Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Ερωτηματικά από την ξαφνική παραίτηση του προέδρου της ΕΒΖ


Ερωτηματικά προκαλεί η, χθεσινή, ξαφνική παραίτηση από τη θέση του προέδρου και μη εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, Ηλία Μπέτση. Αν και διαρρέεται πως η παραίτηση οφείλεται σε προσωπικούς λόγους, αρκετοί είναι αυτοί που «βλέπουν» να υποκρύπτει διαφωνίες για χειρισμούς που αφορούν το μέλλον της βιομηχανίας, η οποία βρίσκεται σε δύσκολη καμπή. Αξιοσημείωτο είναι ότι η παραίτηση του κ. Μπέτση ήρθε μια μέρα μετά τη δημοσίευση σε κυριακάτικη εφημερίδα της ανακοίνωσης πώλησης, με ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό, εννέα (9) ακινήτων της εταιρείας, τα οποία χαρακτηρίζονται ως φιλέτα.
Πρόκειται για ακίνητα μεγάλη αξίας, όπως το ημιτελές 10όροφο κτίριο στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, τα οικόπεδα των εργοστασίων Ξάνθης και Λάρισας, εκατοντάδες στρέμματα χωραφιών σε Ξάνθη και Λάρισα, αποθήκες στη Θεσσαλονίκη και ένα διαμέρισμα- γραφείο στο Κολωνάκι. Ουδείς γνωρίζει βέβαια το σχεδιασμό της διοίκησης και εάν τα, όποια, έσοδα από την πώληση των ακινήτων θα διατεθούν για κάλυψη δανειακών υποχρεώσεων, για την ενίσχυση της ρευστότητας της εταιρείας ή για… «επενδύσεις» ανάπτυξής της. Παράλληλα, ενώ η διοίκηση βγάζει στο σφυρί την ακίνητη περιουσία της εταιρείας, δεν έχει ανακοινώσει τίποτα ακόμη που να αφορά τις τιμές των τεύτλων και τη γενικότερη πολιτική της για τη νέα καλλιεργητική περίοδο, είναι άγνωστο εάν θα επαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια Ορεστιάδας, Σερρών κι όλα αυτά ενώ έχει ανοίξει το σύστημα της «ολοκληρωμένης διαχείρισης» και οι αγρότες κάνουν τον προγραμματισμό τους για τη νέα χρονιά.