Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση των γιατρών του νοσοκομείου Διδυμοτείχου για τους κινδύνους από τις περικοπές στις εφημερίες


Την αποκατάσταση του ποσού αποζημίωσης των εφημεριών «τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα, ώστε να επιτευχθεί η συνέχιση της στοιχειώδους λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος», ζητούν οι γιατροί του νοσοκομείου Διδυμότειχου. Σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για τον κίνδυνο να μην μπορεί να εφημερεύει το νοσοκομείο Διδυμοτείχου, εξαιτίας της μείωσης του κονδυλίου εφημεριών, το οποίο από 900.000 ευρώ «έπεσε στις 500.000 ευρώ. «Η προηγούμενη κυβέρνηση, λίγες ημέρες πριν “φύγει”, έδωσε το “τελειωτικό χτύπημα” με το “κούρεμα” του κονδυλίου για τις εφημερίες. Κι αυτό μετά την πλειοδοσία υποσχέσεων των, προηγούμενων, τοπικών βουλευτών αλλά και του υφυπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, που επίσης πλειοδότησε υποσχέσεων, τις οποίες ξέχασε μόλις επέστρεψε στην Αθήνα», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Οι γιατροί του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, με την ανακοίνωσή τους, καθιστούν “όλους ενήμερους” για την κατάσταση και κυρίως του “τοπικούς παράγοντες” (βουλευτές, αντιπεριφερειάρχη, δημάρχους) τονίζοντας ότι δεν μπορούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους “για τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχεται το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι άλλα Νοσοκομεία και οδηγούν νομοτελειακά στο κλείσιμό του”.