε.) επισημάνθηκε στη συνάντηση που προκάλεσε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Εξακουστός με υπηρεσιακούς παράγοντες από όλη την περιφέρεια ΑΜΘ, με θέμα την καταπολέμηση του παρεμπορίου. 
Στη συνάντηση αναλύθηκαν τα προβλήματα και τα εμπόδια που δυσχεραίνουν την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία των κλιμακίων, ενώ αποφασίστηκε ο εφοδιασμός τους με τα απαραίτητα εργαλεία για τη διενέργεια των ελέγχων. Επίσης τέθηκαν τα ζητήματα υποστελέχωσής τους, της έλλειψης αυτοκινήτων και της υποβολής αιτήματος συνδρομής της αστυνομίας κατά την διενέργεια των ελέγχων, για την ασφάλεια του προσωπικού.
Τέλος, ιδιαίτερα υπογραμμίστηκε η ανάγκη να εστιαστεί ο έλεγχος στον εντοπισμό της παράνομης διακίνησης στα σημεία εισόδου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου αλλοδαποί και Έλληνες διακινούν παράνομα προϊόντα διασυνοριακά/διακρατικά αποσκοπώντας σε μεγάλα έσοδα από την δραστηριότητα αυτή.