Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Με τις ψήφους της πλειοψηφίας «πέρασε» ο προϋπολογισμός του δήμου Ορεστιάδας



Με τις ψήφους, μόνο, των συμβούλων της πλειοψηφίας εγκρίθηκε εχθές από το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας ο προϋπολογισμός του 2015, συνολικού ύψους 17,6 εκ. ευρώ. Ο εισηγητής του θέματος, αντιδήμαρχος Οικονομικών Αθανάσιος Γκακίδης, υποστήριξε πως το πιο σημαντικό είναι το τρόπος εκτέλεσης του προϋπολογισμού ενώ ο δήμαρχος, Βασίλης Μαυρίδης, ανέφερε πως η νέα δημοτική αρχή δεν είχε πολλά περιθώρια αλλαγών, παρά μόνο κάποιων πολύ μικρών και ζήτησε να κριθεί η για τον προϋπολογισμό του 2016. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βαγγέλης Μαρασλής, εκτίμησε πως απουσιάζουν τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά και διαφώνησε για το ρεαλισμό του προϋπολογισμού.
«Μια από τα ίδια», τον χαρακτήρισε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Βαλάντης Παντσίδης, αναγνωρίζοντας τα ελαφρυντικά της «νέας» δημοτικής αρχής και του ασφυκτικού οικονομικού περιβάλλοντος. Για έλλειψη οράματος και φιλοσοφίας έκανε λόγο η Μαρία Γκουγκουσκίδου, της παράταξης «Ορεστιάδα: Τόπος να ζω», υπογραμμίζοντας την αόριστη αναφορά στον τομέα των έργων. Τέλος, ο Σταμάτης Γκατζίδης, από την Λαϊκή Συσπείρωση, χαρακτήρισε «κοροϊδία» τον προϋπολογισμό καθώς, ουσιαστικά, όπως είπε, συντάχτηκε από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας και τον υπαγόρευσε η κυβέρνηση. «Είναι προϋπολογισμός σκληρής λιτότητας», τόνισε ενώ παρατήρησε πως είναι ίδιος με τον περυσινό, τον οποίο είχε καταψηφίσει, τότε, η παράταξη του κ. Μαυρίδη, από τη θέση της μειοψηφίας. Στην ίδια, ειδική συνεδρίαση, εγκρίθηκε, και πάλι με τις ψήφους των 21 μελών της πλειοψηφίας, και το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης του δήμου για το 2015.