Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Διήμερο ευαισθητοποίησης για θέματα οδικής ασφάλειας από το Γραφείο Εθελοντισμού δήμου Αλεξανδρούπολης



Εκδηλώσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης, σε θέματα οδικής ασφάλειας, διοργανώνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 15- 16 Νοεμβρίου 2014, το Γραφείο Εθελοντισμού του δήμου Αλεξανδρούπολης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα που είναι αφιερωμένη στη Μνήμη των Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων, όπως έχει καθιερωθεί η 3η Κυριακή κάθε Νοέμβρη. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεις το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί αιμοληψία από τον σύλλογο Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης ενώ στις 11.30 έχει προγραμματιστεί δημόσια επίδειξη με Εικονική Διάσωση Θύματος από τροχαίο δυστύχημα, από στελέχη του ΕΚΑΒ. Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση, από το μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμο, για τα θύματα τροχαίων δυστυχημάτων και στις 12 το μεσημέρι, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, μια 10λεπτη δράση κοινωνικής ευαισθητοποίησης στα τροχαία από τους ηθοποιούς του Ερευνητικού Κέντρου Θράκης.
Μισή ώρα αργότερα θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοβόλτα στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο της Μαύρης Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας που είναι αφιερωμένη στα θύματα της ασφάλτου. Μετά το τέλος της ποδηλατοβόλατα, μπροστά στο δημαρχείο, θα δημιουργηθούν «πεταλούδες» με ονόματα θυμάτων τροχαίων στην άσφαλτο, στο πλαίσιο της πανελλαδικής πρωτοβουλίας «Πεταλούδες στην άσφαλτο, αόρατοι ναι, ανύπαρκτοι όχι», με στόχο η καταγραφή των σημείων «φυγής» των θυμάτων να πάρει μαζικότερη διάσταση. Να σημειωθεί ότι είναι η 3η χρονιά που το Γραφείο Εθελοντισμού του δήμου Αλεξανδρούπολης συμμετέχει και συντονίζει εκδηλώσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης σε θέματα οδικής ασφάλειας, με το μήνυμα των φετινών εκδηλώσεων να είναι «η ταχύτητα σκοτώνει, ας σχεδιάσουμε το μέλλον χωρίς αυτήν».