Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Τοπικές ειδήσεις Δευτέρας 10 Μαρτίου 2014

Κλειστά τα φαρμακεία και στον Έβρο
Και τα φαρμακεία του Έβρου συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία που αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για σήμερα και αύριο, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του σε σειρά ζητημάτων, όπως οι αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, η διάθεση των μη υποχρεωτικά συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε χώρους εκτός φαρμακείων και η μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών. Αύριο το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου θα συνεδριάσει ξανά, για να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του κλάδου.




Αλεξανδρούπολη: Νέο προεδρείο θα εκλέξει αύριο το δημοτικό συμβούλιο
Νέο προεδρείο θα εκλέξει το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης σε έκτακτη συνεδρίασή του που έχει προγραμματιστεί για αύριο, στις 6 το απόγευμα, αφού ο μέχρι τώρα πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου τέθηκαν και επίσημα σε αργία από την περασμένη εβδομάδα, μαζί με 8 ακόμη δημοτικούς συμβούλους. Οι 10 σύμβουλοι θα δικαστούν στις 10 Απριλίου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Κομοτηνής για τη γνωστή υπόθεση των απευθείας αναθέσεων έργων στην ΑΝΕΤΑ, χωρίς μειοδοτικό διαγωνισμό, κατά την περίοδο 2006 και 2007. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τη λήξη της θητείας του, το δημοτικό συμβούλιο, που κανονικά αριθμεί 41 μέλη, θα λειτουργεί με 31 συμβούλους, αφού δεν επιτρέπεται η αναπλήρωση όσων τίθενται σε αργία.

Αντιπεριφερειάρχες, ιδρυτική διακήρυξη και όνομα παρουσίασε ο συνδυασμός που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ΑΜΘ
«Μπροστά μας έχουμε τρεις σπουδαίες εκλογικές μάχες: τις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές», ανέφερε ο Δημήτρης Βίτσας, γραμματέας της πολιτικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη χθεσινή επίσημη παρουσίαση των αντιπεριφερειαρχών, της ιδρυτικής διακήρυξης και του ονόματος του περιφερειακού συνδυασμού που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΜΘ. Ο κ. Βίτσας τόνισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως στις ευρωεκλογές, είναι «να καταγραφεί η θέληση του λαού, να αλλάξει η πορεία του τόπου, να ανατραπούν τα μνημόνια και να ξανακερδίσουμε τη ζωή μας». Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση ΑΜΘ», Κώστας Μορφίδης, σημείωσε ότι «πρέπει και οι περιφέρειες να δηλώσουν ότι δεν πάει άλλο με τα μνημόνια, δε γίνεται άλλο με τον “Καλλικράτη”, δε γίνεται άλλο με τους τρόπους που μέχρι σήμερα λειτούργησαν οι δήμοι και οι περιφέρειες».

Ορεστιάδα: Τον επικεφαλής επιλέγει απόψε η Κίνηση  Πολιτών «Είναι στο χέρι μας»
Στην τρίτη γενική της συνέλευση προχωρά η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών για το δήμο Ορεστιάδας «Είναι στο χέρι μας», στη διάρκεια της οποίας θα επιλεγεί ο επικεφαλής του σχήματος που θα διεκδικήσει το δήμο Ορεστιάδας στις εκλογές του Μαΐου. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το βράδυ στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα» και είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες.


Συναντήθηκε με τους βουλευτές, έλαβε δεσμεύσεις η Επιτροπή Αγώνα Σαμοθράκης 
Δεσμεύσεις για «προώθηση των αιτημάτων» των κατοίκων της Σαμοθράκης στα αρμόδια υπουργεία και τις αρμόδιες κεντρικές υπηρεσίες, έλαβε η Επιτροπή Αγώνα του νησιού, που την Παρασκευή το μεσημέρι συναντήθηκε στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Έβρου με τους βουλευτές του νομού και περιφερειακούς συμβούλους. Τα μέλη της Επιτροπής έθεσαν επιτακτικά τα ζητήματα βιωσιμότητας του δήμου Σαμοθράκης, τις ελλείψεις σε υποδομές, τη διεύρυνση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, τα κενά στο κέντρο υγείας του νησιού και σε άλλες υπηρεσίες, η επαρκής λειτουργία των οποίων θεωρείται ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους.

Αλεξανδρούπολη: Τέσσερα έργα του δήμου εντάχθηκαν στο LEADER
Τα έργα προβολής των ορεινών διαδρομών του δήμου Αλεξανδρούπολης, προμήθειας στολών για τη Φιλαρμονική του δήμου, ανακατασκευής του πρώην δημοτικού σχολείου του οικισμού Κοίλα στη δημοτική ενότητα Φερών και ανακαίνισης του χώρου όπου στεγάζονταν το δημοτικό σχολείο της Κίρκης, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα LEADER 2007-2013. Το κόστος των τεσσάρων έργων, που έχουν φορέα υλοποίησης τη Δημοσυνεταιριστική Έβρου Α. Ε. και αφορούν το δήμο Αλεξανδρούπολης, ανέρχεται σε 461.790 ευρώ. 

Ορεστιάδα: Εκδήλωση για τον «επαγγελματικό προσανατολισμό στη Θράκη» με τον Ν. Λυγερό
Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα τον «επαγγελματικό προσανατολισμό στη Θράκη» διοργανώνει αύριο στις 7 το απόγευμα η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, με εισηγητή τον καθηγητή, Νίκο Λυγερό. Η εκδήλωση θα γίνει στο αμφιθέατρο του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας του Δ. Π. Θ.

Ορεστιάδα: Παραστάσεις στο θέατρο «Διόνυσος»

Το έργο του Αντώνη Τσιπιανίτη, «Η πόρνη από πάνω», θα παρουσιάσει σήμερα και αύριο στο θέατρο «Διόνυσος», στη Νέα Ορεστιάδα, η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου. Οι παραστάσεις, και τις δύο ημέρες, θα δοθούν στις 9 το βράδυ.