Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Τοπικές ειδήσεις Τρίτης 04 Μαρτίου 2014

Ορεστιάδα: Συνεδριάζει το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο
Με 39 θέματα συνεδριάζει στις 6 σήμερα το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας. Η συνεδρίαση θα ανοίξει με τα θέματα τροποποιήσεων του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού έτους 2014, ενώ θα συζητηθεί και η οργάνωση εκδηλώσεων που θα διοργανώσει ο δήμος στη διάρκεια του έτους. Η πλειοψηφία των υπολοίπων θεμάτων αφορά σε ελέγχους και εγκρίσεις παραλαβής σειράς έργων του δήμου.

Αλεξανδρούπολη: Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου στις 5/3
Δέκα εννέα θέματα θα απασχολήσουν το δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης στην προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση του, στις 6 το απόγευμα. Μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του δήμου για το 2014, ενώ υπάρχουν και θέματα εγκρίσεων της προόδου έργων που εκτελούνται καθώς και του τρόπου εκτέλεσης του έργου που αφορά στην κατασκευή ρείθρου-διάβασης στα αγροκτήματα της Παλαγίας.

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ β. Έβρου στον ΟΑΕΔ Ορεστιάδας
Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΔ Ορεστιάδας, οργανώνει την Πέμπτη 6 Μαρτίου, στις 11 το πρωί, η γραμματεία βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ. «Με την πολιτική τους έριξαν στον καιάδα της ανεργίας 1,5 εκ. πολίτες, αρκετοί ζουν χωρίς εισόδημα, είναι ανασφάλιστοι, χωρίς καμία επιδότηση, πολλοί κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς και εξώσεις από τα σπίτια που μένουν, λόγω οφειλών», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, στην οποία γίνεται ειδική αναφορά στους περισσότερους από 3.000 εγγεγραμμένους ανέργους στο δήμο Ορεστιάδας. «Απέναντι στις πολιτικές αυτές, η γραμματεία βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ καλεί τους άνεργους αλλά και τους εργαζόμενους να μη συμβιβαστούν με την κατάσταση αυτή, αλλά να οργανώσουν την πάλη και τον αγώνα τους, μέσα από τα σωματεία τους. 

Λαϊκή Συσπείρωση Ορεστιάδας: «Η νέα εποχή με το ψηφιακό σήμα δε θα φτάσει στο Τρίγωνο…»
«Όλα δείχνουν ότι η νέα εποχή με το ψηφιακό σήμα δε θα φτάσει στο Τρίγωνο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ορεστιάδας, θεωρώντας «απόλυτα δικαιολογημένη» την αγανάκτηση των κατοίκων της βορειότερου σημείου της χώρας, όπου το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σήμα των ελληνικών σταθμών δεν φτάνει ισχυρό στους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς δέκτες. «Την ευθύνη για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση έχουν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές Τριγώνου, που δεν μερίμνησαν ώστε να δημιουργηθεί η απαραίτητη υποδομή και με ευθύνη τους το θέμα των κεραιών του Πενταλόφου βρίσκεται στις αίθουσες των δικαστηρίων», καταγγέλλει η παράταξη. Καλεί δε τον δήμαρχο Ορεστιάδας «να σταματήσει να βάζει και αυτό το πρόβλημα κάτω από το χαλί» και να αναλάβει πρωτοβουλία φέρνοντας το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο.   

Ορεστιάδα: Παραστάσεις και προβολές στον «Διόνυσο»

Το έργο του Ντέιβιντ Μάμετ, «τώρα που γυρίζει», θα παρουσιάσουν αύριο στο θέατρο «Διόνυσος», στις 6.30 το απόγευμα και στις 9.15 το βράδυ, ο Αλέκος Συσσοβίτης, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης και η Ευτυχία Γιακουμή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου. Εν τω μεταξύ, το επόμενο Σαββατοκύριακο, 8 και 9 Μαρτίου, στο «Διόνυσο» θα παρουσιαστούν βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας. Συνολικά θα προβληθούν 15 ταινίες. Και τις δύο ημέρες οι προβολές θα ξεκινήσουν στις 8.30 το βράδυ.