Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Χωρίς συσκευαστήριο και με μειωμένη παραγωγή ο συνεταιρισμός Τυχερού



Χωρίς συσκευαστήριο και με μειωμένη παραγωγή ξεκινά τη νέα σαιζόν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κοινής Γεωργικής Εκμετάλλευσης Τυχερού, εξαιτίας των πλημμυρών. Το συσκευαστήριο του συνεταιρισμού, στο Τυχερό, παραμένει εδώ και 1,5 μήνα περίπου πλημμυρισμένο, ενώ μεγάλο μέρος των φυτειών σπαραγγιού της περιοχής βρίσκονται επίσης κάτω από τα νερά. Ο συνεταιρισμός εκπροσωπήθηκε διά του προέδρου του, Θανάση Μαλτεπιώτη, στη σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα με θέμα τις αποζημιώσεις και τις αποκαταστάσεις των ζημιών που προκάλεσαν οι πλημμύρες στον Έβρο, στη διάρκεια της οποίας υπήρξαν διαβεβαιώσεις για την επαναλειτουργία της μονάδας.
Οι παραγωγοί αναμένουν μέχρι το τέλος του μήνα την έκδοση των σχετικών Κ. Υ. Α., που θα επιτρέψουν τη δρομολόγηση των επόμενων αναγκαίων κινήσεων για την αποκατάσταση του συσκευαστηρίου. Όσον αφορά τη συσκευασία του προϊόντος που θα καταφέρουν τελικά να συγκομίσουν, η λύση που προκρίνεται είναι αυτή της συνεργασίας με την Ε. Α. Σ. Καβάλας, που επίσης διαθέτει συσκευαστήριο. Τα μέλη του συνεταιρισμού δηλώνουν ότι θα κάνουν ό, τι είναι δυνατόν, «για να ανταποκριθούν με υπευθυνότητα έναντι των συμφωνιών που έχουν κλείσει με αγορές του εξωτερικού, στις οποίες θέλουν να συνεχίσουν να έχουν παρουσία».