Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Κινητικότητα δήμου και φορέων για την επαναλειτουργία του εργοστασίου ζάχαρης Ορεστιάδας



Τη σύσταση 3μελούς επιτροπής, η οποία θα επιζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών συμφώνησαν οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη που έγινε εχθές, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, με θέμα την επαναλειτουργία του εργοστασίου ζάχαρης της Νέας Ορεστιάδας. Η επιτροπή, η οποία αποτελείται από ένα εκπρόσωπο του δήμου, των εργαζομένων και των αγροτών, θα προχωρήσει στην εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας του εργοστασίου ζάχαρης, θα πιέσει προς την κατεύθυνση άμεσου καθορισμού τιμής των ζαχαρότευτλων για τη νέα καλλιεργητική περίοδο και θα ζητήσει την εξασφάλιση της αποζημίωσης της φετινής παραγωγής τεύτλων που δεν θα εξαχθούν, λόγω καιρικών συνθηκών.
Στη διάρκειά της τονίστηκε πως πρέπει να υπάρξει άλλη «πολιτική» στην αντιμετώπιση της βιομηχανίας και θα πρέπει να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση προς την κατεύθυνση αυτή. Υπογραμμίστηκε επίσης πως με τις αποφάσεις της διοίκησης, και ουσιαστικά της κυβέρνησης, «πετάνε» εκτός τευτλοκαλλιέργειας τους αγρότες του Έβρου και μάλιστα για μια καλλιέργεια που είναι ενταγμένη στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση. Σε αυτό που συμφώνησαν όλοι ήταν πως η επαναλειτουργία του εργοστασίου και η συνέχιση της καλλιέργειας στην περιοχή είναι, πρωτίστως, θέμα πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης καθώς η διορισμένη διοίκηση κάνει τα πάντα για να μην καλλιεργηθούν τεύτλα και να απαξιωθεί πλήρως η βιομηχανία ενώ παράλληλα επιχειρούν να ρίξουν ευθύνες στους αγρότες γιατί δεν καλλιεργούν τεύτλα.