Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Περιστατικά λαθροθηρίας στον Έβρο



Εξοργίζουν τα περιστατικά τραυματισμένων κύκνων και χηνών που βρίσκουν οι κάτοικοι της περιοχής Πραγγίου του δήμου Διδυμοτείχου, καθώς τα συγκεκριμένα πουλιά γίνονται στόχος κυνηγών, όπως καταγγέλλεται. Τα περιστατικά αυτά έρχονται να προστεθούν σε εκείνο του εντοπισμού νεκρού αργυροπελεκάνου σε νησίδα κοντά στις εκβολές του Έβρου, που επίσης προκαλεί έντονες αντιδράσεις για τη δράση των λαθροκυνηγών.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αργυροπελεκάνος, που σαν είδος ανήκει στα απειλούμενα με εξαφάνιση, έφερε πομπό που του είχαν τοποθετήσει το περασμένο καλοκαίρι στη Μικρή Πρέσπα στελέχη της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών, με σκοπό την παρακολούθηση των μετακινήσεων του είδους. Ο Αχίλλειος, όπως ονομάζονταν το συγκεκριμένο πουλί, περιπλανήθηκε για αρκετό καιρό σε διάφορους υγρότοπους της βόρειας Ελλάδας και επέλεξε το Δέλτα του Έβρου για να διαχειμάσει, μαζί με άλλα άτομα του είδους του. Όταν ο πομπός του σταμάτησε να δείχνει κίνηση, οι εργαζόμενοι του Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα του Έβρου τον αναζήτησαν και τον εντόπισαν νεκρό. Κτηνίατρος που εξέτασε το πουλί επιβεβαίωσε ότι ο νεκρός πελεκάνος είχε χτυπηθεί με πολλά σκάγια από κυνηγετικό όπλο. Το περιστατικό λαθροθηρίας καταδικάζεται από φορείς που έχουν αφιερώσει τη δράση τους στην προστασία των απειλούμενων ειδών πτηνών και οι οποίοι κάνουν έκκληση προς τους πολίτες να συμβάλλουν με τις ενέργειές τους στην προστασία της σπάνιας ορνιθοπανίδας της περιοχής.