Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Ορεστιάδα: Έκτακτη αγροτική σύσκεψη με θέμα τα προβλήματα από τις πλημμύρεςΈκτακτη σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων, στην οποία έχουν προσκληθεί και οι μαζικοί φορείς του βορείου Έβρου, πραγματοποιείται αυτήν την ώρα (12 το μεσημέρι) στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα». Θέμα της σύσκεψης είναι τα τεράστια προβλήματα από τις πλημμύρες, με τους αγρότες να εκφράζουν φόβους ότι «θα είναι χαμένη ολόκληρη η καλλιεργητική περίοδος, με ολέθριες συνέπειες για την τοπική οικονομία».
Για συμβολικούς λόγους, από εχθές έχουν συγκεντρωθεί τρακτέρ στο ύψος του εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδας. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής ζητούν να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες παρεμβάσεις στα αναχώματα, να προβλεφθούν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές τους από τις πλημμύρες, να υπάρξει μέριμνα ώστε να μη χάσουν τις επιδοτήσεις τους λόγω αδυναμίας καλλιέργειας και να δρομολογηθούν συγκεκριμένα αντιπλημμυρικά έργα.