Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Διαμαρτυρία αστυνομικών της Περιφέρειας για άσκοπες μετακινήσεις, «να αξιολογούν καλύτερα τις πληροφορίες»



Στην άσκοπη μετακίνηση μεγάλων αστυνομικών δυνάμεων, από τις περιφερειακές διευθύνσεις της Αν. Μακεδονίας- Θράκης αλλά και από τη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Ορεστιάδας, για την «υποδοχή» των 100, περίπου ακτιβιστών από τη Γερμανία που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για το «φράχτη» που βρίσκεται στον Έβρο, αναφέρονται, σε κοινή τους ανακοίνωση, οι συνδικαλιστικές ενώσεις αστυνομικών υπαλλήλων Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας. Οι αστυνομικοί τονίζουν πως, για άλλη μια φορά» έγιναν «στο ίδιο έργο θεατές» αφού με αφορμή την αναμενόμενη άφιξη των ακτιβιστών η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, επικαλούμενη «πληροφορίες», που όπως παρατηρούν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποδεικνύονται αβάσιμες, προχώρησε στην κινητοποίηση μεγάλου αριθμού αστυνομικών δυνάμεων, τόσο από τις υπηρεσίες της περιφέρειας όσο και από υπηρεσίες άλλων περιφερειών.
Οι αστυνομικοί αναφέρονται στο πήγαινε- έλα των συναδέλφων τους, από τις διευθύνσεις Αλεξανδρούπολης- Ροδόπης, Καβάλας, Ξάνθης στον β. Έβρο από το πρωί του περασμένου Σαββάτου, μετά από παραμονή έως και 15 ωρών «σε αγρούς και λαγκάδια» αφού οι «πληροφορίες» για την άφιξη των «ακτιβιστών», που έφτασαν τελικά μεσάνυχτα Κυριακής, ήταν συγκεχυμένες. «Οφείλουν να αξιολογούν και να διασταυρώνουν καλύτερα τις πληροφορίες τους και όχι να καταπονούν άσκοπα αστυνομικές δυνάμεις», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά οι συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών. Παράλληλα, καταγγέλλουν την έλλειψη διοικητικής μέριμνας καθώς τα μόνα που χορηγήθηκαν για τη διατροφή τους ήταν ένα σάντουιτς και ένα νερό. Αναρωτιούνται επίσης, αφού η άποψη των υπηρεσιακών παραγόντων είναι «ότι το κράτος δεν έχει λεφτά» γιατί δεν γίνεται εξοικονόμηση χρημάτων από τη μείωση των άσκοπων, όπως εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται, υπηρεσιακών μετακινήσεων αστυνομικών δυνάμεων. «Για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε ότι κάποιοι από την ηγεσία και τη διοίκηση εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους αστυνομικούς υπαλλήλους ως υπαλλήλους στην επιχείρησή τους και «ως τεμάχια», κατά την προσφιλή τους έκφραση», αναφέρουν οι αστυνομικοί. υπενθυμίζοντας την πρόταση της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων για την κοστολόγηση των μετακινήσεων αστυνομικών δυνάμεων, η οποία εξακολουθεί να μην υλοποιείται. Τέλος, εκτιμούν πως αφού ο υπεύθυνος για την έκδοση διαταγών μετακινήσεων λειτουργεί κατά το δοκούν και χωρίς να δίνει εξηγήσεις, θα συνεχίσουν να παρατηρούνται παρόμοια φαινόμενα και λογικές.