Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Καταγγελία ΕΠΑΜ Έβρου για Δερμεντζόπουλο



Το ΕΠΑΜ(Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο) καταγγέλλει τη χρήση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων από μια δημόσια υπηρεσία για ψηφοθηρικούς λόγους εκ μέρους του υποψηφίου βουλευτή Έβρου της Ν.Δ., κ.Δερμετζόπουλου

Συγκεκριμένα  δημόσιος υπάλληλος, που εργάζεται στην υπηρεσία ΚΕΔΔΥ δηλ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΦΟΡΟΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ και ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ στην Αλεξανδρούπολη, χρησιμοποιεί στοιχεία των οικογενειών με παιδιά που εμφανίζουν μαθησιακά προβλήματα.Η συγκεκριμένη υπάλληλος τηλεφωνεί στους γονείς των παιδιών, γνωρίζοντας ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με τη δικαιολογία ότι κάνει follow up  για την πορεία των παιδιών. Αφού αναφέρει την επαγγελματική της ιδιότητα, αφήνει για το τέλος την πολιτική της πρόταση, την οποία μάλιστα προβάλει ως συνολική θέση της δημόσιας υπηρεσίας ΚΕΔΔΥ Αλεξανδρούπολης. Ισχυρίζεται ότι στην υπηρεσία ΚΕΔΔΥ όλοι οι υπάλληλοι αποφάσισαν συνολικά να στηρίξουν στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, τον κ. Δερμεντζόπουλο  ‘’τον υφυπουργό τους’’ με τη δικαιολογία ότι, τους βοήθησε ως κέντρο δίνοντάς τους προσωπικό!!!! Φυσικά προτρέπει τους γονείς να κάνουν το ίδιο. Η συγκεκριμένη κυρία εξαιτίας της κομματικής της ιδιότητας παραβιάζει τους κανόνες δεοντολογίας για να στηρίξει ένα βουλευτή, προφανώς εν γνώσει του και κατόπιν δικής του προτροπής.

Για να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της παράβασης υπάρχουν δύο  πιθανά σενάρια: ένας δημόσιος υπάλληλος παίρνει τα αρχεία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και τηλεφωνεί από τη δημόσια υπηρεσία κάνοντας προεκλογικό αγώνα από το γραφείο του, δηλ μετατρέπει την υπηρεσία σε βουλευτικό προεκλογικό γραφείο ή παίρνει τα αρχεία στο βουλευτικό γραφείο όπου σίγουρα υπάρχουν στο χώρο και άλλοι παρατρεχάμενοι του βουλευτή και τηλεφωνεί από το προεκλογικό κέντρο, εκθέτοντας παιδιά και οικογένειες σε τρίτους. Το δεύτερο σενάριο είναι φυσικά το πιθανότερο. 

Η πρωτοβουλία αυτή εκτός του ότι είναι παράνομη διότι παραβιάζονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που αφορούν την υγεία των ατόμων, είναι και παραπλανητική, διότι η υπάλληλος χρησιμοποιεί την επαγγελματική της ιδιότητα και από θέση υπεροχής και γνώσης στοιχείων που αφορούν τα παιδιά, προτρέπει τους γονείς να ψηφίσουν τον συγκεκριμένο βουλευτή. Πρόκειται για έναν έμμεσο υποσυνείδητο εκβιασμό σε άτομα ευάλωτα που ίσως πιστεύουν ότι της χρωστάνε χάρη για την εξυπηρέτησή τους από το ΚΕΔΔΥ ή ακόμη χειρότερα είναι ακόμη σε θέση εξάρτησης από την υπάλληλο, αναμένοντας την έκδοση κάποιου πιστοποιητικού για μαθησιακή δυσκολία.

Προκαλούμε τον κ. Δερμετζόπουλο να απαντήσει αν γνώριζε ή όχι τη συγκεκριμένη κίνηση και αν συμβαίνει το ίδιο και με άλλες υπηρεσίες. Πολύ πιθανόν να είναι ακόμα και γενική γραμμή της Ν.Δ. η χρήση προσωπικών δεδομένων από δημόσιες υπηρεσίες μέσω των οπαδών της, που έχουν πρόσβαση σε αυτά ή προσωπική πρωτοβουλία του συγκεκριμένου βουλευτή. Πάντως σε αντίθετη περίπτωση, που η πρωτοβουλία είναι της υπαλλήλου, η συγκεκριμένη υπάλληλος πρέπει να κριθεί ως επίορκος για παράβαση καθήκοντος,  σύμφωνα με τους νόμους της Νέας Δημοκρατίας  της οποίας η ίδια είναι οπαδός και προφανώς συμφωνεί με το νόμο περί απολύσεων των επιόρκων. Φυσικά είμαστε κατά των απολύσεων αλλά όσοι υπάλληλοι υποστηρίζουν αυτή την πολιτική, ας υφίστανται αυτοί και τα αποτελέσματά της και όχι αυτοί που διαφωνούν και την καταψηφίζουν.

 Ο κ. Δερμετζόπουλος και οι όμοιοί του δεν διστάζουν να εκμεταλλευτούν ακόμα και μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα προκειμένου να διατηρήσουν τις καρέκλες εξουσίας. Αυτοί που παραβιάζουν πρώτοι από όλους τους νόμους του κράτους, παριστάνουν τους θεματοφύλακες της δημοκρατίας, ενώ παραβιάζουν ακόμα και το σύνταγμα ψηφίζοντας αναρίθμητους αντισυνταγματικούς νόμους. Αυτοί είναι οι βουλευτές που έχουν παραδώσει την εθνική κυριαρχία της χώρας στα χέρια των δανειστών, άνευ όρων και αμετάκλητα. Αυτοί που μας που μας απομυζούν για δεκαετίες, μας απειλούν ότι χωρίς αυτούς θα έρθει η καταστροφή του κόσμου, θα σβήσει  ο ήλιος, δεν θα έχουμε πετρέλαιο και φάρμακα, λες και τώρα έχουμε, θα χάσουμε τα λεφτά μας που δεν έχουμε, θα γίνει σεισμός και θα γκρεμιστούν τα σπίτια μας, που δεν ανήκουν πια σε μας, αλλά τα διεκδικούν μισά μισά οι τράπεζες και η εφορία. Αυτοί οι κυβερνώντες πολιτικάντηδες,  είναι οι μεγαλύτεροι τρομοκράτες του ελληνικού λαού και θα πρέπει να λογοδοτήσουν εκτός των άλλων και για την τρομοκράτηση του ελληνικού λαού κάθε φορά πριν τις εκλογές ενώ φέτος έχουν ξεπεράσει κάθε όριο!

Καλούμε τον κόσμο να σηκώσει κεφάλι, να σταθεί περήφανος, να πιστέψει στην αυτοδυναμία και την εθνική ανεξαρτησία, να μη υποκύπτει στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία της κυβέρνησης και των συστημικών ΜΜΕ. Ο Λαός πρέπει να προχωρήσει στη μαζική καταψήφιση των μνημονιακών κομμάτων διότι μια ενδεχόμενη συνέχιση της ίδιας κυβέρνησης  με νέα εντολή, θα τους δώσει το δικαίωμα της επιβολής νέων αβάστακτων κοινωνικά μέτρων που θα εξαφανίσουν ότι ελάχιστο έχει απομείνει ως δικαίωμα προσωπικό ή κοινωνικό στους τομείς εργασίας, υγείας, στέγης κλπ.

 Επιπρόσθετα θα ξεπουληθεί ότι δημόσιο κοινωνικό αγαθό έχει απομείνει όπως δημόσια νοσοκομεία, νερό και ενεργειακοί πόροι, προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων. Δυστυχώς η χώρα καταληστεύεται διαρκώς από μια παρέα εφοπλιστών μεγαλοεργολάβων, τραπεζιτών, καναλαρχών με την ενεργή συμμετοχή των περισσότερων πολιτικών που τους προστατεύουν και τους πριμοδοτούν με νόμους. Οι πολιτικές που εφαρμόζονται συμφέρουν αποκλειστικά και μόνο αυτούς που μπορούν μέσω των νόμων της ΕΕ να δανείζονται χρεώνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό, να εξάγουν τα κεφάλαιά τους (που δεν είναι δικά τους αλλά θαλασσοδάνεια) σε άλλες χώρες, χωρίς έλεγχο και αφορολόγητα ενώ ο κακομοίρης Έλληνας πολίτης πληρώνει φόρο από το πρώτο Ευρώ για τεκμαρτό εισόδημα, χωρίς πραγματικό εισόδημα!

Αυτούς τους ΄΄καημένους΄΄ τραπεζίτες και εφοπλιστές σώζουμε κάθε τρείς και λίγο αυξάνοντας το χρέος! Αυτοί μαζί με τα κόμματα δημιούργησαν το χρέος και δεν χρωστάει κανένας απλός εργαζόμενος να πληρώνει τα δικά τους χρέη. Αυτοί οι ΟΛΙΓΟΙ με οικονομικά  ή /και πολιτικά ανταλλάγματα ελέγχουν όλα τα μεγάλα συστημικά ΜΜΕ και κατ’ επέκταση ελέγχουν συνειδήσεις, τρομοκρατούν, εκβιάζουν, ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις, εκθειάζουν το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή δήθεν οικογένεια. Αυτή η Ευρωπαική ‘’οικογένεια’’ όμως, είναι άκρως προβληματική διότι παρατηρείται συστηματικός ΄΄βιασμός΄΄ και ΄΄ενδοοικογενειακή βία΄΄ από τα ισχυρότερα μέλη προς τα πιο αδύνατα! Αυτή την οικογένεια θέλουμε για τον τόπο μας, αυτή την ευρωπαϊκή πορεία φοβόμαστε μη χάσουμε; Μήπως βιώνουμε το σύνδρομο της Στοκχόλμης; Συνηθίσαμε στη φυλακή και δεν θέλουμε την ελευθερία μας;  Σκεφτόμαστε δηλαδή μήπως είναι χειρότερα έξω από τα κάγκελα και πως θα τα καταφέρουμε να ζήσουμε ελεύθεροι;

Μια χώρα έχει προοπτική μόνο όταν είναι κυρίαρχη, ελεύθερη και ανεξάρτητη. Διαφορετικά είναι υποτελής, και αποικία.

Καταψηφίζουμε ΟΛΟΙ τις μνημονιακές πολιτικές της προδοσίας και της υποτέλειας. Απαιτούμε εθνική ανεξαρτησία. Δεν αναγνωρίζουμε και δεν πληρώνουμε τα χρέη τους. Απαιτούμε πραγματική Δημοκρατία και δικαίωμα στη ζωή.

Η συντονιστική ομάδα ΕΠΑΜ Αλεξανδρούπολης