Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Ορεστιάδα: Ένταση στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου



Μία αποβολή και αποχωρήσεις, στη συνέχεια, όλων των συμβούλων των παρατάξεων της μειοψηφίας σημάδεψαν τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας. Η ένταση προκλήθηκε κατά τη συζήτηση του θέματος των προσλήψεων των τριών ειδικών συμβούλων του δημάρχου, Βασίλη Μαυρίδη, την οποία ο ίδιος προκάλεσε, προκειμένου, όπως είπε, να εξηγήσει τη διαδικασία επιλογής των τριών προσώπων. Οι παρατάξεις της μειοψηφίας άσκησαν κριτική στον κ. Μαυρίδη για τις συγκεκριμένες επιλογές, καθώς και τα τρία άτομα είναι στενά συγγενικά πρόσωπα συμβούλων της παράταξής του.
Μάλιστα, η κα. Γκουγκουσκίδου, επικεφαλής της παράταξης «Ορεστιάδα: Τόπος να Ζω», αναρωτήθηκε «πως γίνεται ανάμεσα σε 37.000 δημότες, οι μοναδικοί κατάλληλοι να είναι τα συγκεκριμένα πρόσωπα», για να της απαντήσει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΟ, Δημήτρης Τσελεμπής, η κόρη του οποίου είναι μία εκ των προσληφθέντων, ότι «ανάμεσα σε 37.000 δημότες, η κα. Γκουγκουσκίδου κατήρτισε το ψηφοδέλτιό της με συγγενείς της». Η κα. Γκουγκουσκίδου αντέδρασε χαρακτηρίζοντας τον κ. Τσελεμπή «καραγκιόζη» και ο πρόεδρος του συμβουλίου, με μία πρωτοφανή απόφαση, την απέβαλε από την αίθουσα. Ακολούθησαν για λόγους συμπαράστασης, και κατηγορώντας για αυταρχισμό τον πρόεδρο, όλοι οι σύμβουλοι της μειοψηφίας.