Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Οι τελευταίες ετοιμασίες για την Κυριακή της κάλπης



Κάλπες και παραβάν έφτασαν ήδη από εχθές στα σχολεία όλων των δήμων του νομού Έβρου, στα οποία θα προσέλθουν την Κυριακή 25 Ιανουαρίου οι εκλογείς για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Σήμερα ξεκίνησε και η μεταφορά των εκλογικών σάκων, από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου στους δήμους, απ’ όπου οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα παραλάβουν το εκλογικό υλικό και τα κλειδιά των καλπών. Ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων του νομού έχει μειωθεί σε 328, από 360 που ήταν στις ευρωεκλογές του 2014, ενώ υπάρχει και ένα τμήμα ετεροδημοτών στην Αλεξανδρούπολη.
Η αρμόδια υπηρεσία της Π. Ε. Έβρου υπενθυμίζει για μία ακόμα φορά στους εκλογείς ότι λόγω των αλλαγών στους εκλογικούς καταλόγους θα ήταν καλό να ελέγξουν σε ποιο εκλογικό τμήμα είναι εγγεγραμμένοι. Να σημειωθεί ότι το εκλογικό σώμα του Έβρου αριθμεί 162.372, εκ των οποίων 80.491 είναι άνδρες και 81.881 γυναίκες. Όσον αφορά τον αριθμό των κομμάτων που σχημάτισαν υποψήφιο συνδυασμό για τον Έβρο, ανέρχονται σε 17.