Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Υποψήφιος βουλευτής Έβρου συνελήφθη για παράνομη διακίνηση οστράκων



Περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος κόμματος σε ψηφοδέλτιο του Έβρου για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι ο 50χρονος που συνελήφθη εχθές το απόγευμα από στελέχη του Λιμενικού της Αλεξανδρούπολης για διακίνηση 1361 k.g. οστράκων, που κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν οι λιμενικοί, και αφού παρακολούθησαν το όχημα με το ρυμουλκούμενο τρέιλερ, το ακινητοποίησαν στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του ποταμού Λίσσου.
Ακολούθησε έλεγχος κατά τον οποίο βρέθηκε μεγάλη ποσότητα οστράκων, χωρίς να συνοδεύονται από τα προβλεπόμενα έγγραφα.
Ειδικότερα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 61 σάκοι με όστρακα του είδους «αχιβάδα», συνολικού βάρους 1.049 κιλών, υπολειπόμενων διαστάσεων, 14 σάκοι με όστρακα του είδους «τελλίνα», συνολικού βάρους 280 κιλών, υπολειπόμενων διαστάσεων και δύο σάκοι όστρακα του είδους «κυδώνι», συνολικού βάρους 32 κιλών, εκ των οποίων τα 16 κιλά ήταν επίσης υπολειπόμενων διαστάσεων. Τα όστρακα εξετάστηκαν και από το τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, που επιβεβαίωσε ότι ήταν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.