Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Τοπικές ειδήσεις Τετάρτης 05 Μαρτίου 2014

Στην έβδομη θέση απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ η περιφέρεια ΑΜΘ
Στην έβδομη θέση, μεταξύ 11 περιφερειών της χώρας, βρίσκεται η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με βάση τη βαθμολογία της για τα ποσοστά απορροφητικότητας που πέτυχε στο ΕΣΠΑ, κατά τα 2,5 χρόνια διαχείρισής του, από τις 30 Ιουνίου 2011 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013. Να σημειωθεί ότι από τον πίνακα αξιολόγησης που δημοσίευσε το aftodioikisi.gr, απουσιάζουν, λόγω συγκεκριμένων χαρακτηριστικών, οι περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αύξησε, στα 2,5 προηγούμενα χρόνια, τις συμβασιοποιήσεις έργων του ΕΣΠΑ κατά 50,8% και τις πληρωμές κατά 40,4%. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η πρώτη στη βαθμολογία περιφέρεια, της Αττικής, πέτυχε, αντίστοιχα, ποσοστά 65,6% και 46,3%, ενώ η τελευταία, της Κεντρικής Μακεδονίας, έχει ποσοστά 36,8% και 27%. 

«Να περιληφθεί και ο δήμος “Κοσμοσώτειρας” στους νέους δήμους…» 
Να καταψηφίσουν την τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής Λέσβου Νίκος Σηφουνάκης, σχετικά με τη δημιουργία νέων δήμων στα νησιά της χώρας, εάν δεν περιληφθεί σε αυτήν και η δημιουργία του δήμου «Κοσμοσώτειρας», καλεί τους βουλευτές του Έβρου η κίνηση πολιτών Φερών και Τυχερού, που ζητούν τη συνένωσή τους και τη σύσταση του δήμου «Παναγίας Κοσμοσώτειρας». «Είναι προφανές ότι οι ισχυροί υπουργοί της κυβέρνησης, για τους δικούς τους λόγους, επιβάλλουν τις αλλαγές στις εκλογικές τους περιφέρειες», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κίνηση Πολιτών, τονίζοντας πως «μια αξιολόγηση του “Καλλικράτη” θα δικαίωνε το αίτημα των κοινωνιών των Φερών και του Τυχερού για τη συνένωσή τους».

Αλεξανδρούπολη: Στην εισαγγελέα 25χρονος Σύριος διακινητής που μετέφερε 7 μη νόμιμους μετανάστες
Στην εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης παραπέμφθηκε ο 25χρονος Σύριος διακινητής που συνελήφθη στον κόμβο της Μάκρης να μεταφέρει με Ι. Χ. επιβατικό αυτοκίνητο επτά μη νόμιμους μετανάστες. Τον οδηγό-διακινητή του αυτοκινήτου σταμάτησαν για έλεγχο αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, οι οποίοι διαπίστωσαν πως ο 25χρονος μετέφερε δύο μη νόμιμους μετανάστες από τη Συρία, τρεις από το Αφγανιστάν και άλλους δύο από το Ιράν. Το Ι. Χ., που έφερε Βουλγαρικές πινακίδες, κατασχέθηκε.

Διδυμότειχο: Συνεδριάζει το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο
Στις 7.30 το απόγευμα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου, με 16 θέματα. Σε αυτά περιλαμβάνονται, η συνδιοργάνωση διεθνούς συνεδρίου σε συνεργασία με το Στρατιωτικό Μουσείο της Στοκχόλμης, οι εγκρίσεις πρόσληψης εργατοτεχνικού προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και η έγκριση επιχορηγήσεων σε αθλητικούς συλλόγους του δήμου Διδυμοτείχου.


Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης: «Καμία παράταση των εκπτώσεων»
Δεν θα υπάρξει καμία παράταση της εκπτωτικής περιόδου, ενημερώνει τα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος της Αλεξανδρούπολης, διευκρινίζοντας πως ισχύουν οι σχετικές αυστηρές διατάξεις του νόμου,  που δεν αφήνουν περιθώρια για οποιαδήποτε παράταση των εκπτώσεων. Μέχρι το τέλος Απριλίου, δίνεται μόνο η δυνατότητα δεκαήμερων προσφορών, εφόσον ο έμπορος έχει κοινοποιήσει αρμοδίως την πρόθεσή του αυτή στο Παρατηρητήριο Τιμών της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.   

Ορεστιάδα: Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Θεοδώρεια 2014»
Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, με τίτλο «ο συνθέτης της Ρωμιοσύνης-ο Έλληνας οραματιστής και οικουμενικός» θα παρουσιάσουν το Σάββατο 8 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του δήμου Ορεστιάδας, η χορωδία Απόλλων, τα μουσικά σύνολα του δημοτικού Ωδείου και ο Σύλλογος Νεολαίας «Θράκες». Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα εορτασμού των πολιούχων της Νέας Ορεστιάδας, Αγίων Θεοδώρων, με γενικό τίτλο «Θεοδώρεια 2014». Εν τω μεταξύ, από σήμερα ξεκινά το πρόγραμμα εορτασμού των πολιούχων στον φερώνυμο Ναό της πόλης, όπου στις 6 το απόγευμα θα γίνει η υποδοχή των ιερών λειψάνων των θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης από την Κύπρο. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν ανήμερα της εορτής των Αγίων Θεοδώρων, το Σάββατο 8 Μαρτίου, με την τέλεση του Όρθρου, στις 7 το πρωί και θα ακολουθήσει πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, η λιτάνευση της εικόνας και αρτοκλασία στην κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας, ενώ στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός. Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, λόγω της εορτής, τα καταστήματα της πόλης θα είναι κλειστά.    

Διδυμότειχο: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 12 αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 12 αγωνιστές του αντιστασιακού κινήματος ενάντια στις ναζιστικές γερμανικές δυνάμεις κατοχής, οι οποίοι εκτελέστηκαν λίγο έξω από το Διδυμότειχο στις 7 Μαρτίου του 1944, οργανώνει την Παρασκευή στις 5.30 το απόγευμα στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης που βρίσκεται στο 1ο χιλιόμετρο του δρόμου Διδυμότειχο-Ελληνοχώρι, το τοπικό παράρτημα Εθνικής Αντίστασης. Εβδομήντα χρόνια μετά, το σύνθημα παραμένει ίδιο: Ποτέ πια φασισμός, ποτέ πια πόλεμος, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εκδήλωσης.