Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Πολύ κακό για το τίποτα! ΜΑΤ υποδέχθηκαν στο Ορμένιο ειρηνικούς Γερμανούς ακτιβιστές



Τρεις διμοιρίες ΜΑΤ «υποδέχθηκαν» στο τελωνείο Ορμενίου τους 100 περίπου ακτιβιστές από τη Γερμανία, μέλη της Ομάδας Δράσης του Κέντρου για την Πολιτική Ομορφιά (Zentrum für Politische Schönheit (ZPS) που με αφορμή την επέτειο για τα 25 χρόνια από την πτώση του τείχους του Βερολίου, θέλησαν να διαμαρτυρηθούν συμβολικά στους «φράχτες» της Βουλγαρίας και του Έβρου. Τα λεωφορεία ακινητοποιήθηκαν, οι επιβάτες ελέγχθηκαν από τους αστυνομικούς και τα αντικείμενα- εργαλεία που βρέθηκαν, για τα οποία ανέφεραν πως θα χρησιμοποιούσαν συμβολικά, σε δρώμενα που θα παρουσίαζαν στο «φράχτη» δεσμεύτηκαν προσωρινά και θα τους επιστραφούν κατά την έξοδό τους από τη χώρα. Η ομάδα από τη Γερμανία θεωρεί ότι στη χώρα τους δεν υπάρχουν σύνορα αλλά υπάρχουν στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, όπου και οι φράχτες, ενώ διαφωνούν στον τρόπο αντιμετώπισης της μετανάστευσης.
Τα λεωφορεία με τους Γερμανούς ακτιβιστές κατευθύνθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, όπου και διανυκτέρευσαν. Να σημειωθεί πως από το πρωί του περασμένου Σαββάτου υπήρξε μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση στον β. Έβρο, με διμοιρίες των ΜΑΤ που έφθασαν ακόμη κι από τη Θεσσαλονίκη και συνοριοφύλακες να έχουν ακροβολιστεί σε διάφορα σημεία, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τους «τρομοκράτες» από τη Γερμανία που έρχονται να «κόψουν» το φράχτη του Παπουτσή. Φυσικά η προσέγγιση στο «φράχτη» είχε απαγορευτεί, καθώς πρόκειται για στρατιωτική περιοχή, ενώ πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε διάφορα site έκαναν λόγο και για απόφαση απαγόρευσης συγκεντρώσεων σε χωριά της περιοχής που είναι κοντά στο «φράχτη». Τελικά οι «τρομοκράτες» αποδείχθηκαν ειρηνικοί ακτιβιστές, οι πληροφορίες των αστυνομικών λανθασμένες και η κινητοποίησή τους υπερβολική, μάταιη και ιδιαιτέρως δαπανηρή.